Plantă unică în România cel mai puternic antioxidant. Se găseşte doar la noi şi este DE AUR



ulei-de-catina-680x420

Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul de catina are proprietati terapeutice foarte puternice. Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in cazul foarte multor boli, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare.

Uleiul de Catina este un adevarat elixir pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara si incetineste evolutia bolilor de ochi. Uleiul de catina contine cea mai bogata substanta naturala in vitamina E din lume. Vitamina E este supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii. Uleiul de catina este insa cel mai folositor datorita concentratiei sale. In fiecare an se recomanda se faceti 2-3 cure cu ulei de catina, asigurandu-va astfel necesarul de vitamine si oligoelemente.

In compozitia uleiului de Catina gasim licopen, pigmentul natural care da culoarea fructelor si care are proprietati antioxidante, antitumorale si de reducere a colesterolului. In fructele de catina se gaseste de asemenea quercitina, o substanta antioxidanta, analgezica, antiastmatica, antibacteriana. Datorita acestor substante, recomandam ulei de Catina in cazul cataractei, gastritelor, faringitelor, psoriazisului, obezitatii.

Actiuni interne – uleiul de catina este recomandat in tratamentul unor afectiuni ca: ulcerul gastric si duodenal, diaree, urticarie, stari alergice, maladii neuroendocrine, reumatism, afectiuni circulatorii, hepatice, alcoolism, anemii, astenie si, in ultimul timp, ca remediu contra stresului. Proprietatile bactericide il recomanda in infectiile gastrointestinale. In ultimul timp, cercetarile au stabilit ca are efecte spectaculoase in oncologie (cancerul uterin, de prostata), geriatrie, iar clinic a fost demonstrata actiunea antiinflamatoare. O serie de studii atesta efectul pozitiv al antioxidantilor din catina, ea fiind frecvent indicata ca tratament asociat in cazurile de Parkinson, de scadere a imunitatii. Astfel, ea contribuie la intarirea sistemului imunitar prin procesul de distrugere a radicalilor liberi si a substantelor toxice preluate din mediu.

Uleiul de catina actioneaza pentru vindecarea unor maladii ale pielii ca: eritemele , uscaciunea , mancarimile, durerile, eczemele si psoriazisul. Capacitatea catinei de a stimula regenerarea pielii s-a dovedit utila in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor, datorita continutului bogat in componentele nutritive esentiale pentru sanatatea pielii si in special incetinirea procesului de imbatranire.

Extractul de catina este excelenta pentru stimularea sistemului imunitar, pentru combaterea anemiei, a stresului, a hepatitei cronice,  a gripei si racelii,  sterilitații, precum si a insuficienței ovariene. Iar extern poate fi folosită cu succes la tratarea arsurilor, radiațiilor, degeraturilor, etc. Se poate consuma cate o lingurita de trei ori pe zi diluata in apa sau ceai.

ulei-de-catina

Uleiul de catina este foarte indicat in masajul anticelulitic deoarece este bogat in grasimi de buna calitate si in acizi grasi omega – acele substante fara de care grasimea din depozite nu este mobilizata.
Pentru a urma acest tratament se aplica ulei de catina seara pe zonele corpului afectate de celulita,iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic. Femeile care au incercat aceast tratament cu catina spun ca efectele sunt deja vizibile in numai cateva saptamani!

De asemenea uleiul de catina contine substante active care stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire inhiband procesele de degradare a elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.
Antioxidantii din catina cum ar fi vitamina E si betacarotenul combat ridurile, uscaciunea si alte simptome specifice pielii imbatranite sau neglijate. Uleiul de catina aplicat extern ajuta la regenerarea,hidratarea si tonifierea pielii uscate intalnite mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza sau a persoanelor care urmeaza un regim vegetarian si au un nivel scazut de acizi grasi in dieta.

Uleiul de catina poate fi utilizat ca ingredient in mastile de par si poate inlocui cu succes orice alt ulei vegetal pe care il folosesim..

Coenzima Q10 gasita in uleiul de catina este un supliment nutritiv destul de folosit datorita calitatilor sale nu numai in industria farmaceutica dar si in industria cosmeticii. Gratie acesteia, uleiul de catina are actiune antioxidanta si incetineste procesul de imbatranire a organismului.

Sursa: povesteanaturii.ro



loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *