Noaptea îngerilor. 100 de preoți și călugări din București și Ilfov au donat, colectiv, sânge „sfințit”

09-preoti-donatori2-mai-465x390

Peste o sută de preoți și călugări – de la biserici și mânăstiri din toate protoieriile/sectoarele Capitalei și județul Ilfov – s-au așezat la rând, ieri dimineață, cuminți și tăcuți, ca să doneze sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină – București.

Campania „Donează sânge, salvează o viață”

„E o activitate mai veche a Patriarhiei, făcută la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, sub coordonarea părintelui Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. În ultimele trei luni, s-au donat mii de litri de sânge!”, ne-a declarat preotul Costel Burlacu, protoiereu al Sectorului 6, care slujește la biserica Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși.

09-preoti-donare-mai

La acțiune au participat atât preoți și călugări, cât și tineri ai Ligii Tineretului Ortodox și angajați neclericali ai Bisericii Ortodoxe. „Este o acțiune organizată din solidaritatea noastră, cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Patriarh Daniel”, a mai adăugat preotul care era însoțit de un grup de de tineri călugări de la Mânăstirea Radu Vodă, din București. În urma campaniei Patriarhiei „Donează sânge, salvează o viață”, conform declarațiilor unor reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 15.000 de donatori și s-au strâns de la credincioși și preoți șapte tone de sânge.

GALERIE FOTO

Sursa: evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.