Cum canonisește biserica păcatul avortului

In biserica

„Femeia care a pierdut pruncul (sarcina) fără voie, se canoniseste (se opreste de la Sfânta împărtăsanie) un an de zile” (Sfântul Ioan Postitorul, canonul 22).

„Femeile care desfrânează si îsi omoară fătul în pântece… să se împărtăsească la iesirea din viată, iar procedând cu iubire de oameni…, hotărâm să fie oprite de la cele Sfinte 10 ani, după treptele hotărâte” (Ancira, canonul 21).

„Femeile care iau buruieni otrăvitoare si pierzătoare, ca si cele ce primesc otrăvuri omorâtoare de prunci, să se supună canonului ucigasului, adică să fie oprite 20 de ani de la Sfânta împărtăsanie” (Sinodul VI ecumenic, canonul 91 si Sfântul Vasile cel Mare canonul 56).

„Orice femeie care va bea ierburi să nu nască copii, să nu se împărtăsească sapte ani si să facă 200 de metanii pe zi. Iar de se va întâmpla ei a muri prin avort, să nu se îngroape în cimitir” (Pravila Bisericească de la Govora, pag. 115).

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Metatron spune:

    Majoritatea femeilor care fac avort habar nu au ca fac ceva gresit, gandesc omenesc si nu au cultura religioasa deloc, asa au primit de-la parintii lor si de-la bunici , asta a facut comunismul in Romania dupa al-2-lea razboi mondial.

  2. Eu spune:

    Dar conoanele Sf. Ioan Postitorul, Ajunatorul? Nu sunt valabile in ortodoxie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.