Bombă CHIMICĂ! Ce conține COZONACUL din magazine

cozonac-de-post

Produsele analizate de experti nu respecta reteta traditionala, se arata in cea mai noua cercetare realizata de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania

In afara de faina, zahar, drojdie, sare iodata, in „cozonacul” industrial s-au identificat urmatoarele ingrediente: spartura de soia, srot de soia, faina de soia degresata, amidon din porumb, ou praf, pudra de albus de ou, fibre de cartofi, zer praf, otet din vin, faina de orz, lapte praf, gluten din grau, ulei de palmier, ulei de rapita, enzime, drojdie comprimata, faina de porumb, gris de grau, pudra de zer, conservanti, coloranti, agenti de ingrosare, agenti de umezire, emulsifianti, corectori de aciditate, stabilizatori, arata un studiu care a fost realizat de catre o echipa de experti a Asociatiei pentru Protectia Consumatorului din Romania, coordonata de catre conf. univ. dr. Costel Stanciu, informeaza aktual24.ro.

Mai mult, niciunul din produsele analizate nu respecta reteta traditionala a cozonacului (faina tip 000, lapte dulce, zahar, oua, unt, umplutura de diferite tipuri).

In cele 31 de produse analizate s-au identificat 30 de aditivi alimentari. Acestia prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum constant si pe termen lung.

“Cozonacul, fie de casa, fie de fabrica, este un produs pentru oameni sanatosi, fara boli metabolice si alte suferinte sensibile la alimente grele. Fiind un aliment realizat din ingrediente cu mare valoare nutritiva, concentrate, modificate major prin coacere, se intelege ca un consum excesiv de cozonac pune organismul la grea incercare. Aproape orice sortiment de cozonac contine circa 300 kcal /100 g si un continut ridicat de glucide, astfel incat se indica un consum de max. 500 g cozonac /saptamana chiar pentru o persoana sanatoasa. Cozonacul de casa, facut dupa retete consistente, este cu mult mai greu pentru organism”, explica prof. univ. dr. Ion Schileru, Departamentul de Business, Stiintele Consumatorului si Managementul Calitatii, scrie eva.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.