Patriarhul rus Kiril: Feminismul este „foarte periculos”. Femeia ar trebui sa stea acasa si sa se ocupe de copii

Patriarhul ortodox rus Kiril considera ca feminismul a fost „foarte periculos”, pledand pentru o structura domestica in care femeia sta acasa pentru a creste copiii ei iar barbatul „se ocupa de lucrurile de afara” pentru a castiga bani, transmite AFP.

„Mi se pare fenomen foarte periculos numit feminism, caci organizatiile feministe care se reclama de la acest curent se lauda cu o pseudo-libertate pentru femei care ar trebui sa se manifeste in primul rand in afara casatoriei si in afara familiei”, afirma Patriarhul Kiril intr-un articol publicat pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe Ruse.”Ideologia de la baza feminismului nu este nici familie, nu sunt nici copii, ci o alta functie a femeii, care contrazice de multe ori valorile familiei”, a declarat patriarhul marti, in timpul unei intalniri cu o organizatie feminina ortodoxa din Ucraina.

„Barbatul se ocupa de lucrurile de afara, el trebuie sa lucreze, sa castige bani, in timp ce femeia trebuie sa aiba grija de interior, acolo unde sunt copiii sai”, a adaugat Patriarhul Kiril, subliniind aceasta imagine a vietii domestice.

Pentru ca „in cazul in care distrugem acest rol deosebit de important al femeilor, consecinta este ca totul se prabuseste – familia si, in sens mai larg, patria”, a afirmat Patriarhul Kiril.

„Nu spunem degeaba patria mama”, a continuat Patriarhul in fata organizatiei ortodoxe din Ucraina, tara de unde origineaza si gruparea feminista Femen cunoscuta pentru protestele topless.

Patriarhul Kiril, un sustinator al presedintelui rus Vladimir Putin in alegerile de anul trecut, a criticat in repetate randuri protestele impotriva regimului de la Kremlin, actiuni care s-au inmultit in ultimul an.

Patriarhul a avut o pozitie transanta in cazul Pussy Riot din 2012 cand trei tinere au cantat o „rugaciune punk” anti-Putin intr-o catedrala din Moscova pentru a „denunta complicitatea dintre biserica si stat in Rusia”, doua dintre ele fiind condamnate la doi ani de inchisoare pentru asta. Intransigenta capului Bisericii ortodoxe ruse in acest caz a fost criticat chiar si de voci din interiorul institutiei religioase.

Surse: hotnews.ro, ortodox.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.