Pilda cu dracul care umblă cu cojocul de lână în deșert!

Morala – ce vedem noi azi în societate?  E atât de ușor să păcătuiești.. Dacă pe vremuri se spunea să nu furi, astăzi furi cu acte!  Dacă pe vremuri se spunea să nu desfârnezi, astăzi ai concubinajul sau căsătoria de probă! Acum nici nu mai trebuie să ucizi, vorbești pe cineva de rău și l-ai omorât cu zile.. sau te-ai dus, și l-ai denunțat și l-ai împins în pușcărie..

Are dracul metode.. mult mai selective..

Părintele Cleopa spunea așa: cel mai mârșav păcat este desfrânarea, pentru că spurca trupul! Și dracii fug atunci când doi păcătuiesc, pentru că dracii sunt feciorelnici! Dar cel mai mult, dracul fuge de smerenie și de îndreptare! Asta să aveți în minte..

Nu îl impresionăm noi pe diavol cu filme deochiate..

Cel mai tare îl impresionezi, atunci când ai bătut prima metanie, ai băut prima picătură de aghiasmă și ai luat o bucățică de anafură, și ai zis prima oară „Tatăl Nostru” în genunchi, cu ochii la icoană.. și l-ai ars, l-ai terminat!

Părintele Calistrat Chifan

Pilda cu dracul care umblă cu cojocul de lână în deșert! Morala – ce vedem noi azi în societate? E atât de ușor să păcătuiești..Dacă pe vremuri se spunea să nu furi, astăzi furi cu acte! Dacă pe vremuri se spunea să nu desfârnezi, astăzi ai concubinajul sau căsătoria de probă! Acum nici nu mai trebuie să ucizi, vorbești pe cineva de rău și l-ai omorât cu zile.. sau te-ai dus, și l-ai denunțat și l-ai împins în pușcărie.. Are dracul metode.. mult mai selective.. Părintele Cleopa spunea așa: cel mai mârșav păcat este desfrânarea, pentru că spurca trupul! Și dracii fug atunci când doi păcătuiesc, pentru că dracii sunt feciorelnici! Dar cel mai mult, drcul fuge de smerenie și de îndreptare! Asta să aveți în minte.. Nu îl impresionăm noi pe diavol cu fime deochiate.. Cel mai tare îl impresionezi, atunci când ai bătut prima metanie, ai băut prima picătură de aghiasmă și ai luat o bucățică de anafură, și ai zis prima oară "Tatăl Nostru" în genunchi, cu ochii la icoană.. și l-ai ars, l-ai terminat!https://www.youtube.com/watch?v=saGjtY9eDgg&feature=share

Posted by Parintele Calistrat on 14 Februarie 2017

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.