Nu ai voie să dormi în timpul Sfintei Liturghii, să faci cumpărături, comerț sau târg, să gătești, să călătorești sau să lucrezi în vreun fel

Nimănui nu-i este îngăduit să lipsească Duminca de la Sfânta Liturghie, spun sfinții părinți, căci este mare păcat. Numai cei ce sunt bolnavi de nu se pot da jos din pat, și cei ce îngrijesc de bolnavi, sunt îndreptățiți să lipsească de la Biserică, căci aceștia au într-adevăr pricini binecuvântate.

Nu ai voie să dormi în timpul Sfintei Liturghii, să faci cumpărături, comerț sau târg, să gătești, să călătorești sau să lucrezi în vreun fel, căci banii câștigați în Duminici și sărbători, sunt bani blestemați și vei ajunge să-i pierzi pe la doctori, pe medicamente, sau ți se vor fura. Una este să lucrezi fiindcă așa îți este serviciul, eși obligat și nu ai altă soluție, și alta este să lucrezi tu de bună voie. Căci dacă necinstești ziua Domnului și o nesocotești, și Dumnezeu îngăduie să ți se fure ceva ce ai tu mai scump, pentru că și tu ai furat ziua Lui. Nu este glumă, este ziua Domnului și avem poruncă să o cinstim.

Ce au făcut oamenii din ziua duminicii, ştim cu toţii. Dintr-o zi care ar fi trebuit să fie închinată Domnului, ei au făcut o zi pentru diavol şi păcate. Pentru cei mai mulţi, duminica înseamnă a trândăvi, a petrece, a chefui în beţii, a se distra în dansuri, serate, baluri, dezmăţ şi multe altele. Când clopotele bisericilor bat, oamenii cască și se întorc pe partea cealaltă în pat.

Când preotul se roagă pentru întreaga țară, pentru pacea lumii, pentru conducători, pentru sănătate, mântuire, pentru cei adormiți… oamenii se uită la emisiuni, se îmbuibează și desfrânează. Când Hristos Se jertfește pentru întreaga lume, oamenii se mocirlesc în cele mai cumplite patimi și pofte.

Să luăm în serios aceste lucruri, căci Dumnezeu este bun dar este și drept, și nu va îngădui la nesfârșit ca ziua Lui să fie calcată în picioare de niște ticăloși. Să cinstim cum se cuvine ziua Sf. Duminici, căci e ziua Domnul, nu a noastră și astfel ne vor fi ascultate și împlinite și rugăciunile, vom fi păziți de multe rele, boli și urgii iar Dumnezeu ne va învrednici de multe binefaceri chiar pământești, căci ne vor fi binecuvântate afacerile, casa, familia, gospodăria, animalele, și roadele pământului.

Articol relatat de portalul luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Adevărul spune:

    Aoleu, dar când a poruncit Dumnezeu că Dumincă e zi sfântă??? Singura zi sfântă sau de odihnă era sabatul, pe care Dumnezeu l-a dat poporului Israel ca poruncă pentru o zi de odihnă!!! Dar atunci poporul Israel nu avea o denumire pentru zilele săptămânii așa cum avem noi astăzi!!! Aveau nume pentru lunile anului și pt ziua a șaptea care era sabatul, și care înseamnă zi de odihnă!!! Toate denumirile zilelor de azi provin de la romani și poartă numele unor zeități!!! Duminica este numită “ziua Domnului” (Dies Dominus), dar înainte era numită Dies Solis – ziua soarelui ziua închinată zelului Sol Invictus!!!??? Deci are legătură cu zeii falși care sunt în opoziție cu Adevăratul Dumnezeu (Exodul 20:3,4)!!! Apoi cei care batjocoresc “ziua Duminicii” nu sunt ei membrii biserici care plătesc taxe de cult??? Sau sunt buni doar când vin cu contribuția la preot??? Cine e devină că nu-l cinstesc pe Dumnezeu??? Cei care îi pastoresc din iubire nu pentru un câștig, ar trebui să se îngrijească de starea lor spirituală!!!???
    Oricum atât timp cât oamenii nu citesc Biblia, veți avea mereu enoriași pe care-i veți ține captivi cu tradiții absurde și care nu-l onorează pe Dumnezeu! Iar limbajul ăsta arhaic e jalnic, voi chiar credeți că Dumnezeu e analfabet??? Adică omul imperfect folosește cuvinte noi în exprimare, iar Dumnezeu nu se poate adapta la nou???!!! Isus i-a numit pe preoții din vremea lui “călăuze oarbe”, tocmai pentru că îi învățau pe oameni tradiții și obiceiuri pe care Dumnezeu nu le poruncise!!! Duminica n-a fost și nu este “ziua Domnului”, în Biblie nu veți găsi nicăieri numele de Duminică, bineînțeles că în cea ortodoxă scrie, dar e doar “băgată” forțat pentru că în scrierile originale nu scrie așa ceva, prin simplu fapt că pe timpul lui Isus nu erau date numele zilelor așa!!! Și nici ulterior această zi nu a fost declarată sfântă în Noul Testament!!!??? Dimpotrivă, nici sabatul nu mai era o cerință pentru ziua de odihnă obligatorie așa cum era înainte de-a-i trimite Isus pe apostoli să predice evanghelia pe tot pământul!!! CITIȚI ROMANI 14:5,6.
    Și nu uitați că în ziua de odihnă, evreilor nu le era permisă niciun fel de muncă, nici sclavii nu munceau și nici animalele nu erau scoase la muncă!!! Așadar dacă vreți să copiați modelul din Vechiul Testament, n-are rost că era altceva!!! Nu poți să spui că la o anumită muncă poți să te duci, și la alta doar pentru că e benevolă e păcat!!! Asta nu înțelegeți, că îi țineți captivi pe oameni cu porunci și tradiții omenești prin prisma faptului că majoritatea habar n-au ce scrie în Biblie, și când aduc vorba de anumite sărbători ei sunt convinși că asta se găsește în Biblie!!! Tot ce scrie mai sus sunt aberații și nu au legătură cu Dumnezeu și cu ceea ce e scris în Biblie!!! Ați emis o poruncă despre ce spune și face Dumnezeu dacă nu ascultăm, dar ați uitat să îi dați voie lui Dumnezeu să vorbească prin intermediul Cuvântului Său, Biblia!!! L-ați plagiat pe autor, scriind că așa zic “Sfinții părinți”???!!! Cine sunt acești sfinți care dau porunci în locul lui Dumnezeu, fără nicio referire la cuvântul Său???!!! Luca 11:52.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.