Simbolurile sataniste de care creştinul ortodox trebuie să se ferească

O erezie de dimensiuni planetare ce loveşte Ortodoxia se numeşte Noua Eră, New Age sau Noua Eră a Vărsătorului. Adepţii Noii Ere susţin că în perioada dezvoltării Imperiului Roman soarele a intrat în zodia Peştilor, şi astfel a început Era Peştilor. Aceasta a fost epoca în care a trăit Hristos, Era Creştinismului. Acum ei spun că această epocă a luat sfârşit şi începe o nouă eră, Era Vărsătorului.

Astfel New Age este o uriaşă reţea de organizaţii ce au o oarecare legătură între ele. Faptul că este o mişcare antihristică se vede şi din doctrina sa pe care se bazează : religiile orientale, teosofia, masoneria, satanismul, vrăjitoria, credinţa în reîncarnare ,etc.

Noua Eră foloseşte anumite simboluri, care nu sunt simple embleme ale mişcării, ci simboluri cu conţinut ocult, purtătoare ale energiei duhurilor viclene.

Aceste semne sataniste sunt:

1. Arcada cerească (culorile curcubeului)

Este simbolul cel mai folosit. Pe  acesta îl poate găsi cineva peste  tot: pe cadouri pe jucării, pe haine. Aşa cum învaţă discipolii Noii Ere, simbolizează puntea dintre om şi Marea Minte Universală, adică Lucifer.

images

2. Numărul 666

Este numărul numelui lui Antihrist, despre care se vorbeşte în Apocalipsa  Sfântului Ioan Evanghelistul (13, 18). Alice Ann Bailey, mama spirituală a Noii Ere, scrie că numărul acesta are calităţi sacre şi că trebuie folosit cât mai mult posibil, cu scopul de a veni cât mai repedeNoua Eră. Astfel se explică de ce aproape toate produsele din comerţ sunt marcate cu un cod de bare, în care, la început, la mijloc şi la sfârşit se află liniile care reprezintă cifra 6. Avem adică trei de 6 (666).

4796ebf9-bd7e-e311-a7bb-14feb5cc13c9

3. Ying şi yang (simbolul taotismului)

Acest simbol arată  că binele  şi răul sunt două puteri egale care se completează una pe alta.  Îl găsim expus pe sigla unor restaurante şi nu numai.

Slide1

4. Pentagrama

Este folosită  de magia neagră şi de către iudei. Chiar pe turla catedralei ortodoxe din Sankt Petesburg, în mijlocul crucii era pus şi semnul acesta al jidanilor. Nu după mult timp turla a fost mistuită de flăcări.

tumblr_inline_mqtk1ddifc1qz4rgp

5. Svastica (cunoscuta cruce frântă).

Crucea frântă (îndoită) înspre stânga se foloseşte mai ales în ocultism. Crucea frântă înspre dreapta a constituit emblema nazismului.

Svastica

6. Fulgerul

Este simbolul lui Lucifer. Sataniştii se mândresc cu spusa lui Hristos din Noul  Testament: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer (Luca 10,18).

mz73

7. Emblema păcii

Aşa numita emblemă a păcii, este în realitate o cruce răsturnată şi ruptă, circumscrisă într-un cerc magic. Din păcate mulţi tineri poartă tricouri, blugi şi alt soi de îmbrăcăminte ce poartă acest semn, crezând că este un semn al păcii. Este o tristeţe să mergi pe stradă, la noi în România, văzând că din trei tineri, unul poartă un tricou cu semnul acesta satanist. Mulţi chiar ştiu că este un semn al celui viclean, dar poartă în continuare  acele haine ce-l au imprimate pe ele, că …na…este trendy şi cool!

peace_4-300x274

8. Crucea egipteană sau profanată.

Se foloseşte  mai ales în magie. Trebuie însă, atenţionaţi acei creştini de-ai noştri care merg la Sfintele Locuri şi trec prin Egipt că pe papirusurile pe care le aduc de acolo există crucea egipteană. Aşadar, după ce am văzut care sunt semnele sataniste ale Noii Ere, datoria noastră stă în a ne feri de ele şi a învaţă şi pe alţii ce reprezintă acestea când vedem că le poartă şi nu le cunosc simbolistica.

130px-Ankh.svg_

Membrii acestei mişcări antihristice, vor încerca să  prindă în cursă pe oamenii naivi, prezentându-se sub diferite măşti şi împrăştiind confuzia. De aceea trebuie să avem ochii deschişi atât turma, dar mai ales păstorii. Să descoperim, în spatele firmelor frumoase şi colorate ţipător, faţa cu adevărat primejdioasă a ereziilor. Această descoperire îi deranjează foarte mult pe eretici şi de aceea îi atacă cu furie pe cei care îi demască, dar sunt incapabili să vatăme pe cel credincios, deoarece îl acoperă harul Atotputernicului Dumnezeu.

Părintele Arsenie Vliangoftis

Extras din „Ereziile contemporane”, Ed. Evanghelismos, Bucureşti, 2006, pag. 64-85

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. geo spune:

    Ma bucur ca nu sunt ca voi

  2. Corceagu Constantin spune:

    Interesant studiu, totuși mai trebuie reformulat, da se știe că tinerii poartă anumite însemne, dar trebuie explicat cu blândețe, spre a-i câștiga pe tineri pentru Biserică și mai ales pentru Hristos…

  3. Maria Bolohan spune:

    Aveti dreptate cu unele simboluri, dar in ce priveste EPOCA PESTILOR puteit vedea ca de-aia IISUS a ales apostoli dintre PESCARI, dupa predicile Sale pe barca i-a pus sa ARUNCE NAVODUL de au PRINS PESTI cat nu-i putea tine intr-o barca – desi toata noaptea nu prinsesera nimic. MESELE ERAU CU PESTE, si le-a spus ca ii va face PESCARI DE OAMENI, chiar simbolul Crestinismului este PESTE. Iar acum urmează ca „PESTII” sa  fie varsati in SPATIU in  Cetatea noului Ierusalim, sa ZBOARE  CA VULTURII – scrie in Isaia 40:28. Nu stii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Vesnic, Domnul, a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa.29. El da tarie celui obosit si mareste puterea celui ce cade in lesin.30. Flacaii obosesc si ostenesc, chiar tinerii se clatina;31. dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga, si nu obosesc; umbla, si nu ostenesc. ” La fiecare aprox 2100 ani se schimba ERA, inainte de PESTI a fost BERBEC – asta a inceput cu MOISE cand i-a scos pe evrei din Egipt de PASOVER cu sacrificiul MIELULUI. iar CURCUBEUL este la TRONUL LUI DUMNEZEU- cum scrie in Apocalipsa 4:  „3. Cel ce sedea pe el avea infatisarea unei pietre de jasp si de sardiu; si scaunul de domnie era inconjurat cu un CURCUBEU ca o piatra de smarald la vedere. „Plus ca a fost dat ca SEMN dupa POTOPUL LUI NOE, ca VA APARE PE CER SEMN CA NU VA MAI INUNDA intreg pamantul. CURCUBEUL este SPECTRUL LUMINII ( iar NEGRU este culoarea intunericului si diavolului, nici n-ar trebui sa imbracam pt ca prin ea facem loc diavolului sa ne incurce viata), reiese si din descrierea lui ESECHIL  asupra SCAUNULUI DE DOMNIE , cap 1: „26. Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatra de safir, in chipul unui SCAUN de DOMNIE; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un CHIP DE OM, care sedea pe el.27. Am mai vazut iarasi o lucire de arama lustruita ca niste foc, inauntrul caruia era omul acesta si care stralucea de jur imprejur; de la chipul rinichilor lui pana sus, si de la chipul rinichilor lui pana jos, am vazut ca un fel de foc, si de jur imprejur era inconjurat cu o LUMINA stralucitoare.28. Ca infatisarea CURCUBEULUI care sta in nor intr-o zi de ploaie, asa era si infatisarea acestei LUMINI stralucitoare care-l inconjura. Astfel era aratarea SLAVEI Domnului. Cand am vazut-o, am cazut cu fata la pamant si am auzit glasul Unuia care vorbea.  „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.