Cum a ajuns salata verde mai nocivă decât carnea. Iată argumentele specialiștilor

salata_verde

Un studiu facut in Statele Unite a condus la concluzia ca o dieta bogata in fructe si legume ar putea fi mai daunatoare pentru mediu decat consumul de carne. “Salata verde este de trei ori mai periculoasa decat slanina din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera”, informeaza gandul.info, care citeaza Independent.

Conform unui studiu facut de cercetatorii de la Universitatea Carnagie Mellon consumul de carne ar putea fi mai putin daunator pentru mediu decat consumul fructelor si al legumelor. Publicat in Environment System and Decisions journal, studiul contrazice vocile celor care spuneau ca oamenirea ar trebui sa reduca consumul de carne pentru a regla problemele pe care le are planeta legat de clima.

Cercetatorii au descoperit ca a manca doar alimente considerate pana acum “sanatoase”, creste impactul negativ asupra mediului chiar daca volumul de calorii a fost mai redus. Expertii au examinat modul in care sunt crescute, procesate si transportate fructele si legumele si au ajuns la concluzia ca salata verde are efecte negative pentru mediu prin consumul de resurse alocat pentru intretinerea lor.

Paul Fischneck, co-autor al studiului si profesor la universitatea respectiva, a spus ca: „O multime de legume comune necesita mai multe resurse decat s-ar crede”. Simpla reducere a numarului de calorii consumate nu ajuta mediul, emisiile produse, energia si apa utilizata sunt mai nocive in cazul multor fructe si legume.”Vinetele, telina, salata verde si castravetii arata deosebit de rau in comparatie cu carnea de porc sau de pui ca impact asupra mediului.”

Sursa – sanatate.bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.