Proprietățile semnului sfintei cruci, studiate științific: ”Mâncarea este purificată efectiv instantaneu”

Proprietățile semnului sfintei cruci, studiate științific

Oamenii de ştiinţă ruşi au dovedit experimental proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi ale rugăciunii. “Am stabilit că obiceiul facerii semnului crucii deasupra mîncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu.

Este un mare miracol, ce se întîmplă fizic în fiecare zi”, a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, citat de Agenţia Interfax. Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de 10 ani. Ea a descoperit, în special, proprietăţile bactericide unice ale apei după ce este binecuvîntată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul crucii.

Oamenii de ştiinţă au studiat impactul rugăciunii “Tatăl nostru” şi al semnului crucii asupra bacteriilor patogene. Mostre de apă din diferite surse – fîntîni, rîuri, lacuri – au fost folosite în cercetare. Toate mostrele conţineau anumite bacterii. S-a observat că dacă se rosteşte rugăciunea domnească şi se face semnul crucii asupra apei, numărul de bacterii dăunătoare scade de şapte, zece, sute chiar mii de ori. Experimentele au fost făcute astfel încît să se excludă posibilul impact al sugestiei mentale. Rugăciunea a fost spusă atît de credincioşi, cît şi de necredincioşi, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut. Oamenii de ştiinţă au mai dovedit efectul benefic al rugăciunii şi al semnului crucii asupra oamenilor. S-a stabilit că presiunea sîngelui tuturor celor supuşi la teste s-a îmbunătăţit. S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe sau chiar absente.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Ana-Maria S spune:

  Stiati ca Semnul Crucii se afla la fiecare fiinta umana sub piele, fara de care nu ar fi posibil sa se tina carnea pe oase? Multi ne urasc pt. ca suntem crestini botezati dupa Hristos si credem in Semnul Crucii, fara sa stie ca si ei sunt purtatori ai Sfintei Cruci, in fiecare celula din sangele lor, care se prezinta chiar sub forma Crucii. Fanaticii te jupoaie de viu pt. ca esti crestin, insa ei insisi sunt purtatori de Cruce in sangele lor si sub pielea lor, ca toti oamenii, pt. ca toti suntem de acelasi Dumnezeu creati si nu dupa credinta fiecaruia…

 2. gheorghi spune:

  Permiteti-mi sa am indoieli, chiar daca relatarea este venita din Rusia, presupusa plina de credinciosi.
  Omul este „facut” din mai multe bacterii decat celule, numeric – desigur, estimat… raport de cca 2 bacterii la o celula.
  De ce ar fi semn de „sfintenie” reducerea numarului de bacterii din… apa?
  Si clorul face aceasta…
  Arata a demonstratie stiiintifica despre taine… care – ce sa vezi? – nu mai sint taine iar omul ccare le „descifreaza” se arata ca implineste ispita, „vei sti si tu si vei fi ca Dumnezeu”…
  Ererticii de azi chiar cred ca sint sau se pot „face” un fel de dumnezei…
  Ei cred in „scanteia divina”, in „spiritul divin” care le vorbeste si-i slujeste…
  Poate ca Diavolul influenteaza experimentele, ca sa-l faca pe om sa se semeteasca, sa se increada in sine – in”puterea” de aflare stiintifica a tainelor.
  ….
  Daca „efectul benefic” inseamna sanatatea trupului numai…. sa ne amintim:
  – „Boala este folosită spre progresul spiritual al omului, dar şi ca pildă de viețuire creștină pentru cei care nu au ajuns la o treaptă duhovnicească asemănătoare. ”
  – „bolile pot să apară providențial în viața unui om sănătos sufletește”
  – starea de voinicie trupească poate să nu fie consecința unei sănătăți sufletești, ci să aparțină oamenilor bolnavi sufletește, precum spune psalmistul: „că n-au necazuri până la moartea lor”
  – „Să știm să disprețuim o sănătate stupidă care ne duce la păcat.”
  BINE are sens diferit duhovniceste decat sensul satisfacerii si placerii trupului.
  Dupa cum „alegem”, astfel ne este credinta si in comsecinta ne orientam (nu doar constiinta) spre destinatie (nu exista destin), IAD sau RAI.
  –––––––-
  PS: „aduce” cu alta trasnaie – ca s-a cantarit omul inainte si dupa moartea trupului… si ca ar fi rezultat niste grame „lipsa”…
  Aberatii – sufletul nu este material ca sa „atarne” iar „greutatea” lui nu se masoara cu cantarul, nici nu se determina „stiintific”, dupa stiinta materialista care nu-L „vede” pe Dumnezeu si nu IL „introduce” in „sistemul perfect”, nici in ecuatii ori in ipoteze…
  =================================
  Oricum, nu de demonstratii experimentale, de masuratori stiintifice avem nevoie, cum nici nu asteptam ori ne rugam sa faca Dumnezeu minuni – nu negociem, nu ne targuim, nu -L ispitim si nici nu-I dam indicatii sa execute ce ne trece prin cap – eu stiu ca un crestin (doar ortodox, desigur) nadajduieste si crede „fara sa vada” sa implineasca cele spuse – ce fericit este cel ce crede si nu a vazut, adica nu aflat direct, nemijlocit…
  De aceea un crestin nici nu poate fi „martor” fiindca „nimeni nu L-a vazut pe Cel fara de margini, fara de inceput, …

 1. 26 aprilie 2016

  […] sursa: ganduridinierusalim.com […]

 2. 28 aprilie 2016

  […] sursa: ganduridinierusalim.com […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.