Legătura dintre un băiat şi o fată care nu e în perspectiva căsătoriei, nu trebuie să existe

Legătura dintre un băiat şi o fată care nu e în perspectiva căsătoriei, nu trebuie să existe. Desigur, nu putem spune că orice prietenie trebuie să se sfârşească cu o căsătorie; respectiva prietenie trebuie să se sfârşească, însă în momentul în care ajungem la concluzia că nu va avea ca final căsătoria. Spunem asta pentru că într-o prietenie se pierd sau se câştigă multe lucruri; se câştigă dacă respectiva prietenie se finalizează într-o căsătorie şi se pierd (inclusiv sentimente – să zicem că se subţiază) şi se ajunge chiar şi la rutină, în cazul în care se întemeiază relaţia pur şi simplu pentru a nu se plictisi cei doi.

Părintele Nicolae Tănase

Extras din ”Soț ideal, soție ideală”, Ed. Anastasis, 2001, pag. 106

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Philana spune:

  Mă scuzați că pun această întrebare aici, dar trebuia să o pun și este un pic conectată cu articolul. Eu și iubita mea suntem românce, dar ne-am mutat în America pentru a câștiga bani cât să trăim. Eu lucrez iar ea caută o slujbă. Ea e foarte credincioasă și un om foarte bun, și vrea să mergem împreună la biserică. Eu nu prea sunt sigură, nu de alta, dat biserica are o reputație proastă în ceea ce privește atitudinea față de lesbience. Dumneavoastră cum ați reacționa dacă un cuplu de lesbience ar intra în biserică?

  • Mama spune:

   Ar trebui sa fiti primite cu ingaduinta. Păcatul trebuie infierat, nu persoanele. Daca prietena e credincioasa, mai e o speranta pentru voi. Domnul sa va vegheze pasii si gândurile.

  • gheorghi spune:

   … nu stiu daca vei reveni sa citesti…
   Cum poti fi credincios dara sa te dedici vietuirii contra firii?
   Omul e „bun” ca Dumnezeu l-a facut bun dar nu-i foloseste mantuirii cu astfel de viata; pacatul acesta a fost pedepsit cu foc.
   … De unde poate sti un preot daca doua femei care intra in biserica au o relatie contra firii?
   Poate intra si cauta indrumare sa renunte la aceasta cadere de moarte duhovniceasca si dereglare psihiatrica. Sa fii femeie si sa desfranezi chiar contra firii, asa ceva nu este decat din cedarea benevola in fata placerilor demonice si neascultarea de duhovnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.