Intră înăuntru într-o biserică și o pace duhovnicească îți va cuprinde sufletul

Bisericile seamana cu niste limanuri ale marii, pe care Dumnezeu le-a asezat in cetati. Ele sunt limanuri duhovnicesti unde toti cei ametiti de zgomotul lumescafla in ele adapost si liniste sufleteasca. Si, asa cum corabiile ancorate intr-un liman ferit de vant si de valuri se afla in siguranta, tot astfel si biserica mantuieste de furtuna grijilor lumesti pe cei ce alearga la ea si ii invredniceste pe credinciosi sa stea in siguranta si sa asculte cuvantul lui Dumnezeu in pace adanca.

Biserica este temelie a virtutii si scoala a vietii duhovnicesti. Numai vino la ea la orice ora si indata vei uita grijile zilnice. Intra inauntru si o pace duhovniceasca iti va cuprinde sufletul. Aceasta pace pricinuieste teama sfanta si povotuieste catre viata crestineasca. Ridica cugetarea la cele ceresti nemailasand-o sa-si aminteasca de cele pamantesti. Si daca atat de mare este castigul atunci cand nu se savarseste nicio slujba, gandeste-te cat de mare este folosul celor ce vin la biserica atunci cand se savarseste Sfanta Liturghie si proorocii invata, apostolii propovaduesc Evanghelia, Hristos se gaseste printre credinciosi, Dumnezeu Tatal primeste jertfa savarsita si Sfantul Duh imparte bucuria Sa.

In biserica cei ce se bucura isi sporesc bucuria. In biserica se gaseste veselia celor amarati, bucuria celor necajiti, alinarea celor chinuiti, odihna celor osteniti. Pentru ca Hristos spune: „Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihnii pe voi.” Ce este mai de dorit decat acest glas? Ce este mai dulce dacat aceasta chemare? La ospat te invita Domnul cand te cheama la biserica. Te imbie sa te odihnesti dupa ostenelile tale. Iti daruieste alinare in dureri, pentru ca te despovareaza de greutatea pacatelor. Cu desfatare duhovniceasca tamaduieste mahnirea si cu bucurie intristarea.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.