Problema cipurilor este o țintă falsă

parintele-staret-iustin-de-la-manastirea-oasa-2

Problema cipurilor este o ţintă falsă. Adică, tu ai în faţă o bucăţică de materie şi te împotriveşti ei şi în spate eşti cucerit cu totul! Mii de ideologii ţi se servesc, tineretul e praf şi pulbere. E ca o momeală, cum se făcea în războaie: se simula un atac, tu te duceai acolo şi ceilalţi veneau prin spate şi te cucereau. Cam aşa e şi acuma: ţi se pune chestia asta în faţă şi toţi stau acolo, că cipuri, cipuri, cipuri…

Părintele Iustin Miron, Starețul Mănăstirii Oașa

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. cristina spune:

  Parintele Iustin Pirvu a luptat pana la moarte pentru constientizarea refuzului cipurilor, pe care le denumea precursori ai numarului fiarei. Usurinta cu care se accepta cipurile de identitate arata usurinta si nonsalanta cu care se vor accepta lucruri mai grave, materiale, morale ori spirituale. Refuzul cipurilor, spunea El, e un fel de antrenament pentru a identifica si lupta impotriva raului ~binevoitor~.

 2. cristina spune:

  Multi parinti din manastirile Sfantului Munte sustin refuzul cipurilor. Printre ei a fost si Parintele Paisie Aghioritul, un aprig luptator impotriva lupului cu blana de miel. Sfantul Parinte a fost canonizat de curand de biserica ortodoxa din Grecia.

 3. Lia spune:

  Ii dau dreptate, nimeni n-a spus ca sunt bune cipurile dar sa ajungi la dezbinarea actuala pentru asta, e numai opera diavolului mâna in mâna cu slăbiciunea omeneasca.

 4. Liliana spune:

  Tinta falsa sau nu, eu nu voi accepta niciodata sa mi se puna cip! Dumnezeu sa ne deshida ochii pentru a vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.