Sf. Paisie: „Rușii vor lua Turcia, iar chinezii vor trece Eufratul. Providența divină m-a informat că multe evenimente vor avea loc”

Razboiul Sfant nu este unul deloc sfant!

„32. Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl.
33. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.” (Marcu 13)

Nimeni nu știe ora cand va veni sfârșitul timpurilor. Nimeni nu poate profeți despre sfârșit. Evanghelia este clară și Hristos Însuși exclude o astfel de cunoastere. Deci, cum poate o persoană pretinde că va dezvălui, ori ca va profeți, despre căderea națiunilor, ridicarea, victoriile pământesti creștine, de la Cel Care El Insusi ne spune ca Impărăția Lui nu este din lumea aceasta?!

Un raport de Pr. Georges Massouh – ©Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe® (traducere si interpretare KSLCatalin)

Ocazia aparitiei acestor cuvinte, se datoreaza unei anumite tendinte apocaliptice sesizate in ultima perioada în rândul unor creștini din Siria istorică, mai ales după intrarea Rusiei în război, unii crezand că această intervenție este începutul realizării proorociei Sfantului Paisie Aghioritul, iar alții crezand că Președintele Rusiei este „liderul ortodox credincios” care a venit pentru a-i salva pe creștinii de terorismul islamic.

SFANTUL PAISIE

Într-un articol publicat în jurnalul arab Nahar, sub titlul „Paisie, cel mai nou sfânt ortodox. Ce profetii a făcut el despre Orientul Mijlociu?”, pornind de la un site web al unei mănăstiri ortodoxe, se spune că cea mai cunoscuta „profetie” a Sfantului Paisie, „este legată de Orientul Mijlociu”, si ea afirma că:

„rușii vor lua Turcia, iar chinezii vor trece Eufratul. Providența divină m-a informat că multe evenimente vor avea loc. Rușii vor lua Turcia și Turcia va fi ștearsa de pe hartă, intrucat o treime dintre turci va deveni creștina, o alta treime va muri în război, iar ultima treime va pleca in Mesopotamia. Orientul Mijlociu va deveni un teatru al unui razboi în care Rusia va juca un rol mare. Mult sânge va fi vărsat. Chinezii vor traversa Eufratul, cu o armată numarand 200 de milioane, si vor avansa spre Ierusalim”.

Semnul că aceste evenimente se apropie, va fi „distrugerea Moscheii lui Omar, deoarece distrugerea acesteia va anunța începutul activității evreilor, de reconstruire a Templului lui Solomon, care a fost construit pe acea locație.

Multe războaie vor izbucni între ruși și europeni. Mult sânge va fi vărsat. Grecia nu va juca un rol important în acest război. Cu toate acestea, rușii vor intra in Constantinopol, nu pentru că le place Grecia, ci pentru că nu vor găsi o soluție mai bună. Ei vor prelua orașul din mainile armatei grecesti, chiar înainte de a ajunge acolo”.

Apoi, profețiile lui Paisie despre evrei spun: „Evreii vor crește în putere și europenii ii vor ajuta, asa ca aroganta va crește inimaginabil. Ei vor acționa cu impunitate și chiar vor încerca să conduca Europa. Ei vor încerca tot felul de trucuri. Dar persecuția rezultata ii va uni complet pe creștini. Această unitate, cu toate astea, nu va fi în forma dorită de cei care încearcă în diferite moduri sa uneasca Bisericile sub un singur lider religios. Creștinii se vor uni, deoarece evenimentele care vor aparea vor desparti în mod automat oile de capre. Atunci profeția se va realiza: ‘O stână și un Păstor'”.

Patriarhia Ecumenică a recunoscut sfințenia lui Paisie, la inceputul acestui an, la aproape 20 de ani de la mutarea la Domnul (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), iar aceasta este o perioadă de timp neobișnuit de scurta pentru standardele Bisericii. Popularitatea sa larg răspândită în rândul credincioșilor, ca „profet” și om înțelept, a fost unul dintre factorii cei mai importanți în declararea sfințeniei sale. Articolul menționat anterior prevedea că:

„Monahul Paisie, care a trăit pe Muntele Athos din Grecia, a devenit faimos pentru învățăturile sale, darurile și profețiile duhovnicesti. Chiar înainte de canonizarea sa, credincioșii îl considerau ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți de pe Muntele Athos, din secolul XX. De-a lungul anilor, mii de oameni l-au căutat pentru sfaturile și profețiile sale și faima lui s-a extins dincolo de Grecia, in diferite părți ale lumii”.

Intervenția rusească în Siria a trezit, in randul unora, sentimentul religios că profeția lui Paisie „a început să se implineasca” și că Președintele Rusiei nu este nimeni altul decât un instrument divin pentru renasterea slavei Constantinopolului și renasterea cetatii celei mai mari a grecilor. Am început să aud vorbindu-se despre un ‘război sfânt’, care are loc în Siria pe aceasta directie, chiar dacă, în realitate, el nu reprezintă punctul de vedere oficial al vreunei Biserici. În icoana Sfântului Gheorghe, Putin il inlocuieste pe Sfantul si Marele Martir, iar Obama, sau un terorist, ia locul balaurului. Am început sa vad alte imagini ale ‘Președintelui credincios’, a „țarului”, iar sub poza lui Troparul Inălțarii Sfintei Cruci: „Mântuieste Doamne poporul Tau si binecuvânteaza mostenirea Ta, biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste si cu crucea Ta pazeste pe poporul Tau”.

Trebuie să se inteleaga că credincioșii nu sunt obligati să accepte tot ceea ce sfinții au spus in timpul vietii lor. Credincioșii sunt obligați doar de ceea ce face referire la credința și mântuirea lor, care tine de desavarsirea duhovnceasca. Prin urmare, avem dreptul să ne indoim de profetii – nu de sfințenia personală a lui Paisie și nici de majoritatea invataturilor sale spirituale – mai ales că mulți dintre cei ce-l cinstesc se îndoiesc de veridicitatea acestor profeții atribuite lui. Intareste acest lucru, faptul ca Hristos Însuși a cerut sa nu calculam timpurile și perioadele. Toată lumea, fie ca era de religie evreiască, creștina sau musulmana – și fiecare grup sectar religios al acestora – care a calculat un anumit timp, a cazut in inselare.

Tot ce am mostenit mai bun de la Sfintii Parinti merge atât de departe, încât ne invata ca toate profețiile s-au implinit odata cu venirea lui Hristos Domnul și că, de atunci, profeția continuă într-o altă formă, a cărui standard este veridicitatea, după cum spune Apostolul Pavel în Epistola sa către Romani:

„avem felurite daruri, după harul ce ni s-a dat. Dacă avem proorocie, să proorocim după măsura credinţei” (Romani 12: 6) [adica raportandu-ne la credinta noastra].

Ceva care nu este în acord cu principiile de bază ale Credinței Creștine, atunci, nu este o profeție, mai ales ceea ce nu este în acord cu dogmele fundamentale pe care se bazează această credință, cum ar fi Preasfanta Treime, Întruparea, Răstignirea și Învierea. Din acest motiv, cei care nu cred în profeția Sfantului Paisie rămân ortodocsi, deoarece ei cred în fundamente, iar profeția o vad ca pe o chestiune secundară! Din acelasi motiv, Biserica nu este obligata să accepte toate cuvintele sfinților, fie ele mai vechi sau mai moderne, la același nivel cu care se prezintă textul Sfintei Scripturi. Desigur, trebuie sa repet, incat sa nu fiu inteles gresit: acele lucruri cu care Biserica este de acord la nivel universal, în special prin cele 7 Sinoade Ecumenice, sunt într-adevăr obligatorii.

CARTEA APOCALIPSEI

Aici trebuie să revenim asupra Apocalipsei lui Ioan, de la care pornind, unii oameni afirma ca ar sti adevărul despre anumite profeții referitoare la ultima zi. Cei care cred că Apocalipsa lui Ioan profețeste despre sfârșitul vremii, se afla intr-o mare confuzie. Cei care o citesc literal, ca și cum aceasta ar fi un raport jurnalistic despre un eveniment care a avut loc, sau ca și cum ar fi vorba despre un jurnal de stiri, se afla intr-o mare confuzie. Apocalipsa lui Ioan nu oferă cititorilor săi o imagine asupra sfârșitului lumii, ci mai degrabă vorbește într-un limbaj simbolic despre creștinii din epoca sa, care au suferit persecuții și, prin urmare, despre fiecare epocă similara.

Preocuparea autorului Apocalipsei a fost nu aceea de a-i instrui pe cititorii săi despre semnele sfarsitului lumii, ci de a-i încuraja să ramana fermi în credință și să nu se dedea apostaziei în fata statului roman și conducătorilor săi, care s-au opus creștinilor, i-a persecutat si i-a supus torturilor cele mai atroce, doar pentru ca ei sa-si lepede credinta și sa se supuna și sa se închine lor, și nu lui Dumnezeu. Am putea spune ca Apocalipsa este un text mare, spre lauda marturisitorilor și a martiriului și a lipsei de lașitate, indiferent cât de dificile ar fi circumstanțele.

Apocalipsa a fost scrisă la sfârșitul primului secol creștin, în timpul domniei împăratului Domițian, care si-a dat singur titlul de „Domn și Dumnezeu”. Cultul și venerarea împăratului devenisera semnele distinctive ale unui bun cetățean și, astfel, singura modalitate prin care ai fi putut exercita anumite profesii, sau te-ai fi putut implica în comerț. Astfel, creștinii s-au găsit în fața unei alegeri amare, fără compromisuri: fie se închinau obligatoriu lui Cezar, fie respingeau acest păgânism și trăiau fiind acuzati de nesupunere fata de stat și pregătiți pentru martiriul in gura fiarelor sau prin decapitare cu sabia.

Cartea Apocalipsei este o carte a unei revoluții împotriva autorităților tiranice. Creștinii nu s-au impacat cu împărații și asupritorii lor, ci mai degrabă s-au confruntat cu ei, fermi in credință și loiali față de învățăturile lui Hristos Domnul și fata de exigențele Evangheliei. Ei nu au practicat disimularea pentru a se conserva. Ei au vorbit deschis despre credința, în piețe și pe străzi și în locurile in care erau martirizati. Ei nu au renuntat la convingerile lor. Ei au rămas fideli Domnului lor și Invatatorului, pana la ultima suflare, pentru că nu si-au pierdut speranța în mântuirea care urma.

Cartea Apocalipsei este o carte revolutionara, deoarece nu a ezitat să asemăne autoritățile aflate la putere, cu o fiară, asemănându-l pe zeul-împărat cu cel rau. Apocalipsa spune:

„Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Apocalipsa 13:18) sau, în unele manuscrise,” 616″.

Cartea Apocalipsei invită cititorii să descopere simbolul ascuns în spatele 666 (sau 616). Dacă se calculeaza pornind de la sistemul conform caruia fiecarei litere a alfabetului ebraic ii corespunde o valoare numerică, se constata că 666 nu înseamnă nimic altceva decat „Nero Caesar”, în timp ce numărul 616, conform aceluiasi sistem, dar grecesc, înseamnă „Cezar este Dumnezeu”.

Cartea Apocalipsei nu este o carte care vorbește despre nevăzut, sau despre ceva ce nu a venit încă. Ea nu-i invita pe creștini spre viața veșnică, prin lene, lașitate, ci le-a asigurat o atitudine pe care sa o aiba la adresa persecuțiilor din lumea lor. Nu este o carte care îi cheamă să se teamă, sa se izoleze și sa fuga din fața realității. Este o carte care îi cheamă la libertatea pe care Dumnezeu a semanat-o în om, ca să se distinga de restul creației. Ea îi cheamă să-și apere această libertate, chiar dacă este vorba despre un cost exorbitant, chiar cu prețul vieții lor. Cu toate acestea, Cartea este, de asemenea, o carte a speranței, a speranței în Domnul, nu în conducătorul sau autoritatea sau puterea lumeasca. Nu se cade ca crestinii să ignore speranța, refugiindu-se în frică și legand supravietuirea lor de supraviețuirea unui regim. Ei nu au căutat refugiu în Nero, Domițian sau in oricare dintre ceilalti tirani, ci mai degrabă ei s-au refugiat în Domnul și au rămas asa. Vremurile de persecutie nu i-au infrant, si nici nu o vor face. Cartea Apocalipsei este cartea unui „nou Cer și a unui nou pământ”.

Un raport de Pr. Georges Massouh – ©Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe® (traducere si interpretare KSLCatalin)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. Irina spune:

  Sf Ambrozie al Cezareiei intrebat de credinciosiu ce inseamna pecetea lui Antihrist, le-a raspun ca lui nu i-a descoperit Dumnezeu acest lucru si ca la momentul potrivit cand va fi vremea Dumnezeu va lumina prin Sfintii Sai lumea si vor atentiona cu privire la ce ii va astepta in viitor. Eu nu cred ca un om cu viata sfanta care este ghidat in viata de smerenie in primul rand, fara de care nu prea putem vorbi de sfintenie, ar putea sa vorbeasca despre ceva dupa rodul imaginatiei, care la fel este un impediment al sfinteniei. De aceea eu nu cred ca Pr Paisie sau altii mari parinti ai zilelor noastre au vorbit aiurea despre vremurile care ne astepata. Si intruparea Mantuitorului a fost vestita in Vechiul Testament, spre plinirea vremiii chiar din ce ince mai exact, si mi se pare normal ca si inantea de a doua Sa venire sfinti ai sai sa fie luminati pentru a pregati lumea si a avertiza impotriva capcanelkor pe care ni le pregatesc cei ce il vor inscauna in cele din urma pe Antihrist. Totusi Mantuitorul Insusi a spus ca momentul celei de-a doua veniri nu o va sti nimeni, dar totusi El spune ca vor fi semne care o vor vesti, iar acesti mari parinti ortodocsi actuali nu au facut vreodata pronosticuri despre venirea Mantuitorului, ci doar ne-au aratat semnele care o vor precede, si ne-au atentionat de anumite pericole care ne vor paste si ma refer aici la pecetea lui Antihrist care este evident ca nu va fi doar simbolica ci si fizica materializata in aceste cipuri care o pregatesc. Oricum acum exista un nou cip realizata prin nanotehnologie care se apropie si mai mult de ceea ce spune in capitolul 13 al Apocalipsei. De aceea ce spuneti este periculos pentru ca aceste profetii ale unor oameni cu viata sfanta pot fi cate se poate de reale, iar voi prin aceste spuse indemnati la indoiala. Prea multi oameni cu viata sfanta au vorbit despre aceste lucruri, din diverse locuri ale Ortodoxie, chiar daca aparent vorbesc despre lucruri diferite, adica unul explica dpv alegoric pecetea, altul o vede ca pe ceva fizic, un fel de document fara de care in viitor nimeni nu va mai putea vinde si cumpara, totusi luate la un loc aceste profetii devin un tot, pentru ca fiecare astfel de parinte probabil a primi doar o parte a revelatiei si astfel ei se completeaza unul pe altul si este normal sa fie asa pentru ca numai Hristos este Cel ce stie totul si cuprinde totul. Sa nu riscam sa patim ca bogatul din Evanghelie acre cand l-a rugat pe Dumnezedu sa-l trimita pe Lazar pentru incredintarea fratilor sai, i s-a spus ca-i are pe Moise si pe prooroci si sa asculte de ei. Proorocii nu se vor sfarsi pana la Sfarsit, ba mai mult vor veni si cei doi maslini Enoh si Ilie care nu intamplator au fost ridicati cu tot cu trup la cer. Plus ca noi nu am atins sfintenia unui parinte ca Sf Paisie Aghioritul, ca sa intelegem noi lucrurile mai bine ca el.

 2. Irina spune:

  Poate nu intelegem anumite lucruri si cu mintea noastra lipsita de dorinta de a duce vreo cruce , preferand deci comoditatea ni se pare ilogica ca pentru un cip sa ne pierdem mantuirea. Si incercam sa ne adormim constiinta , in ciuda spuselor marilor duhovnici cu viata sfanta contemporani, cum ca este doar ceva alegoric si totusi scapam din vedere un lucru si anume ca avem de-aface si cu ceva material care deja exista si pe care multi il accepta deja in acte, in bratari si chiar pe mana sau pe frunte si cu toate astea inca mai credem ca va fi ceva alegoric. Daca citim in Apocalipsa se va vedea clar ca iadul ii astepta pe cei ce vor accepta aceasta pecete fara de care nimeni nu va putea vinde sau cumpara. Iata ca realiatea arata ca se merge spre virtualizarea si a banilor si a actelor exact cum spune in Apocalipsa 13: ” Si ea( fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, pe cei bogati si pe cei saraci, pe cei slobozi si pe cei robi ca sa-si puna semn pe mana lor dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are priceperea sa socoteasca numarul fiarei( adica nu este la vedere, insa un informatician vede ca in acel cod de bare este numarul de legatura dintre cod si cititor 666), caci este numar de om. Si numarul ei este 666″

 3. Irina spune:

  Inca ceva Pr Elpidie a explicat foarte bine de ce unele profetii nu s-au adeverit inca desi totul parea gata sa se implineasca. El a spus ca acele profetii spuse de Dumnezeu prin gura profetilor Sai se vor adeveri, pentru ca Dumnezeu nu se razgandeste asa cum afcem noi oamenii ce suntem dominati de nastatornicie, ci se amana implinirea lor pentru ca inca mai sunt drepti ce prin rugaciunea lor smerita inca mai tin lumea. Si cum spunea un parinte profetiile facute de Dumnezeu o data spuse sunt valabile in orice moment din istorie daca oamenii nu se caiesc si nu raman in pocainta. Stim foarte bine ca Dumnezeu a profetit prin gura proorocului sau ca cetatea Ninive va fi distrusa din cauza pacatelor oamenilor, insa pe moment profetia s-a amanat pentru pocaina ninivitenilor, insa putini stiu ca cetatea Ninive a fost distrusa dupa cuvantul Domnului care este valabil pentru totdeaunam, peste 300 de ani cand poporul ninivitean a revenit la starea de pacatosenie si imoralitate, si desi stia ca stramosii sai au fost crutati prin pocainta lor, totusi n-au luat in seama profetia si au considerat-o un basm si si-au vazut mai departe de destrabalarea lor. Cand Dumnezeu a avertizat printr-un casnic al sau ceva acum nu stiu cati ani sa retinem ca este valabil si pentru noi cei de azi si pentru cei din viitor pana la sfarsit.

 4. Marian spune:

  Draga Irina, trebuie sa-ti spun si ce a spus Parintele Ilarion Argatu despre numarul lui Antihrist 666, si anume ca ,,acest numar va aparea in mod supranatural pe fruntile si mainile drepte ale celor care il vor accepta pe Antihrist si, nu cum scriu unii prin cartile lor ca, oamenii vor fi stampilati cu raze laser, cipuri, etc.. In acelasi timp crestiniilor le va aparea crucea pe frunte, asa ca incat se va vedea de la distanta cine este al lui Dumnezeu si cine este al lui Antihrist. Deci nu va fi nici o pecetluire a oamenilor asa cum scriu unii prin cartile lor si sperie lumea!!!” Evident ca, Antihrist si ai lui vor incerca sa pecetluiasca si ei oamenii cu metodele lor, dar nu vor reusi sau vor reusi la un numar mic de oameni care il vor accepta pe Antihrist. De aceea se pare ca va fi aceasta pecetluire supranaturala. Aceasta este in acord cu Apocalipsa care spune intr-un loc ca ingerilor li s-a spus sa nu vatame pamantul si marea pana nu ii vor insemna pe cei ai lui Dumnezeu. Deci inca odata, pecetluirea va fi supranaturala si nu artificiala cum ar vrea Antihristul si al lui !!!

 5. Irina spune:

  Dragilor cred ca va inselati nestiind Scripturile. Nu va scriu din dorinta de contrazicere, pentru ca nu-mi place acest lucru, dar ma tem ca daca o sa prindem acele vremuri( sa dea Dumnezeu sa nu le prindem), ne vom trezi ca papusarii ne vor invita sa ne punem nano-cipuri pe frunte sau pe mana dreapta, in care vor fi trecute toate informatiile posibile despre noi si plus banii, care nu vor mai fi fizici, ci virtuali( deja exista moneda virtuala bitcoin, folosita deja de mari companii comerciale si care in viitor se vrea a fi singura moneda fara de care nimeniu nu va mai putea vinde sau cumpara), iar voi o sa asteptati sa va apara cifra 666 pe frunte de una singura. Lucru ce nu se va intampla, deoarece pecetea va fi opera lui Antihrist prin care va ajunge la culmea controlului si dirijarii spre iad a fiecarui suflet. Acest verset:

  ” Si ea( fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, pe cei bogati si pe cei saraci, pe cei slobozi si pe cei robi ca sa-si puna semn pe mana lor dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are priceperea sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om. Si numarul ei este 666″
  arata clar ca va fi o silire a oamenilor de a primi pecetea si nu o aparitie magica a unui semn pe frunte. Daca era ca voi trebuia sa scrie in Apocalipsa ” si vor aparea pe mana sau pe frunte….” si nu ” si ea fiara ii sileste…” Pe vremea pr Cleopa sau a pr Argatu inca nu aparusera aceste inovatii tehnologice, insa parintii mai actuali care au observat spre ce ne indreptam si prin harul pe care il au, considera ca pecetea va fi si ceva fizic, concret. Cum spunea un parinte asa cum la botez, crestinul primeste pecetea Duhului Sfant in mod nevazut asupra sufletului, prin mirungerea vazuta cu Sfantul si Marele mir, tot asa pecetea lui Antihrist, va fi si asupra sufletelor, manifestata prin aposatzie, ura, lacomie, desfranare( asa cum spunea pr Cleopa parca , ca simbolizeaza ), dar si fizica, asupra trupului prin care si trupul va fi supus si controlat de slujitorii diavolului cu Aantihrist in frunte. Insa crestinii care se vor lasa ca pruncii in mainile lui Dumnezeu nu vor fi lasati, ei in mijlocul nenorocirilor vor fi luminati si-si vor da seama de inselatoriile lui Antihrist si nu vor accepta pecetea. Alti parinti spun ca la inceput peceta nu va fi obligatorie, insa slujitorii raului vor sti ca fara ea nu vei putea traii in societate pentru ca nu vei ami avea hrana si asistenta medicala, insa crestinii vor sti ca daca-L au pe Hristos alaturi, vor putea traii foarte bine, si vor fi mai indestulati decat cei ce mananca multe bunatati. Uitati-va ca majoritatea parintilor spun ceea ce v-am scris eu, majoritatea cred ca pecetea va fi impusa prin constrangere, spre final chiar prin prigoana asupra crestinilor. Cum spunea pr Ambrozie la momentul potrivit Dumnezeu va arata calea prin profetii sai. Fratilor sa nu fie aceasta atitudine a voastra din comoditate , crestinismul intotdeauna a fost cruce, asta am invatat de la Hristos sa nu fugim de cruce ci s-o acceptam cu nadejdea in Dumnezeu care nu ne va lasa, dar sa fim sinceri, sa ne golim mintea de ideile noastre care pot fi gresite si sa-l lasam pe Hristos sa ne conduca si astfel timpul ne va arata ce va mai fi, si Dumnezeu ne va lumina in mod tainic si vom intelege si vom sti ce sa facem. sia stfel vom ajunge la Inviere, alaturi de Domnul nostru. Cititi in apocalipsa si vedeti asadar si ce pedepse ii asteapta pe cei care vor accepta pecetea si anume focurile iadului, fara posibilitate de intoarcere. Uitati-va si voi ca realitatea arata spre ce ne indreptam si cum spunea pr Elpidie nici nu trebuie sa fii profet ca sa intelegi, e de ajuns doar sa citesti Capit 13 din ASpocalipsa. Uitati-va cate informatii se pot inscrie in cipurile de pe un card plus banii. In acest sens va intreb daca vor veni conducatorii nostri si asa cum au propus aceste acte cu cip, vor propune un nanocip pe frunte sau pe mana, care va fi si act de identitate, si situatie medicala si bani in acelasi timp, o sa-l acceptati? Pr Serafim Rose a spus ca minunile lui Antihrist vor fi artificii ale tehnologiei. Fratilor sa nu ne adormim constiintele, din cauza confortului in care traim, pentru ca suntem sortiti unei alte lumi si cum spunea un alt parinte, tocmai ca in momentul pecetluirii vom fi nevoiti sa alegem intre cruce sau paine. Alegerea ne va apartine. Eu cred ca toti acesti parinti n-au vorbit aiureli, mai ales ca multi dintre ei au fost etaloane de duhovnicie ca Sf Paisie Aghioritul, Sf Lavrentie al Cernigovului, Sf Serafim de Virita etc. sau mari duhvnici necanonizati Pr Iustin Parvu, Adrian Fageteanu, Ilia Ceopa, Arsenie Papacioc, paulin Lecca, Sofian Boghiu, pr Proclu, Pr Gavriile Ivireanul cel nebun pentru Hristos etc.( cati or mai fi din intreaga lume ortodoxa), au avertizat ac pecetea va fi ceva fizic concretizata prin aceste cipuri.

 6. Manuela Nicoleta spune:

  Sa lu-am aminte, asta sunt semnele anceputului Profetic.Oameni buni.Iisus Hristos sa jerfit pentru noi,iar noi ia-m antors spatele.Deaceia sunt atatea,,,Anticristul,,conduce Lumea.Putini sunt alesi de,, DUMNEZEU ,,…PACATUL a pus stapanire pe om.Trebe sa-ne antoarcem fata spre Cainta de pacate si sa cadem an Rugaciune,alfel vom fi pierduti.Va veni vremea cand va- fi prea tarziu.

 7. macoviciuc spune:

  Cati de Nero si de Domitian nu au fost in istorie,numai ca au luat alte chipti,alte nume ,dar au avut toti acelasi tip de caracter:sadici,criminali,violatori….etc.se stie doar ca irod a ucis pe fiul si chiar si pe soacra lui,pentru ca acest fiu sa nu ii fure domnia.asa ca…nu e nimic nou.

 8. macoviciuc spune:

  Cipul electronic este masinaria de inrobire totala a omului liber.E ultima gaselnita si cea mai idioata din toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.