Pr. Calistrat: ”Ce poate face acestă nenorocită gură? ” (citiți și luați aminte!)

pr_calistrat_chifan

Dumnezeu nu ne-a creat să fim murdari.. în primul rând în cuvânt şi să ucidem pe aproapele cu cuvântul.

Nu ai dreptul să te aperi înaintea lui Dumnezeu atâta timp cât nu te apără El..

Ce poate face acestă nenorocită gură?

Ne poate târâ în iad atunci când nu-i dăm de lucru cum trebuie, când o punem în clevetire în vorbe rele şi în duşmănii, în răutăţi în orgolii.

Dar cel mai mult, gura ia pedeapsă când ucidem pe aproapele cu cuvântul. Întodeauna a da sentinţe asupra celuilalt L-a scos pe Dumnezeu din sărite şi a spus prin gura Ev. Ioan: „Cine judecă pe aproapele mai inainte de Mine, antihrist este!”; „Cine zice fratelui prost, vrednic este ghenă.”

Deci, gura este pusă să binecuvânteze. Dacă toate gurile s-ar uni să strige odată „Doamne miluieşte!” s-ar schimba relele şi faţa lumii s-ar schimba!

Dar în timp ce unii strigă „Doamne Miluieşte!”, unii strigă: „Dă Doamne, „Să-l bată Dumnezeu”, „De-ar crăpa mâine… „şi se impart în mii şi mii de fraze înaintea lui Dumnezeu, pentru faptul că Dumnezeu.. nu ne-a creat să fim murdari.. în primul rând în cuvânt.

Gura trebuie pusă in slujba Domului: „Când te-am strigat, m-ai auzit Dumnrezeul dreptăţii mele!” Ni s-a dat gura ca unii sa vorbescă cu ea, apostoli, învaţători.. metoda pedagogiei… M-am facut tuturor toate ca să-i fac una în Hristos. Acesta este punctul forte care îi va face pe cei din biserică să se înmulţească şi să se cheme unii pe alţii: „Pe noi înşine şi unii pe alţii şi toată viaţa noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm” Şi mântuind, mântuieşte-te.. să te implici în viaţa altora ca să-i faci una cu tine, una cu Hristos! Şi tot aceiaşi gură trebuie să o punem şi în slujba tăcerii: Nu ai dreptul să te aperi înaintea lui Dumnezeu atâta timp cât nu te apără El, deci nu-ţi poţi face tu lege singur, judecata este a Domnului! Şi mai este o expresie la Psalmistul David: „Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit şi noi întru Tine.” E mai grea ca rugîciunea Tatăl Nostru.. pentru că spui: „şi ne iartă si noua greşelile noastre precum şi noi iertăm greşelile greşiţilor noştri” mai e cum mai e, că îi mai ierţi, îi mai uiţi, mai imbătrâneşti.. Dar când spui: „Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit şi noi întru Tine”… e groaznic, pentru că noi nu avem nădejde!

Parintele Calistrat ChifanPredica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.