La icoana Maicii Domnului cu Pruncul în brațe, vezi cerul și pamântul

Dumnezeu primeste pe om la pocainta pana la ultima lui suflare, daca se intorce din toata inima si cinsteste pe Maica Domnului. Sa aveti mare evlavie catre ea, ca fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului. In fiecare zi sa cititi acatistul si paralicul ei. Daca nu ar fi Maica Domnului in ceruri, lumea asta s-ar fi pierdut de doua mii de ani. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Prea Sfintei Treimi. Ea este a patra fata duhovniceasca in ceruri.

Stiti oare cine este Maica Domnului? Imparateasa Heruvimilor, Imparateasa a toata faptura, camara intruparii lui Dumnezeu, usa luminii, usa vietii, usa cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul nostru Iisus Hristos. Ea este scara catre cer, cadelnita dumnezeiasca, biserica a Preasfantului Duh. Maica Domnului este mireasma Tatalui, Maica Cuvantului si biserica dumnezeiescului Duh.

Cata mila o sa aiba Maica lui Dumnezeu de cei ce o cinstesc pe ea si au laudat-o! Si cita urgie o sa vina peste cei ce n-au crezut in sfintenia ei! Ce-o sa faca sectele care hulesc pe Maica Domnului? La icoana Maicii Domnului cu Pruncul in brate, vezi cerul si pamântul. Domnul reprezinta cerul, este mai presus de ceruri, si Maica Domnului reprezinta pamantul. Ea este din neamul nostru. Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decat umerii Heruvimilor si ai Serafimilor.

Ea tine pe cel ce a facut cerul si pamantul si toate cele vazute si nevazute. Ea este mama noastra care are mila si de saraci si de vaduve. Pururea se roaga Mantuitorului pentru iertarea pacatelor noastre.

Extras din Mari „Duhovnici Romani despre Maica Domnului”, Ed. Eikon, pag. 37, 38

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.