Suntem datori să ne ridicăm împotriva nedreptăţilor şi să fim slujitorii adevărului

Povestea spune că demult, într-o ţară bogată şi frumoasă, prin nu ştiu ce întâmplare, după ce s-au strâns grânele şi s-au pus în hambare, s-a aflat că sunt otrăvite. Oricine mânca din ele înnebunea. Pământul fusese infestat cu tot felul de substanţe pe care plantele le absorbiseră.

S-a ţinut sfat, hotărându-se ce să se facă. Împăratul alături de boierii săi şi de supuşi nu aveau de ales, trebuia să mănânce din acele grâne. „Foarte bine, a zis împăratul, o să le mâncăm. Dar câţiva dintre supuşi să fie hrăniţi cu mâncare neotrăvită, ca să rămână printre noi unii care să ne aducă aminte că suntem nebuni.“

Trăim într-o societate în care sistemul de valori este complet bulversat. Avem nevoie de cineva care să ne aducă aminte că trăim într-o lume nebună. Acest cineva este Hristos şi cu Biserica Sa. În calitate de creştini suntem datori să ne ridicăm împotriva nedreptăţilor şi să fim slujitorii adevărului.
Sfântul Antonie cel Mare a prorocit acum 1.700 de ani vorbind despre vremurile de pe urmă: „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi, când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte, se vor scula asupra lui, zicându-i că este nebun, pentru că nu este asemenea lor“.

Anthony M. Coniaris

Extras din „Vitamine duhovniceşti”, Vol. 1, Ed. Sophia, 2009

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.