Soția înțeleaptă nu împărtășește nefericirea sa tainică nimănui

Cunoașterea este puterea bărbatului, iar puterea femeii este gingășia. Cerul binecuvântează întotdeauna casa celei care trăiește pentru bine.

Soția devotată îi arată soțului său cea mai deplină încredere, nu ascunde nimic de el. Ea nu ascultă acele vorbe de admirație ale oamenilor străini pe care nu i le-ar putea povesti. Împarte cu el fiecare sentiment al său, fiecare nădejde, fiecare dorință, fiecare bucurie și fiecare amărăciune.

Când se simte dezamăgită sau jignită, poate avea ispita de a căuta compasiune povestindu-și trăirile prietenilor apropiați: nimic nu poate fi mai distructiv decât acest lucru, atât pentru propriile ei interese, cât și pentru refacerea păcii și fericirii din casa ei. Amărăciunile de care ea se plânge străinilor rămân răni nevindecate. Soția înțeleaptă nu împărtășește nefericirea sa tainică nimănui, în afara soțului său, pentru că numai el poate șterge, prin răbdare și dragoste, toate neînțelegerile.

Sfânta Muceniţă Alexandra

Extras din ”Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici”, Ed. Sophia, București, 2011, pag. 67

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. AS spune:

    Va rog sa va ganditi ca sunt femei care sufera, care „pastreaza tainic” pana ajung la capatul rabdarii. Astfel de mesaje pot fi gresit intelese si pot afecta acele femei care sunt abuzate emotional sau fizic si care inteleg, in mod eronat, ca trebuie sa ramana in relatia aceea. Sunt convinsa ca nu acesta era mesajul dar va rog mult pe viitor sa aveti in vedere si categoriile vulnerabile – cele care de fapt sunt afectate de astfel de mesaje.

    Ps: nu am dat detaliile corecte pt ca scopul nu a fost ca mesajul sa fie public ci doar sa il vedeti dvs din redactie

  2. Cornelia spune:

    Doamne, Iartă necredinței noastre! Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.