O veche reţetă chinezească: elimină colesterolul şi curăţă fluxul sangvin

Bautura-care-face-minuni-pentru-sanatate-692x360

Hipercolesterolemia este un termen medical ce defineşte o concentraţie înaltă de colesterol în sânge. Colesterolul este o grăsime ce se găseşte atât în organism, cât şi în unele produse alimentare, fiind o substanţă vitală ce se găseşte în sânge, precum şi în toate celulele din organism. Ea intră în componenţa membranelor celulare, fiind totodată folosită de organism pentru producţia de hormoni şi vitamina D.

Totuşi un conţinut prea mare de colesterol în sânge sau hipercolesterolemia creşte riscul de boli de inimă şi de accident vascular cerebral (AVC) prin depunerea unui strat pe pereţii arterelor. Un asemenea strat îngustează vasele sangvine şi, respectiv, reduc fluxul de sânge. Dacă se formează un cheag de sânge care blochează accesul de sânge la inimă, poate avea loc un atac de cord. Dacă astfel se blochează accesul de sânge la creier, are loc un accident vascular cerebral.

Numărul cel mai mare de AVC se întâmplă în America, cele mai puţine cazuri de AVC şi atac de cord fiind înregistrate în Asia.

De ce? Din motiv că asiaticii, în particular chinezii, au dezvoltat un remediu natural pentru reducerea conţinutului de colesterol şi îmbunătăţirea sistemului cardiovascular.

Reţineţi că pe lângă o dietă necesară de tipul puţină sare-puţine grăsimi, este necesar un mod de viaţă sănătos, adică exerciţii fizice periodice şi evitarea viciilor de tipul fumatului şi consumului excesiv de alcool. Puteţi încerca metoda propusă de noi, întrucât ea şi-a dovedit eficienţa în cazuri concrete şi nu este doar o teorie neverificată.

Ingrediente
 • 36 de căţei de usturoi
 • 3 lămâi crescute ecologic
 • 1 l apă
 • praf de copt

Mod de preparare

 1. Curăţiţi usturoiul şi tăiaţi-l în bucăţi mari.
 2. Spălaţi lămâile şi lăsaţi-le în apă cu puţin praf de copt dizolvat pentru o oră.
 3. Scoateţi lămâile din apă şi tăiaţi-le în bucăţele.
 4. Fierbeţi un litru de apă.
 5. Puneţi usturoiul şi lămâile tăiate în apa clocotită.
 6. Lăsaţi amestecul să mai fiarbă 15 minute, apoi puneţi-l în frigider peste noapte.
 7. Dimineaţa strecuraţi lichidul obţinut.
 8. Consumaţi 50 ml de lichid înaintea fiecărei mese.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Surse: cuisineandhealth.com, ampress.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.