ROMÂNIA NU este de vânzare! VREM să lăsăm țara moștenire copiilor!

pamantul-stramosilor_b

37.000 de semnături a strâns o petiție care spune STOP VÂNZĂRII PĂMÂNTULUI către străini! Haosul din sistemul funciar, legile echivoce, dezbinarea românilor, lichidarea comunităților locale, toate ar urmări un singur scop: forțarea țăranului român să-și vândă cât mai ieftin pământul la străini.

Sunt tot mai multe voci care se ridică și spun: Opriți vânzarea pământului românesc! Fermierii români au cerut la protestul lor din București, din 23 martie, să fie blocată vânzarea terenurilor până pământul nostru nu va fi acaparat cu totul de străini. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a cerut să se modifice legea și să se protejeze pământul românesc.

Ne dorim să îngrădim pe cât posibil accesul la vânzarea terenurilor către străini. Nu e un moft al nostru, e un lucru firesc care este practicat în toate țările despre care spunem că sunt cele mai democratice si europene. În România este la ora actuala o libertate deplină. Oricine, atât din Europa, cât și din afară, poate cumpăra teren în țara noastră din cauza unor scăpări din lege. În prezent găsim și americani care au cumpărat teren la noi, și arabi, spune Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

37.000 de semnături a strâns, până acum, o petiție online care cere să fie stopată vânzarea și concesionarea pământului către străini și care insistă pentru naționalizarea resurselor naturale. Este inițiată de Fluierul.ro și încearcă să ajungă la 500.000 de semnături, cât este nevoie pentru schimbarea legislației.

Un alt militant pentru pământul strămoșilor este Gheorghe Cozmuța. Maramureșeanul este președintele Asociației Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole, filiala Maramureș. Cozmuța i-a adresat public o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis.

Fermierul susține că în România s-ar derula anumite acțiuni care să-l forțeze, în final, pe țăranul român să renunțe la pământ.

Formarea de rezerve de terenuri din proprietatea ţăranilor români pentru atribuirea lor apropiaţilor regimului şi formarea de noi susţinători.
Crearea de haos în sistemul funciar pentru învrăjbirea cetăţenilor prin formulări echivoce a legilor, prin restituirea pe etape aparent fără logică având ca ţintă purtarea lor pe drumuri, la Comisii, Tribunale, pentru distragerea atenţiei de la politica antiromânească.

Lichidarea comunităţilor locale prin deposedarea acestora de proprietăţile comune care îi uneau (prin anularea fără titlu de lege a dreptului de proprietate a acestora, a prevederilor legii pentru reforma agrară din 1921….) pentru a elimina orice formă de asociere organizată a românilor care se putea opune acestei politici (cum au lichidat şi marile grupări muncitoreşti prin distrugerea întreprinderilor), încălcând prevederile art. 4 din Constituţia României – unitatea poporului român, în acelaşi timp trâmbițează peste tot sloganul asocierii şi unităţii românilor, când politica statului este de dezbinare prin orice mijloace.

Toate acestea având ca scop final forţarea țăranului român să renunțe la pământ pentru vânzarea pământului cât mai ieftin la străini, scrie Gheorghe Cozmuța în scrisoarea adresată președintelui României.

Până și ministrul agriculturii, Achim Irimescu, nu se ferește să declare că, într-un singur an, românii au scos la vânzare 997.000 de hectare.

(foto ziuaveche.ro)

Articol relatat de portalul agroinfo.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. PANTEA spune:

  nu vreau sa se vinda bogatia acestei tari ,pamintul pe care a calcat si trait si muncit strabuni nostri dragi.ei si=au varsat singele pt avcest sfint pamint

 2. Mehedinti Cristinel Danut spune:

  Sunt deacord cu stoparea vanzarii pamantului romanesc catre persoane de alta nationalitate.

 3. Petre Vasile spune:

  Sper sa nu fie prea tarziu, sa ne ajute d-zeu sa nu devenim straini pe pamantul romanesc.

 4. Bucureanu M. Paul spune:

  Pentru ca pămîntul romînilor să nu mai fie vîndut la străini ,trebuie ca mai întîi țara să fie condusă de romîni și nu de străini .Din păcate ,poporul romîn nu mai este interesat de pămîntul țării sale ,ci de sex ,bani ,distracție ,alcool …Cînd se va trezi (dacă se va mai trezi vreodată ,acest popor ,nu va mai fi un popor și nu va mai avea o ȚARĂ a sa ) va fi prea tîrziu . Personal ,întotdeauna am fost împotriva vînzării pămîntului romînesc la străini ,sunt împotrivă totdeauna .Dar degeaba ,dacă noi tot pe străini îi lăsăm să conducă țara …

 5. RADESCU GHEORGHE spune:

  ROMANIA NU E DE VANZARE…..

 6. RADESCU GHEORGHE spune:

  IN ROMANIA PAMANTUL NU TREBUIE VANDUT DECAT ROMANILOR…..

 7. gheorghe lungu spune:

  Si daca il vindem ciocoilor romani de nevoe pe un pret de nimic, cu ce patriotism vor lupta la o adica fiii nostri ? Al cui pamant il vor apara?

 8. Cristian spune:

  Sa nu se vanda NIMANUI pamantul ! Pamantul nu l-a facut ION, MARIA sau IOHAN ! Pamantul agricol sa se concesioneze pe o periada de 10-15 ani maxim, si daca 2 ani nu ai produs nimic pe el , revine statului ROMAN ! Pamantul pt constructii se concesioneaza pe o periaoda de 49 de ani, si daca ai abandonat cladirea sau ce ai construit pt o perioada de 3 ani, revine STATULUI ROMAN , cu tot ce se afla pe el ! Prin concesionare statul nu isi pierde drepul de proprietate, si are de incasat o suma care stabileste la fiecare 5 ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.