Stați că încă nu s-a dat decretul să vă stricați troițele de prin intersecție, o să vină și asta într-o zi!

parintele-calistrat-chifan

„Ce-i cu atâtea biserici? Ce-i cu atâția credincioși? Ce-i cu atâția fundamamentaliști? Ce-i cu atâția ortodocși? Ce-i cu atâtea troițe? Stați că încă nu s-a dat decretul să vă stricați troițele de prin intersecție, o să vină și asta într-o zi! Pentru ca or să găsească ei ceva, or să spună că se simitesc ateii dacă își clătesc privirea pe ele și nu au voie să le vadă! Găsesc ei metode, stați liniștiți! O să vină într-o zi o lege, tot pentru Iisus! Să nu mai ții icoana în casă, să nu porți cruce la gât, să nu-ți faci cruce pe stradă, poate n-o să mai avem cruce pe biserică, să nu mai ai voie să bați toaca sau să tragi clopotul.. Acestea nu sunt greu de inventat! Ele sunt la îndemâna oricui! Cu un nebun la cârma, și dezorbinea bălăngăne și hălăduie peste tot! „Când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni”(Psalmul 11:8)

Oamenii fac orice pe lumea asta, numai voia lui Dumnezeu nu o fac! Orbirea despre care vorbim, tumultul acesta și freamătul acesta care frământă pe majoritatea oamenilor de știință americani… pentru că noi avem doi Dumnezei pe acesta pământ.. NASA și Uniunea Europeană. NASA știe tot ce se întâmplă pe planeta asta, cunoaște toate labirinturile pământului! Știe unde stau extratereștrii, cum se înmulțesc ei, pe unde umblă ozeneurile.. tot știu! Și UE știe tot ce trebuie făcut pe pământ, restul oamenilor sunt proști! Dar Dumnezeu din cer a venit și a spus așa: „Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine” (Exodul 20:3) Deci freamătul acesta pe care-l face Iisus în istorie, întradevăr frământă și astăzi lumea! Și astăzi oamenii sunt frământați de prezenta lui Iisus, i-ar sparge icoanele, i-ar dărâma bisericile, ar decapita creștini, ar șterge orice urmă.. pentru că spune Psaltirea: „au intrat cu securi si cu topoare si au stricat jertfelnicul lui Dumnezeu!”..”Cine ne este Domn?”

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă planeta fără oxigen? ” Tu spre răsuflare ai revărsat aerul. … din cer ” Deci acesta aer are un stăpân! „A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele. Şi le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul, Să cârmuiască ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneri”(Geneza). Când s-au făcut stelele, lăudatu-m-au cu glas mare toţi îngerii mei (Iov 38, 7). Asta spune Dumnezeu, dacă știe altcineva ceva, să spună! Tot acest freamăt, tot acest tumult, toată această teamă de Iisus, .. care nu a început acum, ea ține de 2000 de ani, de când strigau:”Răstignește-L, răstignește-L, pe Baraba să ni-l dați!” Adică alegeți răul, nu alegeți dreptatea.. Și le-a zis Dumnezeu „Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut! Iată că vi se lasă casa pustie;căci vă spun că de acum încolo nu Mă veți mai vedea până când veți zice: „Binecuvantat este Cel ce vine în Numele Domnului!” (Matei 23:37-39)Dar v-ați încăpățânat, v-ați răzvrătit și nu va rămâne piatră pe piatră din tine! Și au venit românii la anii 70 și au arat Ierusalimul și au presărat sare! Au dărâmat tot până la temelie, au izgonit tot ce era picior de evreu.. și s-a împlinit Cuvântul lui Dumnezeu.

Au avut răbdare romanii să îi asedieze doi ani de zile.. Dupa cucerirea Ierusalimului, fortăreața de la Masada a devenit ultimul refugiu al rezistenței antiromane a iudeilor. Romanii au înconjurat fortăreața, însă le-a fost cu neputință intrarea în interior. Fortăreața Masada a fost zidită pe tot platoul muntelui. Asediul roman asupra fortăreței a durat vreme îndelungată, romanii construind și o uriașă rampă de acces. Și pentru a nu cădea în mâinile luptătorilor romani, care i-ar fi luat într-o apriga robie, evreii baricadați în fortăreață au preferat să se sinucidă în masă.

Și în felul acesta răzbunarea a fosta dură! Doar pentru simplul fapt că nu au ascultat de Dumnezeu! Acum nu știu, istoria a vrut așa, sau proorocia Mântuitorului.. deci iată că pe unde trece acest Iisus, face rumoare.

httpv://youtu.be/AHrkn4jvljQ

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.