Cât de periculoasă este acupunctura?

acupunctura

”86 de oameni au murit în multe țări din cauza aplicării acupuncturii. Pneumotorax, perforarea inimii, a plămânilor, a arterelor, a ficatului sau a rinichilor, precum și hemoragii și infecții, precum hepatita B și C și probabil și virusul HIV, distrugerea articulațiilor, colaps multiorganic, o boală care produce necroza pielii și paralizie – sunt numai câteva consecințe ale acestei metode oculte”.

Zeci de oameni din toată lumea au murit în ultimii 45 de ani, pentru că acupuncturiști prost instruiți au plasat în mod greșit ácele în trupurile lor, potrivit unui nou studiu realizat de un specialist de vârf în domeniul medicinii alternative, din Marea Britanie, care avertizează că decesele cunoscute ca fiind datorate acupuncturii se poate să nu fie decât ”vârful unui aisberg”.

Profesorul de medicină complementară, Edzard Ernst, de la Peninsula Medical School a Universității din Exeter (Marea Britanie), într-o lucrare asupra pericolelor din medicină pe care a prezentat-o într-un periodic internațional specializat, International Journal of Risk and Safety in Medicine, potrivit ziarului britanic The Guardian, menționează că cel puțin 86 de oameni de vârste între 26 până la 82 au murit în multe țări (China, Japonia, SUA, Germania, Australia etc.), din cauza aplicării greșite a acupuncturii.

Cea mai obișnuită cauză a decesului în urma aplicării acupuncturii este pneumotoraxul, când aerul pătrunde între membranele care separă plămânii de peretele toracic. În cele mai multe cazuri, medicii care au constatat morțile, le-au atribuit cu certitudine acupuncturii, deși în anumite situații cauzele nu erau foarte clare.

Medicul britanic de medicină alternativă cere o mai exigentă și mai completă formare a acupuncturiștilor, pentru a se evita în viitor asemenea cazuri, în care survin cel mai frecvent perforarea din greșeală a inimii, a plămânilor, a arterelor, a ficatului sau rinichilor, precum și hemoragii și infecții – acestea din urmă fiind urmare a sterilizării incomplete sau chiar deloc a acelor.

Infecțiile, hepatita B și C și probabil și virusul HIV se pot transmite prin acupunctură, ca urmare a folosirii unui ac contaminat, a bumbacului absorbant și a tampoanelor calde infectate, așa cum au avertizat niște specialiști într-un articol publicat în British Medical Journal.

În acest articol, microbiologi de la Universitatea din Hong Kong au anunțat că numărul focarelor de infecție provocate de acupunctură la nivel internațional este doar vârful aisbergului și au făcut apel pentru luarea unor măsuri mai severe de control.

Medicul chinez Gu și colaboratorii săi menționează că acupunctura poate fi periculoasă, pentru că acele pătrund mulți centimetri sub piele și de aceea avertizează împotriva apariției unui nou sindrom al secolului XXI, care s-ar numi ”boala micobacteriană provocată de acupunctură”.

”Acesta este un tip de infecție provocat de micobacterii care se dezvoltă repede în jurul punctului unde a fost introdus acul ca rezultat al folosirii unui bumbac chirurgical absorbant infectat, a prosoapelor și a tampoanelor calde infectate. Perioada de incubație a bolii este de regulă lungă, dar infecția provoacă de obicei abcese mari și ulcere”, au scris aceștia.

”Până în prezent, s-au înregistrat mai mult de 50 de focare la nivel internațional. În cele mai multe cazuri… bateriile s-au transmis de la flora cutanată a bolnavului sau de la mediu, din cauza sterilizării insuficiente a pielii înainte de acupunctură”, au scris de asemenea oamenii de știință în articolul lor.

În timp ce majoritatea bolnavilor se vindecă de aceste infecții bacteriale prinacupuntura[1] terapia adecvată, un procent de 5% până la 10% dintre infecțiile înregistrate se complică serios, se ajunge, de exemplu, la distrugerea articulațiilor, la colapsul multiorganic, o boală care provoacă necroza pielii și paralizie.

S-au înregistrat cel puțin cinci epidemii de hepatită B care sunt legate de acupunctură. În cele mai multe cazuri, epidemiile au provenit de la bolnavi contaminați și virusul s-a transmis prin ace infectate, iar într-un caz însuși acupuncturistul era sursa infecției, au menționat specialiștii.

În același articol se menționează de asemenea și probabilitatea transmiterii prin acupunctură hepatitei C și a virusului HIV. ”Deși nu există indicii suficiente care să dovedească faptul că acupunctura poate fi legată de infecția cu virusul HIV, există rapoarte despre bolnavi contaminați cu virusul în cazul cărora nu exista pericolul contaminării cu virusul decât prin intermediul acupuncturii”.

Traducere Tatiana Petrache (G.O.) sursa: Graiul Ortodox

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Iubesc Lectura spune:

    E rea acupunctura? Cercetati sa vedeti cati oameni mor anual numai in SUA din cauza erorilor medicale si areactiilor adverse la medicatia luata corect. Este vorba de sute de mii de cazuri.

    Asa cum chirurgie nu poate face orice medic tot asa nici acupunctura nu o poate practica oricine. Stim prea bine ca nu toti medicii si chirurgi sunt la fel de buni, chiar daca au urmat aceleasti studii si au aceleasi diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.