Minunea Maicii Domnului din Siria

maica_domnului

În decembrie 2004 un musulman din Arabia Saudită, s-a prezentat în faţa mai multor agenţii de presă pentru a relata un fapt incredibil pe care l-a trăit şi care i-a schimbat viaţa (povestea a fost apărută la TV, pe Internet, radio şi a circulat în ziare, reviste şi fluturaşi peste tot în Arabia Saudită, Siria, Palestina şi evident în ţările vecine.

Cu câţiva ani în urmă acest bărbat s-a căsătorit cu o femeie musulmană foarte bogată dar sterilă. Anii treceau şi în ciuda tuturor eforturilor şi cheltuielilor remarcabile cu doctorii tot nu puteau avea copii. Părinţii bărbatului i-au sugerat să-şi ia o altă nevastă, păstrându-o şi pe prima (întrucât legile locale permit patru căsătorii în acelaşi timp).

Obosit, supărat si deprimat, bărbatul nu a acceptat sfatul părinţilor ci mai degrabă a ales să plece în vacanţă cu soţia lui în Siria. Acolo au închiriat o limuzină cu şofer, care le servea şi drept ghid pentru toate excursiile lor în Siria. Vacanţa se derula în condiţii bune însa şoferul a observat că cuplul din Arabia Saudita era plin de amărăciune, durere şi supărare. Fiind de acum familiarizat cu acest cuplu, şoferul a întrebat cu precauţie de ce par a fi atât de nefericiţi, cumva pentru neîndemânarea lui de a conduce turul?

Cuplul a mărturisit şoferului că motivul nefericirii lor este incapacitatea de avea copii. Şoferul, la rândul său musulman, le-a spus că în Siria creştinii şi anume creştinii ortodocşi au o mănăstire numita Panaghia Saidnaya (în arabă însemnând Doamna Noastră) şi că mulţi oameni care nu pot avea copii se refugiază în faţa icoanei făcătoare de minuni. Oamenii merg la mănăstire şi li se dă să să mănânce mucul de lumânare de la candela care arde în faţa icoanei miraculoase. Şi atunci Maria creştinilor dăruieşte, în funcţie de credinţă, ceea ce îşi doresc.

Emoţionaţi, cei doi i-au cerut şoferului sa-i ducă la mănăstirea Saidnaya a Doamnei creştinilor şi au spus că dacă vor avea copii îi vor da şoferului suma de 20 000 USD iar mănăstirii vor face o donaţie de 80.000 USD. Astfel au plecat spre mănăstire si au făcut ceea ce li se spusese. Mai târziu s-au întors în ţara lor şi la scurt timp femeia a aflat că este însărcinată. După câteva luni a născut un băiat încântător. A fost cu adevărat o minune a Maicii Domnului Theothokos.

Imediat ce femeia a născut, bărbatul a vrut să se întoarcă în Siria să-şi respecte promisiunea făcută. La sosire l-a sunat pe acelaşi şofer şi i-a cerut sa-l ia de la aeroportul din Damasc. Şoferul însă era viclean şi ticălos şi a convins doi dintre prietenii săi să meargă împreună cu el la aeroport pentru a-l aştepta pe bogătaş, sa-i ia toţi banii şi să-l omoare. Astfel l-au luat de la aeroport şi bărbatul din Arabia Saudită, în timp ce mergeau, fără să realizeze că aceştia au plănuit să-l omoare, Ie-a spus prietenilor şoferului că le va da şi lor câte 10.000 USD fiecăruia.

Aceşti oameni în continuare nesatisfăcuţi, au deviat de la drumul spre mănăstire şi s-au dus într-un loc deşert şi l-au omorât, i-au tăiat capul şi alte parţi (mâini şi picioare) ale corpului în bucăţi. Orbiţi de patimă şi covârşiţi de fapta îngrozitoare pe care tocmai o comiseseră, în loc să lase rămăşiţele omului în acel loc le-au pus în portbagajul maşinii. După ce i-au luat banii, ceasul şi tot ceea ce avea, au început să caute un alt loc unde să arunce rămăşiţele.

Apoi în mijlocul autostrăzii naţionale, maşina s-a oprit brusc. Cei trei bărbaţi au ieşit sa vadă de ce motorul se oprise. Apoi un trecător s-a oprit sa-i ajute dar ei, temându-se că actul lor teribil ar putea fi descoperit, au pretins că nu au nevoie de ajutor. În timp ce trecătorul pleca, el a observat că curgea sânge din spatele maşinii şi a anunţat poliţia pentru a investiga cazul deoarece scena şi cei trei bărbaţi par a fi suspicioşi. Poliţia a venit şi văzând sânge sub maşină şi pe pavaj au cerut sa fie deschis portbagajul.

Când au deschis portbagajul şi au privit, bărbatul din Arabia Saudită s-a ridicat, uluitor de viu şi sănătos, spunându-le: tocmai acum această PANAGHIA a terminat de cusut gâtul meu chiar aici (arătându-le zona mărului lui Adam), după ce mai intâi mi-a cusut toate părţile trupului. Văzând asta, cei trei criminali imediat şi-au pierdut minţile devenind nebuni. Poliţia i-a arestat şi în timp ce erau duşi spre spitalul de nebuni, criminalii au început să aiureze că nu este posibil să trăiască bărbatul din Arabia Saudită, pe care ei l-au decapitat şi l-au tăiat în bucăţi.

Bărbatul din Arabia Saudită a fost supus unui examen medical şi doctorii au confirmat că cusătura (aici se foloseste de fapt expresia copca chirurgicală ) a fost făcuta de curând, prin aceasta validând miracolul petrecut. Cusăturile au fost şi încă sunt evidente. Când omul din Arabia Saudită a ieşit din portbagaj arăta ca un om care tocmai fusese reconstruit (pus bucată peste bucată) şi mărturisea continuu că această PANAGHIA l-a readus în trup şi l-a înviat cu ajutorul Fiului Său.

Imediat după aceasta, omul din Arabia Saudită şi-a chemat rudele să vină în Siria şi au mers cu toţii la mănăstirea Maicii Domnului Saidnaya şi s-au rugat, au adus slavă lui Dumnezeu şi în loc de darul iniţial în sumă de 80.000 USD (care fusese promis) el a oferit maicii Domnului Theothokos suma de 600.000 USD.

Astăzi când omul relatează detaliile acestei minuni covârşitoare, el începe prin a spune când eram eu musulman mi s-a întâmplat aceasta indicând astfel faptul că nu mai este musulman, nici el nici familia lui.

Această minune a uimit întreaga naţiune Arabă / Musulmană şi întreg Orientul Mijlociu. (Frăţia Sfântului Mormânt, Patriarhia Ierusalimului).

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.