Nefericirea pleacă de la ambiția de a vrea mai mult decât putem avea

„Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia ci liniştea colibei tale te face fericit” spune Ioan Slavici în Moara cu noroc! Fericirea nu înseamnă sa-ţi faci tu toate plăcerile şi dezmăţurile. Nu poţi mânca cu doua linguri.

Fericirea nu înseamnă să nu poţi dormi noaptea de frica averii.. de insuportabilitatea plăcerii.. Fericirea înseamnă liniştea din interiorul tău. Aceasta este ţinta! Cum spune Înţeleptul Solomon: „Casă peste casă vei zidi, averi peste averi, şi nimic nu vei dobândi!” Chiar atunci când crezi, că totul este bine, şi ai realizat tot, atunci vine moartea şi spunea asa: „Unde-i bogatul şi unde-i săracul?” Dintre doua scăfârlii, care este cea parfumata şi care este cea care a trăit modest? Mireasma Duhului Sfânt este mult mai autentică şi mai venerabilă! Viaţă veşnică, odihnă veşnică, fericire veşnică, bucurie veşnică, lumină veşnică..În Vecii Vecilor! Şi v-am dat acest model, ca să înţelegeţi, ca aceşti sfinţi, şi-au furat raiul cu o zi de nevoinţă şi o noapte de suferinţă! N-au făcut mărturisiri de credinţă, dar nu s-au lepădat de Hristos, crezând cu tărie ca Hristos este Izbăvitorul! Asta ne trebuie şi nouă.. Tărie de Credinţă!

Părintele Calistrat Chifan

…nefericirea pleacă de la ambiția de a vrea mai mult decât putem avea"Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia ci liniştea colibei tale te face fericit." spune Ioan Slavici în Moara cu noroc! Fericirea nu înseamnă sa-ţi faci tu toate plăcerile şi dezmăţurile. Nu poţi mânca cu doua linguri. Fericirea nu înseamnă să nu poţi dormi noaptea de frica averii.. de insuportabilitatea plăcerii.. Fericirea înseamnă liniştea din interiorul tău. Aceasta este ţinta! Cum spune Înţeleptul Solomon: "Casă peste casă vei zidi, averi peste averi, şi nimic nu vei dobândi!" Chiar atunci când crezi, că totul este bine, şi ai realizat tot, atunci vine moartea şi spunea asa: "Unde-i bogatul şi unde-i săracul?" Dintre doua scăfârlii, care este cea parfumata şi care este cea care a trăit modest? Mireasma Duhului Sfânt este mult mai autentică şi mai venerabilă! Viaţă veşnică, odihnă veşnică, fericire veşnică, bucurie veşnică, lumină veşnică..În Vecii Vecilor! Şi v-am dat acest model, ca să înţelegeţi, ca aceşti sfinţi, şi-au furat raiul cu o zi de nevoinţă şi o noapte de suferinţă! N-au făcut mărturisiri de credinţă, dar nu s-au lepădat de Hristos, crezând cu tărie ca Hristos este Izbăvitorul! Asta ne trebuie şi nouă.. Tărie de Credinţă!

Publicată de Parintele Calistrat pe 29 Martie 2017

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. George spune:

    Macar de am avea ambiatia cea de folos. Consider ca exista si o „ambitie” de folos. Asa cum Imparatia Cerurilor se ia cu navala.

  2. Cristina Cristina spune:

    DOAMNE AJUTA , asa este , nu bogatia si lucrurile materiale iti aduc fericirea si linistea in suflet si in minte .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.