Părintele Ciprian Grădinaru, ”chirurgul sufletelor” din inima Bucureştilor!

arhim-ciprian-gradinaru_w1000_h810_q100

Este fiul unor ţărani din comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani. I se spune „chirurgul sufletelor”. Datorită părintelui Ciprian Grădinaru, în ultimii ani românii au donat 7,5 tone de sânge! Botoşanii nu încetează să dea României mari duhovnici, râvnitori pe ogorul ortodoxiei. Modelul Părintelui Ilie Cleopa rodeşte şi astăzi în sufletele călugărilor mai tineri, care poartă prin lume aceeaşi dragoste de neam şi de oameni.

În 1989, imediat ce a terminat liceul, a plecat la mănăstire. În 1990 este recrutat şi pleacă în armată tocmai la Oradea, într-un regiment de tancuri. Acolo a simţit pentru prima dată ce înseamnă să „îţi dai sângele” pentru aproapele tău. A fost un accident în unitatea militară şi răniţii aveau nevoie de ajutor. A fost primul care a donat sânge!

În 19 noiembrie 1992 a fost tuns în călugărie la Mănăstirea Sihăstria, unde a rămas până în anul 2011, când este chemat la Bucureşti. Acum face ascultare la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Chirurgul sufletelor!

De cinci ani, milioane de creştini i-au trecut pragul. De cinci ani i s-a dus vestea peste mări şi ţări. Spirit viu, curajos, dar blând şi înţelegător în ale suferinţei, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”.

Bolnavi, rătăciţi, chinuiţi sufleteşte sau doar dornici de îndemn la o viaţă curată, oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul şi ajută ei înşişi acolo unde le este cu putinţă. Părintele Ciprian deschide uşa paraclisului dimineaţa devreme şi o închide târziu în noapte! Vindecă suferinţa cu vorbă bună, alină tulburarea cu rugăciuni. Trimite medici voluntari prin sate, acolo unde suferinţele trupeşti mistuie vieţile ţăranilor simpli.

Însă părintele Ciprian mai face ceva: trimite oamenii să doneze sânge! Campanii pe care părintele le-a demarat şi susţinut în ultimii ani au salvat mii de vieţi. Minuni neştiute, minuni care nu strălucesc în fala lumii, pe ecranele televiziunilor sau în paginile tot mai colorat-smintitoare ale ziarelor.

Îngerul de la Colectiv!

Veştile răzbat, totuşi, până la cei care au urechi să audă! Datorită campaniilor părintelui Ciprian Grădinaru, în ultimii ani s-au donat 7,5 tone de sânge! Se spune chiar că, în istoria recentă a României, nu mai există o asemenea campanie de donare de sânge. Doar în ultimii doi ani şi jumătate, la iniţiativa călugărului din Paraclisul Catedralei, aproape 15.000 de oameni au donat sânge. Cea mai mare parte dintre aceşti oameni sunt seminarişti, studenţi la Teologie, preoţi de mir, călugări. Dar şi jandarmi, poliţişti, militari.

După tragedia din Colectiv, mulţi au atacat Biserica şi pe preoţii ei. Care este situaţia reală? Din 26 până în 30 octombrie 2015, la Paraclisul Catedralei tocmai se desfăşurase o nouă campanie de donare de sânge. Parteneri erau militarii de la Academia Tehnică Militară şi studenţii şi profesorii de la Facultatea de Construcţii din Bucureşti. 365 de donatori. „La ora 14.00 s-a încheiat campania şi seara a avut loc tragedia… Stocul şi rezerva de sânge din Bucureşti a fost asigurat de campania noastră!”, spune, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, părintele Ciprian Grădinaru. Anunţul oficial pentru donarea de sânge s-a făcut la ora unu noaptea, iar primele victime aveau deja sângele asigurat de campania condusă de părintele Ciprian.

Ce nu mai ştie lumea despre Colectiv? Aflăm de la Părintele Ciprian, în acelaşi interviu. A primit un card cu 50.000 de lei, de la Patriarhul Daniel, cu scopul declarat să ajute cu medicamente, transport, alimente şi cu tot ce mai e nevoie. „I-am cheltuit pe toți! Să fi fost vreo 30 de răniți…, și au trăit toți! Pe 15 dintre ei, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, i-am dus la o clinică hiperbară (terapie cu oxigen) din Constanţa. Noi, de la Paraclis, le-am asigurat transportul şi tratamentul”, spune părintele lucruri neştiute până astăzi.

httpv://youtu.be/mMVO0nYoxXs

Cititi mai multe pe stiri.botosani.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. MARTON IRMA spune:

    …şi eu am cunoscut un *** CHIRURG*** al sufletelor nu numai al trupurilor …numele Dânsului este Dr. DAMIAN VASILE din Tg.Mureş

  2. rus raul spune:

    Multumesc.Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.