Palma Maicii Domnului, planta care ne vindecă de bolile trupești și sufletești

palma maicii domnului

In acatiste si rugaciuni, noi, crestinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasa si inmiresmata, cea care l-a nascut si l-a purtat in brate pe Domnul nostru, Iisus Hristos.

In traditia poporului nostru, dar si in limbajul nostru popular, mai multe flori si plante poarta numele Maicii Domnului, multe dintre ele avand efecte tamaduitoare atat pentru bolile trupesti, cat si pentru cele sufletesti. Cea mai cunoscuta planta din aceasta categorie este si palma Maicii Domnului.

PALMA

Un vechi proverb roman, ajuns pana la noi, spune „Cum sa moara omul, daca are palma Maicii Domnului in gradina”, facand referire la proprietatile vindecatoare pentru multe boli si afectiuni. Legenda spune ca Maica Domnului cu micul Iisus in brate a cautat adapost la mai multe plante ca sa scape de soldatii lui Irod cand acestia o hartuiau. Singura planta care a primit-o, oferindu-i adapost in acele grele momente, a fost palma Maicii Domnului. La plecare, Maica Domnului a binecuvantat-o menind-o sa aiba puteri vindecatoare: „De azi inainte si pana in eternitate, tu vei fi floarea preferata a oamenilor. Iti dau puterea sa vindeci pe om de toate bolile si sa-l salvezi de la moarte asa cum ai facut tu pentru mine”. Potrivit ziare.com, preparatele din aceasta planta, pulberea, tinctura, otetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, contribuind, in acelasi timp, si la scaderea nivelului de zahar din sange, calitate care o recomanda in terapia diabetului. Plata ajuta si la curatarea sangelui si poate sa previna boala Alzheimer. Ceea ce se stie mai putin despre palma Maicii Domnului este ca aceasta planta cu beneficii atat de numeroase este un ingredient des folosit in industria cosmetica datorita proprietatilor sale in cicatrizarea ranilor care o recomanda tenurilor cu probleme. E bine de stiut ca tinctura stimuleaza cresterea parului si-i intareste radacina.

(Roxana Dobre, A.M.PRESS.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

 1. Georgiana spune:

  Identic, se spune despre salvie, in cartea „Sanatate din farmacia Domnului”, Maria Treben.

 2. Radu Petric spune:

  Susțin ca adevăr opinia Georgianei „cum să moară omul, dacă în grădină crește salvia ?!” – iarba Sfântului Ioan… Cred că în domeniul teologic e nevoie de mai multă rigoare, când se proclamă anumite adevăruri… Nu interesul să primeze, ci adevărul !

 3. Stanescu Georgeta spune:

  Cum se prepara mai exact ceaiul din palma MAICI DOMNULUI<folosim numai floarea sau…Multumesc o zi buna!

 1. 9 ianuarie 2016

  […] –––––––––––––––––––- Referinte: sursa ganduridinierusalim […]

 2. 9 martie 2016

  […] Palma Maicii Domnului, planta care ne vindeca de bolile trupesti si sufletesti – ganduridinierusalim.com7000 shares 1014 comments 33048 likes 2 tw. trackbacks 78 tw. followers […]

 3. 20 septembrie 2017

  […] Surse selective: www.ganduridinierusalim.com […]

 4. 26 mai 2020

  […] Sursa: ganduridinierusalim.com“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.” […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.