Minuni în Serbia: Icoana Stareţului Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa plânge pentru Kosovo şi Metohija (VIDEO)

staret-tadei-icoana-mir

În acest scurt filmuleţ este vorba despre o icoană a vrednicului de pomenire Stareţul Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa din Serbia (1914-2003). Această fotografie – icoană ce se află în casă unor sârbi evlavioşi a început să izvorească mir şi lacrimi pentru câteva zile după ce s-a semnat documentul de proclamare a independenţei Republicii Kosovo. Esteştiut că Părintele Tadei a fost un mare susţinător al regiunii Kosovo şi Metohija, cum este denumită de sârbi, şi a componenţei ei teritoriale ca parte integrantă a Serbiei! Părintele Tadei spunea deseori că această regiune va fi din nou leagănul credinţei sârbeşti, însă cu condiţia ca Guvernul să nu semneze niciodată independenţa acesteia.

În momentul semnării acordului de la Bruxelles, Icoana Părintelui Tadei a început să izvorească mir/lacrimi. În filmuleţ se spune că a curs o cantitate mare de mir încât s-au lipit micile iconiţele puse pe icoană mare a Părintelui. De asemeni – toată casa mirosea a mir.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Tadei, Icoana a fost depusă la mormântul Părintelui, la Mănăstirea Vitovniţa, iar mai apoi, după 3 zile, în casa fratelui care deţinea icoana, din aceasta a-nceput iarăşi să curgă mir/lacrimi. Se întâmpla în data de 1 mai 2013, cu câteva zile înainte de Paşte. Mulţumesc doamnei Liubita Popadici care mi-a făcut cunoscut acest scurt filmuleţ.

httpv://youtu.be/FYE_RhKt5wo

Sursa: Serbia Ortodoxa

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Liliana spune:

    Da,Serbia, mult patimitoarea sora a nostra intru Ortodoxie!…Kosovo este a Serbiei.
    Parintele Tadei-cu ale carui rugaciuni Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne mintuiasca si pe noi,toti ortodocsii,era roman din Serbia.Fireste ca a iubit Serbia si poporul in mijlocul caruia s-a nascut si caruia i-a slujit.
    Doamne,ajuta-ne,ca mari incercari vin peste noi!

  2. Robert spune:

    Videoclipul a fost sters de pe YouTube. Il puteti posta din nou daca il gasiti in alta parte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.