Când omul se joacă de-a Dumnezeu. Planurile prin care oamenii de știință vor să ne facă… nemuritori

shutterstock_3740068

Multe companii, inclusiv Google, lucrează la modalități de a prelungi viața noastră cu zeci de ani. Însă americanii de la Humai au un plan mult mai ambițios pe care doresc să-l realizeze până în 2045. Aceștia vor să readucă oamenii la viață cu ajutorul inteligenței artificiale.

Josh Bocanegra, CEO al companiei, a declarat că în maximum 30 de ani se va putea transfera mintea unei persoane decedate într-un computer. Aceștia au realizat deja un model teoretic prin care să realizeze acest transfer, proces ce implică nanotehnologie și criogenie.

Conform explicațiilor, cu ajutorul unui computer ce va fi conectat printr-un cip la creierul uman, se vor stoca toate informațiile, stilul de conversație, comportamentul unei persoane pe toată durata vieții sale fizice. Apoi, după decesul acestuia, calculatorul va putea interacționa cu cei dragi în linii asemănătoare cu persoana reală.

Bocanegra a mai adăugat că în timp ce alte companii caută metode de a face versiuni virtuale a oamenilor păstrându-le amintirile, fotografiile sau clipurile video, inginerii săi doresc ceva mai mult. Credem că o versiune artificială inteligentă a persoanei iubite, cu care să se poată interacționa prin text și vocea, este un lucru fantastic și realizabil.”

Dacă compania va face vreun progres semnificativ în a-și atinge scopul, vom observa cu siguranță în următorii ani, când aceștia ne promit deja primele modele de inteligență artificială care va păstra intactă memoria vieții nostre.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

Surse: cunoastelumea.rodailymail.co.uk, iflscience.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. adelia spune:

    vedeti profetiile ingerului rus Otroc. Exact asta spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.