Profesoara atee rușinată de un copil creștin

696087941-levantar-la-mano-pizarra-clases-escolares-limpiar-proceso

Astăzi foarte mulți oameni se declară atei și de nenumarate ori auzim că și la școală noii dascăli ai acestei societăți moderne se declară astfel și caută să influențeze copii noștri spre acest mod de a gândi.

Din fericire acești copii sunt foarte abili și credincioși și știu să se manifeste corespunzător cu aceaste situații. De pildă noua profesoară de ştiinţe sociale la clasa a cincea dintr-o școală generală se prezintă clasei, după care afirmă că ea este atee, şi întreabă clasa dacă mai este vreun ateu printre copii.

Copiii nu prea ştiu ce înseamnă „ateu” dar pentru a fi pe plac profesoarei (tipic societății românești și educației de la tembelizor), ridică toţi mâna, cu excepţia unui băiat.

„Tu eşti diferit de restul clasei? întrebă profesoara. „Nu eşti ateu?”

„Nu, eu nu sunt ateu!” răspunse cu emfază băiatul.

„Dar atunci, ce eşti?” întrebă profesoara.

„Eu sunt creştin!” răspunse băiatul. „Eu cred în Dumnezeu şi iubesc pe Domnul Iisus, deci sunt creştin! Mama este creştină, tata este creştin, deci şi eu sunt creştin!”

„Aha!” răspunse profesoara. „Părinţii tăi sunt creştini, deci şi tu eşti creştin!

Dar dacă mama ta ar fi o idioată, şi tatăl tău ar fi un idiot, atunci tu ce ai fi?” întrebă profesoara cu un zâmbet ironic de şmecher pe faţă.

„Atunci aş fi un ateu!” declară băiatul lăsând cu fața căzută pe stupida profesoară atee și rușinată de râsul înfundat al copiilor acelei clase.

Avem datoria sfântă de a ne crește copii în credință tare și autentică astfel încât astfel de evenimente să fie anihilate și lăsate în propria batjocură. Avem nevoie de atitudine creștină autentică astfel încât uniți să putem demasca răul din societate, oricare ar fi acesta.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

39 răspunsuri

 1. Geanina spune:

  În opinia mea, tot ce ține de acest articol este ofensator.Nu numai conținutul, ci şi perioada în care a fost postat.În primul rând, aceasta „pildă” pune într-o imagine proastă creştinismul.E absolut evident că acest articol a fost realizat cu scopul de a blama persoanele care se declară a fi altfel decât creştine.Acest articol nu poate fi gustat nici măcar ca şi o gluma-dat fiind faptul că trecem printr-o perioadă sensibilă referitor la predarea religiei în şcoli.Normal că o parte din persoanele care se declară creştine vor susține ideea din acest articol.Dar persoanele(creştine sau nu) care îşi educă odraslele în alt mod şi le învață să îşi accepte şi tolereze aproapele indiferent de propriile credințe nu vor empatiza cu copilul din articol(sau cu parinții acestuia).Oameni buni, şi nici cu profesoara!!! În realitate, o profesoară de ştiințe sociale + ateu nu v-a crea această situație niciodată!!Pentru că ea, atât în facultate, cât poate şi acasă, şi-a însuşit nişte cunoştințe, nişte valorile morale şi nu a crescut cu astfel de pilde.Semnat, o persoană care nu s-a declarat în niciun fel, o persoană care crede în Iubire, Toleranță, Legătura dintre Oameni, Valori Morale etc.

  • Bogdan spune:

   Personal mie mi se pare o propaganda ieftina acest articol,similara manualului de religie.In rest,nu mai am nimic de adaugat si nu vreau sa repet ce a scris Geanina.

  • Eu spune:

   Pt d-na Geanina!
   Dumneavoastra ati vazut ce ati scris? niste aberatii!
   Auzi la ea: un ateu care si-a insusit niste valori morale!!!Aloooo! Aloooo! Te mai dai „o persoana care nu s-a declarat in niciun fel”, pai cum asa?! Serios! Hai mai! Pai dupa faza asta ai spus ca tu crezi in Iubire, cu I mare, ori in toate religiile lumii (atentie! religii nu secte!)Dumnezeu este iubire!, El este numit Iubire cu I mare. Mai dar ce culta esti! Halal cultura generala! Si nu veni cu teorii ca lucrurile astea nu tin de cultura generala, ci de cultura religioasa, ca nu te cred. Mai bine sa taci si sa pari destept decat sa vorbesti aiurea si sa demonstrezi tuturor ca esti proasta! Ups! Scuze!!! Astept replica, vai ce om rau, vai ce atac la persoana o sa spui! Vai de mine!!! Pa!

   • Geanina spune:

    In primul rand, domnule sau doamna „Eu”, nu o sa dau o replica de genul.Desi ati folosit niste cuvinte jignitoare, nu m-am enervat sau suparat deloc.Poate ca si primul meu comentariu poate fi citit pe un ton mai raspicat si interpretat ca si cum as tipa.Asa cum am citit si eu comentariul dumneavoastra.:)) e o gluma

    Motivul pentru care am postat primul comentariu nu a fost sa par eu desteapta sau culta.Mentionez ca am scris intentionat „In opinia mea” tocmai ca sa se inteleaga ca este strict parerea mea.Si mi-o asum.Si pana la urma o sa accept orice critica.

    Imi pare rau daca opinia mea v-a deranjat intr-un fel sau altul.Dar eu cred in continuare ca trebuie sa fim constienti de faptul ca nu toti gandim la fel, ca vremurile se schimba si ca trebuie sa fim mai toleranti mai ales cu situatiile de genu.

    In al doilea rand, am doar 20 de ani.Imi cer scuze daca la varsta asta nu pot sa ma declar in vreun fel.Pur si simplu nu mi-am facut ordine in minte.Mi-e greu sa-mi formez o parere atunci cand dintr-o parte aud sau citesc intr-un fel si din alta parte intr-altul.
    Sunt constienta ca nu toti crestinii sunt un exemplu bun de urmat.Stiu ca toti oamenii gresesc.Dar mi-ar fi mult mai usor daca din partea oamenilor care cred in Dumnezeu(iubirea absoluta) sa vad mai multa iubire.

    Tot ce vad si aud ma face sa cred ca unii crestini au sentimente de ura fata de oamenii care nu cred in Dumnezeu.
    Dar si vice-versa.Oameni care au sentimente de ura fata de credinciosi.
    De ce trebuie sa blamati si sa urati?
    Nu trebuie sa existe un razboi intre adeptii crestinismului si ceilalti.Trebuie sa convietuim impreuna.

    Si nu cred ca ateii(persoane care nu cred in Divinitate) sau persoanele care sunt confuze(ca si mine) vor duce lumea spre rau.Cui ii fac rau prin faptul ca nu cred in ce spune religia lui, atata timp cat eu ma comport civilizat si nu deranjez pe nimeni?
    Da, pot sa fac rau si sa fiu un exemplu prost pentru societate, dar asta fie ca sunt crestina, fie ca nu.Nu religia ne defineste ca om in societate.
    Am fost foarte curioasa sa vad reactiile.
    As dori ca aceasta polemica sa nu creeze agresivitate verbala in continuare.
    Ar fi frumos sa continuam aceasta discutie pe acesta tema extrem de importanta.
    Poate ajungem la un numitor comun pana la urma.Sunt multe lucruri de vorbit si dezbatut.O sa citesc in continuare comentariile dvs.
    Inca ceva…Nu rezolvam nimic cu atitudinea de ” Huuooo!! Ateulee! O sa pieri in focurile iadului!!”. Ideea nu e sa instalam o stare de frica.Pana la urma, ceea ce promoveaza crestinismul este iubirea.Iubirea nu inseamna frica.
    Daca considerati ca am aberat din nou, ajutati-ma sa inteleg de ce, va rog!Multumesc

    • raznav spune:

     Geanina, respect modul in care incerci sa mentii o stare de pace, insa legat de textul de mai sus, evident este unul negativ, in care elevul ii raspunde profesoarei intr-un stil batjocoritor, dar trebuie mentionat faptul ca sunt momente in care trebuie sa-ti aperi valorile morale calcate in picioare public de alte persoane, si sunt momente in care trebuie sa-l marturisesti pe Dumnezeu public, atat prin fapte cat si prin cuvinte(dupa caz). Ne spui ca un om care nu are credinta in Dumnezeu nu este necesar sa fie rau, dar Dumnezeu fiind Iubire, lipsa Lui din viata noastra inseamna lipsa de iubire. Aici ma refer la iubirea curata, frateasca, in care plangi pentru cel de langa tine cand nu are, si te rogi pentru cel care te injunghie.

     • Vatavu Laurentiu spune:

      Cu scuzele de rigoare, fiindca intervin intr-un semi conflict ideologic la care nu am participat de la început ,aș menționa că un bun crestin care evident citește Scriptura stie că anumite valori morale si sentimente nobile ca cel de dragoste sau altruism de exemlu, pot exista și caracteriza o persoană, independent de apartenența la o anumită religie. Fac referire la acele calitati cu care unii oameni se nasc, deci trebuie să ne înarmăm cu multa diplomatie si rabdare pt a demonstra prin atitudini si fapte cine este om de valoare , sau cine face paradă doar de vorbe mai mult sau mai putin frumoase.
      P.S. Geanina te înstiințez ca din ce în ce mai mult ultimele cercetări stiintifice sofisticate de avangardă îincep să demonstreze existența acelei magnifice entităti pe care noi o numim DUMNEZEU

    • adina spune:

     Dna Geanina! Dumneavoastra ati inteles gresit mesajul crestinismului. Nu v-a trimis nimeni in iad. Acolo ajungeti daca dumneavoastra va doriti neaparat, nu va impinge nimeni….si nu inteleg de ce va doriti atat de tare.
     Credeti ca e corect sa dati vina pe crestini pentru ca nu puteti sa faceti anumite lucruri? Va intreb si eu acum sincer.
     Daca e periculos…nu nu e periculos faptul ca dumneavoastra…sau ca X e un ateu. Fiecare pana la urma isi face alegerea…Dumnezeu judeca bune si rele, nu noi. Ceea ce e semnal de alarma e ca numarul ateilor e destul de mare si e in crestere si asta ne pune in pericol pe toti. Asta atrage dupa sine supunerea fata de altii si atrage dupa sine toate anormalitatile lumii: toata homosexualitatea, transsexualitatea, pedofilia, prostitutia, crima sunt la ele acasa. Asta ne pune in pericol si credinta si sufletul societatii noastre: familia…asta pentru ca ei merg pe principiul „fa ce vrei si ce iti place” si asta ne conduce societatea in haos si mai grav scade populatia. Daca dumneavoastra nu intelegeti imi pare rau.
     Cu totii ne dorim sa fim liberi, dar din pacate multi dorm in front si li se pare normal ca lucrurile sa arate asa.

  • Bogdan spune:

   Absolut corect,Geanina.Inteligenta e umbrita de doctrina,la multi.

   • adina spune:

    Dl Bogdan,
    Ce inseamna aceea doctrina? Ce este o doctrina conform dex? Va puteti explica termenul din punct de vedere semantic?

  • constantin spune:

   geanina, in credinta crestin ortodoxa invidia nu exista ,reactii si comportamente sinistre, nici atat,ceea ce insuseste fiecare din acest articol este o blasfemie, nu prin ceea ce se zice , ci prin felul cuvintelor si modul de exprimare,Dumnezeu este MANTUITORUL.
   Fraţilor, vai de cei necredincioşi, că au umblat în calea lui Cain şi, pentru plată, s-au dat cu totul în rătăcirea lui Balaam şi au pierit ca în răzvrătirea lui Core. Aceştia sunt ca nişte pete de necurăţie la mesele voastre obşteşti, ospătând fără sfială împreună cu voi, îmbuibându-se pe ei înşişi; nori fără apă, purtaţi de vânturi; pomi tomnatici fără roade, de două ori uscaţi şi dezrădăcinaţi; valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor; stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie! Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui, ca să facă judecată împotriva tuturor şi să mustre pe toţi nelegiuiţii de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, şi de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoşi, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui. Aceştia sunt cârtitori, nemulţumiţi cu starea lor, umblând după poftele lor; şi gura lor grăieşte lucruri trufaşe, deşi, pentru folos, dau unor feţe mare cinste. Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos, că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul. Dar voi, iubiţilor, zidiţi-vă pe voi înşivă, întru a voastră preasfântă credinţă, rugându-vă în Duhul Sfânt. Păziţi-vă întru dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţă veşnică. Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i, pe alţii, smulgându-i din foc, mântuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urând şi cămaşa spurcată de pe trupul lor. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere şi să vă pună înaintea slavei Lui neprihăniţi, cu bucurie mare, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru: slavă, preamărire, putere şi stăpânire, mai înainte de tot veacul şi acum şi întru toţi vecii! Amin.

   • Daniela spune:

    In primul rand, inainte sa te decizi a scrie trebuie sa refelctezi de cateva ori ce ai de gand sa scrii, in ce contexct si la ce ar fi de folos semenilor! Ai invatat in primul an de facultate obiectul Informatica – cu introducere in aceasta ramura importanta si ea la ceva! ti s-a vorbit despre Programul Word, a-ti invatat cu totii cum se scrie un text…deci: dupa semnele de punctuatie obligatoriu trebuie sa lasi un spatiu dupa care continui..nu scriem sa ne aflam in treaba pentru a fi slaviti, laudati!

    • Evelina spune:

     In primul rand, draga doamna sau domnisoara Daniela, inainte sa comentati de ceilalti oameni despre cum isi tehnoredacteaza textul ar trebui sa va uitati la gramatica dumneavoastra „a-ti”. Dar da, am observat ca de fiecare data cand unii oameni sunt deranjati de opinia semenilor lor si nu au cu ce ataca, incep prin a le inspecta fiecare greseala gramaticala si nu numai. Mai bine, inainte de a comenta cu ceva, cauta sa comentezi ceva inteligent, in tema. Si da, doamna Geanina chiar are dreptate in ceea ce zice.

 2. Sergiu Ungureanu spune:

  Frumos articolul si foarte bun exemplul.
  Bravo baiatului din pilda aceasta.
  A venit timpul sa ne aparam credinta. De nu o facem vom pieri cu totii in negura vremurilor.

 3. Geanina spune:

  Unele greşeli gramaticale apar din cauză că am tot eliminat şi am adăugat text fară să verific în amănunt.Imi cer scuze.Cred că se poate observa uşor că „nişte valorile” sau „v-a crea” sunt greşeli din neatenție.Dar eu pot să observ că şi comentariul dvs. este ofensator, la fel ca şi articolul.Ideea e să ne iubim aproapele, să-l acceptăm aşa cum este şi să-l ajutăm când greşeşte, nu să-l criticăm fără explicații.Nu asta promovează şi credința? Tind să cred că oamenii care nu se declată creştini sunt mai toleranți…Îmi doresc din suflet să mă înşel.

  • Mirela spune:

   Geanina draga…
   iti inteleg frustrarea si motivul ei: esti Atee care crezi in principiile lui Darwin sau…mai rau: erotica, corect? Nici nu ma gandesc sa spun „de alta confesiune” ptr. ca Romania a fost increstinata de Sf. Apostol Andrei, ucenicul lui Hristos.
   Hristos – fiul lui D-zeu, nascut din Sf. Fecioara Maria, inchinat si slavit in Sf. Treime – Tatal, Fiul & Sf. Duh in care voi nu credeti si mai mult decat atat….pe cat de mult vreti sa v-aratati „frumusetea” sufletului FARA D-zeu…..ratati lamentabil, ptr. ca bunatatea & toleranta de care vorbesti este o caracteristica a sufletului creat de D-zeu. Singurul lucru care ne deosebeste de animale este CONSTIINTA care, este glasul lui D-zeu in noi! Asadar….pastreaza-ti liberele cugetari „de bine”, nu convingi! Apropos: minunat articol si dac-ar fi dupa puterea mea, as face un filmulet si l-as publica pe canalele TV. Cred ca e vremea sa se-nceapa o catehizare reala a copiilor de catre teologi adevarati (preoti, diaconi) nu fufe rujate cu minijupe-uri,ptr. ca uitati-va ce s-a-ntamplat: din ’90 cand au patruns invataturile atee sau eretice in tara si pana azi, sufletul acestui popor a fost sfasiat. Ortodoxia, Dreapta credinta este in ADN-ul acestui neam. Ori daca nu incepem (macar acum) sa rezidim radacinile & credinta, ne pierdem cu totul identitatea!!!! Dumnezeu sa ne ajute si sa risipeasca toti vrajmasii acestui neam greu incercat!
   Doamne ajuta!!!!

   • Geanina spune:

    Doamna Mirela,
    De unde ati dedus ca sunt atee?Ateu, conform dex, inseamna persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati.
    Pe cand eu nu am scris nicaieri acest lucru.Tocmai, am scris ca nu ma declar in niciun fel => sunt confuza.Parintii m-au botezat la biserica ortodoxa.Am participat si eu la cateva slujbe.Dar cu timpul am realizat ca adevarul, purul adevar il gasesti in suflet si doar acolo.Sufletul meu imi spune ca nu in biserica voi gasi adevarul.Asta simt eu.
    Apropo, nu incerc sa conving pe nimeni.Mi-am scris parerea.
    Am cateva intrebari pentru dumneavoastra…
    Va rog din suflet sa imi raspundeti sincer.
    Sa spunem ca in fata dumneavoastra se afla 6 oameni: un ateu, un ortodox, un musulman, un baptist, un budist si un adept al unei religii tribale.Ce ganditi despre fiecare in parte?
    Ati lua cina cu toti 6 impreuna?
    Cum v-ati comporta cu fiecare in parte?
    Va multumesc anticipat!Si va rog sa-mi raspundeti.Aceste intrebari nu au neaparat legatura cu comentariul dvs.

    • stefania spune:

     Dumnezeul universului, impreuna cu toate cetele celeste ,exista !!!!!!Iin fiecare exista o particica din DUMNEZEU <3 oamenii sunt confuzi si cred fiecare ceea ce pot intelege ;in perceptia mea ,DUMNEZEU ,este unic <3 in dialog cu DUMNEZEU
     ,ma simt ocrotita ,incercata si iubita <3 toata viata mi-o inchin lui Dumnezeu ,si daca mai exista alte vieti ,deasemeni voi merge in lumina ,cu DUMNEZEU LUMINA !!!!!!!!!!!cei ce vor sa dialogheze in contradictoriu ,n-au decat s-o faca ,!!!!!!!!!!!!fiecare avem dreptul sa ne exprimam ceea ce simtim si ce gandim !

  • Laura spune:

   Ceea ce imi place cel mai mult este ca atunci cand sunt date astfel de exemple mai mult decat foarte clare in mesajul si in esenta lor, imediat se simt ofensate persoanele care au spus NU religiei sau care se simt intr-o credinta a lor, fara legatura cu credinta adevarata! In schimb aceleasi persoane considera ca e corect si deloc ofensator sa calce in picioare religia in sine, sa o judece, sa o analizeze in super amanunt si sa preia din ea doar ce le convine. Pe partea cealalta insa se vine cu absolut jenanta motivatie, conform careia „doar crestinul trebuie sa dea dovada de iubire, de toleranta, doar e perioada de post etc”!Brusc aceste persoane isi aduc aminte cum este sa fii crestin si ce inseamna crestinismul in astfel de contexte, dar ei insa pot face orice altceva in alte contexte, numai ceea ce pretind crestinilor veritabili nu! Exista o pilda foarte cunoscuta a unui Mare Sfant al pustiei, Mare Ascet ajuns in Imparatia Cerurilor, care era vazut intr-o zi de un crestin certandu-se teribil si cu inflacarare cu un prigonitor al lui Dumnezeu. Crestinul l-a intrebat pe acest Mare Sfant cum se cade sa se comporte asa cu acel prigonitor, caci doar credinta noastra spune sa fim blanzi si iertatori. Raspunsul Marelui Ascet a fost insa unul ramas in memoria crestinatatii ” Daca acesta il slujeste pe „Dumnezeul” lui, pe Satana, ponegrindu-l si umilind prin cuvintele sale de hula si prin batjocura sa pe Dumnezeul meu, cu atata forta, se cuvine ca si eu sa ma lupt pentru Dumnezeul meu cu aceeasi aprindere. Nu voi lasa un astfel de om sa calce in picioare pe Dumnezeul adevarat, iar eu sa tac, caci abia atunci cel mai mare pacat va fi savarsit nu de catre acela, ci chiar de catre mine, neaparand pe Dumnezeul Meu cel Adevarat!”

 4. Georgeta spune:

  Foarte frumoasa aceasta pilda ,este un indemn sa ne recunoastem credinta noastra ortodoxa, fara sa ne fie rusine sa marturisim in public „Eu cred în Dumnezeu şi iubesc pe Domnul Iisus”,asa cum a facut acest copil minunat”.Sa fim solidari toti crestinii!,atunci ateii se vor rusina

 5. alin spune:

  Crestinismul nu face propaganda ieftina,cand tara iti este atacata cand familia iti este atacata o aperi la fel si cu credinta cand credinta iti este atacata o aperi!A fi crestin nu inseamna a fi prost si a sta asa cuminte ca esti crestin nu tata nu asta inseamna a fi crestin.A fi crestin i seamna al iubi pe Dumnezeu din tot sufletul si din tot cudetul tau si pe aproapele tau ca pe tine insuti dar daca aproapele il ataca pe Dumnezeu sau se pune in locul lui reactionezi!Sf Ierarh Nicolaie cand Arie a ataca dreapta credinta l-a mustrat si la facut sa inteleaga!

  • Geanina spune:

   (Recomandat a se citi cu un ton calm.Sa pastram discutia calma si civilizata)

   Domnule Alin,
   cum sa va aparati credinta? Punand intr-o lumina proasta pe ceilalti? De fapt, nimeni nu va ataca credinta.Un adept in minus nu face credinta sa dispara.Dumneavoastra credeti in Dumnezeu si nimeni nu va poate schimba parerea.Credinta dvs e mai presus de orice.Cu ce poate fi atacata? Cu faptul ca o alta persoana afirma ca nu se regaseste in religia dvs?Nicidecum! Nimeni nu „il ataca pe Dumnezeu”.
   Daca cineva nu crede in El, nu inseamna ca e in ofensiva.
   Imi cer scuze, dar cred ca nu v-am inteles punctul de vedere.
   Inca o data: cine si cum v-a atacat credinta?

   • Stefan spune:

    Imi cer scuze daca intervin, dar in anecdota din articol cel care face prozelitism este profesoara, va rog sa reveniti la un simt comun elementar si sa nu va mai aparati profesoara de ateism. Ea este agresorul perfid si acum in numele ei nu este cazul sa va simtiti victimizati. Ea este cea care introduce subiectul in discutie, „ateismul”, ea profita de mintile confuze ale copiilor, asa cum ati marturisit ca este a dumneavoastra, nu biserica. Iar in final copilul este un simbol. Nu este un simbol al martiriului, dumneavoastra v-ar fi convenit in aparenta dumneavoastra blandete si „smerenie” sa nu riposteze, sa se lase convins sau umilit, caci spre aceasta se indrepta intentia profesoarei. Ca la sfarsit el are proverbiala prezenta de spirit nu este vina lui, ci a celui care a provocat incidentul. Spre a cobori in mundan, un alt exemplu ar fi sa mergeti in autobuz si sa ripostati unui hot de buzunar cand toti ceilalti calatori nu riposteaza ca nu isi dau seama ca sunt „facuti la buzunare” sau ca le e frica. Poate in acest caz sunteti blamata la randul dumneavoastra de cineva la fel de confuz ca atacati persoane nevinovate.

 6. Andrei spune:

  Vai.. de capul meu ce articol penibil. Poate ar fi fost mai credibil daca n-ai fi folosit in descriere cuvantul ‘stupida’, foarte educat si religios din partea ta. Asa invata si copiii tau sa vorbeasca? Si alt aspect, doar pentru ca dumneata te simti atacat de orice punct de vedere milimetric diferit de al tau, nu inseamna ca in realitate o sa vina vreodata o profesoara care sa se desemneze ateu si care sa fie atat de agresiva. Este foarte curios ca in mintea ta s-ar intampla asa ceva, inseamna ca in mintea ta este normal sa fii atat de agresiv. Ceea ce te duce sa te gandesti, oare cine este intr-adevar cel agresiv si badaran aici?

 7. cristian spune:

  Genina et comp:Sarmani teribilisti!

 8. Geanina spune:

  Doamna Laura,
  nimeni nu are dreptul sa calce religia in picioare(dar nici una dintre ele, ca-s mai multe).Dar de ce sa nu o analizam? …

  Am citit si alte articole de pe acest site si nu m-am ofensat deloc.Chiar daca nu ma regasesc in aceasta religie.
  Dar in opinia mea, acest articol este si va fi ofensator.
  La fel m-ar fi deranjat daca pe un site de atei cineva ar posta un articol in care, de exemplu, profesoara ar fi crestina si toti copiii ar afirma si ei ca sunt crestini, cu exceptia unuia.Si sa se creeze aceeasi situatie, dar rasturnata.
  Sper ca acum intelegeti unde vreau sa bat.

  Dar asta nu inseamna ca nu aveti dreptate in unele privinte.

  Pe de alta parte, spuneti-mi, va rog, care este credinta adevarata? Care este religia adevarata?

  Astept cu nerabdare raspunsurile.Va multumesc!

  • Laura spune:

   Draga Geanina mi-ai dat deja raspunsul.
   Daca tu ma intrebi care este credinta adevarata, care este religia adevarata, atunci nu ma mai mira deloc pozitia ta in privinta pildei aratate si totodata nu ma mai mira deloc afectiunea pe care o manifesti fata de cei care gandesc altfel decat crestinii!
   De altfel punandu-mi aceasta intrebare, cred ca in mod paradoxal ti-ai dat singura raspunsul privind credinta ta proprie!

  • Anita spune:

   Draga Geanina,
   Nu te condamn, dar daca tu esti botezata intr-o Biserica Crestin – Ortodoxa, ai 20 de ani si te intrebi sau intrebi pe altii care este credinta adevarata, atunci parintii tai au esuat grav in a te educa crestineste si nu banuiesc, sunt sigura ca in acesti 20 de ani nu ai deschis Biblia! Scrie mare si raspicat CREDE SI NU CERCETA si nu se refera la stiiinta pe care o invatam in scoala la matematica sau chimie, si mai scrie de altfel DACA ATI AVEA UN BOB DE CREDINTA CAT UN FIR DE NISIP ATI SPUNE MUNTELUI SA SE MUTE SI EL S-AR MUTA.

 9. Mihai spune:

  Un articol pe care doar un creştin îl consideră bun. Pentru orice altă persoană care are un creier funcţional pe care îl foloseşte, ideea articolui este proastă de la un capăt la altul. Premisa asta de la care pleacă, că orice ateu este un idiot nu îl face pe autorul „pildei” decât să pară el însuşi un idiot.

  Simpaticilor, un ateu este în stare să vă lase în prostia voastră, să credeţi în orice vreţi voi. Dar voi de ce nu sunteţi în stare să lăsaţi un ateu în pace, să creadă că nu există zei, nu există inorogi, ponei roz şi Zâna Măseluţă? 🙂

 10. Geanina spune:

  Oameni buni, m-ați convins.Se pare că nu avem cum să ajungem la pace.O să iau toată vina asupra mea, şi o să spun că din cauză că nu m-am exprimat eu bine nu ați înțeles ce am vrut să spun(cu excepția celor care au înțeles din prima-mersi :D).Nu îmi pare rău că mi-am scris părerea.Citind comentariile dvs., am realizat foarte multe lucruri.Vă înțeleg şi vă respect credința.Dar ceea ce nu am acceptat a fost şi este ura(mai degrabă respingerea) pt cei diferiți de dumneavoastră.Articolul în cauză nu a făcut decât să intensifice sentimentul de repugnă față de atei.Ceea ce nu e ok atâta timp cât în țara noastră( şi nu numai ), religia ortodoxă nu este singura religie adoptată, deşi este cea autentică.Vă mulțumesc pentru răspunsuri!Cu toții ați contribuit la formarea părerii mele despre ce înseamnă  pentru unii dintre dvs să-ți accepți sau nu aproapele.Ar mai fi multe de zis, de scris, dar nu are rost să ne irosim timpul din moment ce nu ne înțelegem reciproc, din moment ce mesajul nu este înțeles corect.
  Într-un final eu am înțeles că, dvs,  cei care nu mi-ați acceptat opinia, nu aveați cum să-mi dați dreptate.Şi că vă vine greu să acceptați o altfel de părere.Să ştiți că vă înțeleg.Drept urmare, nu mă mai străduiesc să ma fac eu înțeleasă.Vă doresc numai bine!

  • Razvan spune:

   Geanina dak citesti acest mesaj te rog sa confirmi.
   Ti-am citit toate postarile si am inteles ce raspuns cauti.
   mi-ar face placere sa discutam si sunt sigur ca am ajunge la un numitor comun. Eu sunt crestin si am avut si eu momente de ratacire in viata dar si momente cheia in care l-am simtit pe Dumnezeu fiindca viata este o aventura care trebuie derulata pana la capat si cel mai important e cum ajungi la capat iar asta depinde doar de tine. Solutia nu vine prin ura sau respingere, vine prin intelegere si iubire. Eu nu vreau sa te conving sa gandesti ca mine sau eu ca tine vreau sa facem un schimb de experienta , de trairi fiindca ideea nu e sa te conving eu de ceva ci sa te convingi tu insati. Daka iti lasi sufletul deschis il vei simti pe Dumnezeu chiar si cand gresesti el te va ajuta credema iti spun din experienta proprie. sper sa vezi mesajul fiindca vreau sa iti spun mai multe .

 11. Geanina spune:

  Doamna Laura,
  îmi pare rău, nu ați înțeles deloc îtrebarea…

 12. Geanina spune:

  Doamna Anita,
  îmi pare rău, bănuielile dvs sunt nefondate şi totodată neadevărate…

 13. Un Crestin spune:

  Nu inteleg ce cauta pe aceasta pagina ateii si alti rataciti? Daca va deranjeaza aceste articole, de ce mai intrati ca apoi sa faceti comentarii stupide? Continuati-va viata in felul vostru si abtineti-va de la atacuri asupra Crestinismului… sau nu va lasa ”sefu”… 🙂

 14. Creștin parat spune:

  Mai fraților mai sus este o gluma! O glumă buna pentru un creștin si ofensatoare pt un ateu. Nu inteleg de ce trebuie atata filozofie. Eu ca crestin consider idiot orice ateu chiar daca are 10 diplome universitare.La fel fac si ateii cu creștinii. In scurt timp vom vedea fiecare la timpul lui cine a avut dreptate. Pana atunci radeti sau nu la o astfel de glumă si incetati cu teoriile. O zi buna tuturor

 15. Petru spune:

  Draga Geanina, nu stiu de ce te-a ofensat acel copil care i-a facut idioti pe ateii. Hai sa mai simplificam putin pilda si in acelasi timp sa te ajut si pe tine sa iei o decizie pentru viitor , esti inca tanara , ai toata viata inainte si ar fi pacat sa te pierzi. Tu cum i-ai numi pe cei care in viata asta trebuie sa aleaga dintre doua drumuri , unul care duce la viata vesnica si unul care duce la osanda vesnica si ei il aleg pe cel de-al doilea? Eu cred ca acel copil a fost bland spunand , doar idiot unui ateu. Ce cuvant crezi ca ar fi meritat unul care in loc sa aleaga fructul cel bun , l-a ales pe cel stricat sa-l manance? Dumnezeu S-a lasat cunoscut prin Fiul Sau , care de buna voie a venit si S-a lasat rastignit , a murit si a inviat pt ca noi sa vedem ca exista viata vesnica si nu totul se termina dupa moarte, a lasat o cale de urmat ….a lasat si jaloane si semne ca sa nu ratacim , a vrut sa fie sigur ca noi sa ajungem la destinatie si totusi mai sunt oameni care apuca pe alt drum, pe cel al pierzaniei. Cum cataloghezi tu acei oameni care, desi li se spune ce este bine ei aleg raul? Viata fara Dumnezeu nu exista! Si totusi sunt foarte multi care din ignoranta , din nestiinta aleg sa traiasca fara Dumnezeu. Da …noi tot timpul trebuie sa facem alegeri in viata , Dumnezeu nu ne duce cu sila in Rai , alegerea este a noastra. Si pentru a face o alegere corecta trebuie sa ai informatiile corecte, ca sa ai informatiile corecte trebuie sa te informezi corect, de la sursa. Pune si tu mana si citeste ceva carti religioase , citeste din Vietile Sfintilor, din Filocalii s.a.m.d. Pana acum ti-ai format o parere ascultand doar de partea lumeasca, deschide-ti mintea si inima si inspre partea spirituala si apoi trage o concluzie. Aceasta este alegerea cea mai importanta pe care trebuie sa o iei in viata , pentru ca de ia depinde si unde vei fi in viata viitoare, cea dupa moarte , acolo este viata vesnica si sper ca nu vrei ca sa traiesti vesnic in chin. Probabil, ca imi vei spune ca nu crezi in existenta Raiului si Iadului, atunci voi apela la logica ta si iti voi spune un citat din Blaise Pascal: “Daca Cred Ca Exista Dumnezeu Si El Nu Exista, N-Am Pierdut Nimic. Dar Daca Nu Cred Ca Exista Si El Exista Cu Adevarat, Atunci Am Pierdut Totul.” Sper ca raspunsul meu sa te fi ajutat sa-ti faci o parere si sa nu crezi ca noi din rautate ne aparam credinta cea Ortodoxa, ci fiindca asta ne-a mai ramas , tu vezi ca nu mai avem industrie, invatamant , agricultura , spitale in care sa ne putem trata, nici Tara numai avem , fiindca nu mai este a noastra, credinta este singura care ne-a mai ramas si asta nu o putem lasa sa ne-o mai ia. De aceea imi cer scuze in numele tuturor crestinilor daca ti s-a parut ca unii au fost cam duri cu raspunsurile, dar trebuie sa intelegi, ca credinta este ultima reduta de aici numai putem da inapoi , inapoi nu mai exista, este neantul, nimicul.

 16. Marius spune:

  Din câte știu eu, Dumnezeu ne învață prin exemplul Sau, sa ne iubim cu adevărat, nu sa ne luptam, între noi… Păcat ca ne lăsam conduși de instincte si nu de rațiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.