Pr. Constantin Necula: „Cine crede că trăieşte fără Hristos, i se pare că trăieşte fără Hristos”

Pr Constantin Necula

Părintele Constantin Necula a vorbit, azi, la Biserica Icoanei din centrul tumultoasei Capitale. O conferinţă a Părintelui începe, aşa cum ne obişnuim când stăm acasă, cu un buton de “play” şi un gând că ne vom bucura de câteva minute şi vorbe care să ne dea de gândit. După o oră sau două, ne dăm seama că glasul Părintelui Necula ne-a absorbit atât de mult încât ne-am dori alte două ore şi un nou videoclip.

În realitate, Părintele a reuşit ca, la ora 19:00, să strângă atâţia oameni încât conferinţa s-a mutat spontan din interiorul bisericii, în curtea acesteia. Efectele? Dacă pe la jumătatea evenimentului, preotul bisericii se scuza pentru “organizarea proastă” şi, implicit, microfonul nefuncţional, Părintele Constantin Necula remarca faptul că ar putea să îşi imagineze cum arată curtea bisericii de Înviere.

Evenimentul se anunţase a avea peste 700 de participanţi. În final, curtea bisericii a fost atât de plină încât Părintele de la Biserica Icoanei era pus în faţa unei curţi pline, pentru care dorinţa de a-l auzi pe Constantin Necula întrecea chiar şi cea mai mică nevoie de a şopti sau arunca cea mai mică vorbă către cei din jur.

Dacă publicul, într-o majoritate covârşitoare tânăr, asculta în linişte, Constantin Necula observa, cu bucurie, că oamenii aveau feţele atât de zâmbitoare încât nu ar fi fost nevoie nici măcar de lumini pentru a se vedea acest “detaliu”. “Nu ştiu câte bănci sunt în oraş, dar stiu că sunt cel mai bogat preot în seara aceasta“, spunea Părintele Necula. Printre temele abordate au fost şi construcţia moscheii din Bucureşti, ora de religie, dar şi căsătoria.

După o oră şi jumătate de predică şi răspunsuri, evenimentul s-a încheiat aşa cum ar trebui să fie viaţa fiecărui creştin – în bucuria cântării “Hristos a Înviat”.

Pentru că răspunsurile, ideile şi vorbele înţelepte ale Părintelui sunt cele care au cucerit întotdeauna ascultătorii, redăm mai jos câteva dintre spusele din această seară.

 • Viaţa în Hristos înseamnă să nu-L transformăm pe Hristos în pompier de serviciu. Viaţa în Hristos nu înseamnă să îl amestecăm, ca păstârnacul, în toate ciorbele.
 • Orice exces nu înseamnă viaţă în Hristos.
 • În Hristos, lipsa de corectitudine atrage păcatul, iar păcatul atrage moartea. Nu poţi trăi fără Hristos. Cine crede că trăieşte fără Hristos, i se pare că trăieşte fără Hristos.
 • Aristotel – deşi nu e preot, dar poate fi citat – spunea că cine se pregăteşte, este deja. Viaţa în Hristos înseamnă un progres continuu. Viaţa în Hristos nu se împlineşte pe pământ.
 • Faceţi efortul ăsta minim: reduceţi bârfa. Încercaţi să închideţi telefonul măcar 2 – 3 – 4 ore pe zi. Staţi mai puţin pe facebook. Mâncaţi o îngheţată împreună şi învăţaţi să zâmbiţi unii cu alţii. Viaţa în Hristos înseamnă să stăm unii între alţii.
 • O naţiune poate ieşi din boală dacă îşi recunoaşte boala şi face eforturi către sistematizarea sănătăţii.
 • Luaţi-o de la capăt de fiecare dată.
 • Ne vom mira de cei pe care îi vom vedea şi ne vom mira de cei pe care nu îi vom vedea în Rai.
 • Nu de bisericaşi duce lipsă Hristos, ci de oameni.
 • Care este singurul joc de noroc acceptat de biserică? Căsătoria.
 • Smerenie înseamnă să ştii locul în care te-a pus Dumnezeu şi să ştii de ce ai fost pus acolo. Smerenia nu e locul în care te-ai pus tu, ci locul în care te-a pus Dumnezeu ca să te mântuieşti.
 • Cum putem lucra la a ne lasa la voia lui Dumnezeu? Foarte greu. Asta e cea mai grea misiune. Voia lui Dumnezeu e voia care ne cutremură oricum. Ce îmi place mie e că voia lui Dumnezeu e cea de care ne lovim oricum.
 • Am primit odată un sfat de la o maică, pe care îl aplic. Mi-a zis aşa: “când nu poţi să te rogi, baţi trei mătănii şi spui Doamne, ajută-mă să mă rog. Dacă nu îţi iese, mai baţi o dată trei mătănii. Dacă nu îţi iese, mai baţi o dată trei mătănii”. Am bătut o dată mătănii toată noaptea. Şi, dacă nu reuşeşti să te rogi, măcar te dor picioarele că ai încercat.
 • Ferească Dumnezeu să pici între palmele care te aplaudă.

Sursa: instigarelaviata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.