Intr-un sătuc, o Icoană a Sfântului Nicolae se restaurează singură, în mod minunat. FOTO

icoana sfantul nicolae se restaureaza singura rusia 2

Icoana Sfantului Nicolae se afla in satul Iagodinka, al districtului Romanovsky, din regiunea Jitomir a Rusiei. Clerul și credinciosii au fost si sunt martorii unor vindecări miraculoase care au loc prin rugăciunile facute in fata acestei icoane vechi. Pe aceasta tema, revista ruseasca „Viata ortodoxa”, a scris recent un articol, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Conform unui raport in limba rusa al Eparhiei de Jitomir, tradus de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®, icoana facatoare de minuni a Sfantului Nicolae s-a aflat, timp de mai multi ani, în casa unei localnice cu vârsta de 74 de ani: Filia Lopohi.

FOTO lonews.ro

FOTO lonews.ro

Icoana era intunecata si invechita, iar în anii de persecutare a credintei ea a stat ascunsa într-o locuintă privată. Într-o zi, Filia si mai multi membri ai familiei au demontat icoana, intentionand sa o curete, dar văzând starea sa deplorabilă, au atarnat-o pe perete, fara sa o atinga, lasand-o veche. Din acest moment, icoana a început sa se restaureze chiar sub ochii acestora. Uimita, gazda a chemat mai intai vecinii și, mai apoi, a fugit la preotul local.

La cererea Filiei, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Nicodim de Jitomir și Volyn, icoana restaurata s-a purtat in procesiune, in aceste zile, fiind mutata in Biserica de sat Sfantul Alexandru Nevski. Procesiunea de rugăciune cu icoana Sfântului Nicolae a reunit câteva sute de persoane. Pentru cei din localitate, evenimentul recent a devenit cel mai popular și solemn act din ultimul deceniu.

FOTO lonews.ro

FOTO lonews.ro

În prezent, conform preotului paroh Andrei Kobetiaki, icoana continuă să se auto-restaureze, imaginea devenind din ce in ce mai clară și vie.

Asezata in altar, aceasta se află sub supraveghere permanentă, notandu-se minunile care au loc in urma rugăciunilor către Sfântul Nicolae – Făcătorul de Minuni. Înaintea icoanei s-au rugat pelerini sositi din diferite regiuni ale Ucrainei și Republicii Moldova.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.