Cine poate fi afectat de magie?

vraji farmece magie

Cei ce trăiesc în păcat

Din experienţa Bisericii noastre cunoaştem că cei ce fac păcate, mai ales cei ce sunt robiţi patimilor trupului, sunt expuşi magiei. Cu alte cuvinte, păcatele lor îi dezarmează complet, ei dându-se poftelor diavolului. Dar dacă purtaţi o cruce, dacă vă închinaţi sfintelor moaşte sau dacă aveţi o Evanghelie acasă, cum vă poate afecta magia?

Fiindcă Iulian Apostatul şi-a făcut semnul crucii cu mâinile curate, dracii care-l atacau la porunca vrăjitorului s-au împrăştiat ca fumul. Dar după ce a măcelarit un copilaş, după ce i se spusese să facă aşa de către vrăjitor şi îşi spălase mâinile în sânge, nu mai conta de câte ori îşi făcea semnul crucii. N-a avut nici un efect, iar dracii l-au înfrânt. Păcatul lui îl făcuse nevrednic de paza dumnezeiască. De aceea, dacă săvârşiţi păcate de moarte, atunci nici moaştele, nici crucea, nici Evanghelia nu vor folosi la nimic împotriva magiei.

Participarea neregulată la Biserică şi împărtăşirea rară

Participarea la biserica. La Dumnezeiasca Liturghie, oamenii care sunt demonizaţi urlă: „Ard, ard.” Din ce pricină ard? Este din pricina dumnezeiescului har, care la Liturghie se revarsă ca o apă. Deci Dumnezeiasca Liturghie este foc care-l arde pe diavol (şi farmecele lui). Astfel că oamenii care nu participă regulat la biserică pot fi afectaţi de farmece. Iată de ce: însuşi diavolul, la o adunare a ocultiştilor, le-a interzis să participe la Dumnezeiasca Liturghie. Sfântul Macarie Egipteanul i-a spus unei femei căreia i se făcuse farmece să nu lipsească niciodată de la Biserică.

Împărtăşirea neregulată. „Vrăjile se prind de tine deoarece nu te-ai împărtăşit de cinci săptămâni”, i-a spus Sfântul Macarie acelei femei amintite mai sus. „Deci, dacă va impartasiti rar, ii dati diavolului un bat cu care sa va bata.” Rugaciunile inainte de Sfanta Impartasanie spun: „Ca nu cumva indepartandu-ma prea multa vreme de impartasirea de Tine, sa fiu prins de lupul cel intelegator.”

Ce-i de făcut?

Tot cel „vrăjit” trebuie: să se depărteze de păcat, să se ducă la biserică, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine, sa bea agheasma in fiecare zi, sa se roage si sa tina post regulat, sa i se citeasca rugaciunile de exorcizare (Molitfele Sfantului Vasile, etc.) o data pe saptamana. Numai astfel poate fi biruita vraja si arsa ca paiele.

Arhimandritul Vassilios Bacoiannis

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.