Pr. Calistrat: ”În curand normele europene vor face o biserică tip McDonald’s”

Parintele Calistrat Chifan2

I-am spus într-o zi la o doamnă care zicea:

– Părinte, eu aş veni mai des la biserică dar slujba e cam lungă, să stau până la orele 12.00 sau 13.00.

– Doamnă, în curand normele europene vor face o biserică tip McDonald’s, cu pistă de maşini pe la uşa altarului, cu un geam unde vei întinde prescura şi lumânarea din mers pe geam! Nu râdeţi! Şi a rămas foarte surprinsă de această atitudine a mea că am ironizat-o. Pentru că ea nu a înţeles că Dumnezeu a flămânzit 40 de zile pe Muntele Carantania şi a avut răbdare pentru păcatele întregii lumi, să îndure ispitele diavolilor ca să ne putem noi mântui! Şi tu nu poţi sta o oră în biserică! Vai ce să-ţi spun, ăi se strică „toacele”! Vino la biserică, cu sandale cu talpa dreaptă ca să nu te doară picioarele şi când te duci în societate, îţi pui „cataricii”!

Ortodoxia nu este o pistă roşie de catifea pe care defilezi printre trandafiri, parfumuri şi arome cu lumânări aprinse printre voaluri şi zefir! Acesta este o închipuire a minţii noastre slabe omeneşti.

Nouă ne lipseşte discernerea! Suntem un popor de năuci pe care oricine vrea să-l manipuleze, reuşeşte! Deci, să ne lăsăm „manipulaţi” numai de cuvântul Sfintei Scripturi!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.