DRĂCISME: 9 tehnologii care vor putea fi implantate în corpul tau

6

Având în vedere frenezia de interes după anunțarea Ceasului Apple, ai putea crede ca noul ceas va fi următoarea schimbare cu adevărat importanta în tehnologie, relateaza yahoonews.com.

Nu este așa.

Wearables va avea momentul ei important, dar este pur și simplu o tehnologie de tranziție.

Tehnologia se va muta de la existenta ei în afara corpurilor noastre în interiorul nostru.

Acesta este următorea mare frontiera.

Aici sunt nouă semne care ne arata ca tehnologia implantabila este acum aici, în creștere rapidă, și că aceasta va fi o parte din viata ta (si corpul tau), în viitorul apropiat.

1. smartphone-uri implantabile

1

Sigur, acum suntem virtual conectati la telefoanele noastre 24/7 , dar ce ar fi daca am putea fi conectati direct la telefoanele noastre?

Asta deja începe să se întâmple.

Anul trecut, de exemplu, artistul Anthony Antonellis a avut un cip RFID încorporat în brațul său, care poate stoca și transfera date la smartphone-ul atasat la brat.

Cercetatorii experimenteaza noi senzori integrati care transforma osul uman în boxe vii.

Alti oameni de stiinta lucreaza la unele implanturi oculare care permit ca imaginea să fie capturată cu o clipire și care poate fi transmisa catre oricare dispozitiv local (cum ar fi acel cip RFID din braț ).

Dar ce va lua locul ecranului în cazul în care telefonul este in tine? Tehnicienii de la Autodesk experimentează cu un sistem care poate afișa imagini prin piele artificială.

Sau imaginile pot apărea în implanturi oculare.

2. chips-uri de vindecare

2

Chiar acum, pacientii folosesc implanturi cibernetice care se leaga direct la aplicații de smartphone-uri pentru monitorizarea și tratarea bolilor.

Un nou pancreas bionic testat la Universitatea din Boston America, de exemplu, are un senzor mic pus pe un ac implantabil care este legat direct la o aplicație smartphone pentru a monitoriza nivelurile de zahar din sange pentru diabetici.

Oamenii de stiinta din Londra lucreaza la dezvoltarea unor circuite sub forma de capsule care se inghit si care monitorizeaza nivelul de grasime la pacientii obezi și care genereaza material genetic care ii face sa se simta „plini”.

Ea este o alternativa la interventiile chirurgicale curente sau propune alte metode de a gestiona obezitatea

Zeci de alte probleme medicale de la murmur cardiac la anxietate sunt pe cale sa fie rezolvate prin diferite tehnologii de implanturi/telefon.

3. Pastile Cyber care transmit informatii catre medicul dumneavoastră

3

Într-un proiect numit Proteus, după ce am vazut o nava navigand prin corpul uman in  filmul Fantastic Voyage, o echipa de cercetare britanica este in curs de a dezvolta pastile cibernetice cu microprocesoare în ele, care pot texta direct medicilor din interiorul corpului.

Pastilele pot transmite(literalmente) informații din interiorul corpului pentru a ajuta doctorii sa stie dacă va luați medicamentele în mod corespunzător și în cazul în care acestea au efectul dorit.

4. Cipurile implantabile ale lui Bill Gates folosite pentru controlul la nasteri

4

Fundația Gates susține un proiect MITpentru crearea un fel de cip-contraceptiv implantabil penru femei, controlat de o telecomanda externa.

Minuscul cip poate genera cantități mici de hormoni de contraceptie in interiorul corpului femeii până la 16 ani.

Implantarea nu este mai invaziva decat un tatuaj.

Și, „capacitatea de a transforma aparatul și oprirea lui ofera un anumit factor de confort pentru planificarea familiara.”, A declarat Dr. Robert Farra de la MIT.

5. Tatuajele inteligente

5

Tatuajele mai nou sunt omniprezente, așa că de ce sa nu facem tatuaje inteligente, digitale, care arata nu numai foarte bine, dar care sa  poate efectua si diferite functii utile, cum ar fi deblocarea masinii sau introducerea codurilor la telefoanele mobile?

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au conceput o plasă de piele implantabila din fibre mai subtiri decat un fir de par uman, care poate monitoriza lucrările interioare ale organismului dumneavoastră din exterior.

O companie numita Lucruri Periculoase are un cip NFC, care poate fi încorporat într-un deget printr-un proces-tatuaj, permițându-vă sa deblocati lucruri sau sa introduceti coduri printr-o simplă îndreptare a degetului.

Un grup de cercetare din Texas a dezvoltat microparticule care pot fi injectate sub piele, cum ar fi cerneală tatuaj, si pot urmari procesele corpului.

Toate acestea sunt alegeri mult mai înțelepte decât numele unui fost/foste iubite.

6. Interfata Creier-Calculator

6

Având creierul uman direct legat la calculatoare este visul (sau cosmarul) din scenariile science-fiction.

Dar acum, o echipa de la Universitatea Brown numita BrainGate se află în fruntea mișcării din lumea reală pentru a lega creierul uman, direct la calculatoare, pentru o serie de utilizări.

Precum aflam de la site-ul BrainGate, „folosind o pastila de dimensiuni foarte mici fomata din electrozi implantați în creier, primele cercetari ale echipei BrainGate au arătat că semnalele neuronale pot fi” decodificate „de către un calculator în timp real și utilizate pentru a opera dispozitive externe. ”

Producatorul de cipuri Intel prezice interfețe practice de calculator-creier până în 2020.

Omul de știință Dean Pomerleau de la Intel a declarat într-un articol recent: „In cele din urma oamenii vor fi mult mai deschisi la implanturi cerebrale.”

„Imaginați-vă posibilitatea de a naviga pe Web cu puterea gândurilor voastre.”

7. Baterii bio-degradabile

7

Una dintre provocările pentru tehnologia implantabila a fost cum se poate obtine energie la dispozitivele legațe în interior sau care plutesc în corpul uman.

Cipurile nu se pot scoate cu ușurință pentru a înlocui bateria.

O echipa de la  laboratorele Draper din Cambridge, Massachusetts, devolta in prezent baterii biodegradabile.

Acestea generează energie în interiorul corpului, se transferă fără fir acolo unde este necesar, și apoi pur și simplu se topesc.

Un alt proiect se bazeaza pe utilizarea glucozei din corpul uman, pentru a genera energie pentru cipurile implantabile.

8. Praful Inteligent

8

Poate cea mai surprinzătoare inovație in domeniul sistemelor implantabile actuale este prafu inteligent, rețele de calculatoare complete cu antene, fiecare mult mai mic decât un bob de nisip, care se pot organiza în interiorul corpului în rețele dupa cum este necesar, pentru a alimenta o gamă întreagă de procese interne complexe.

Imaginați-vă roiuri de aceste nano-dispozitive, care atacarea timpurie a cancerului sau care aduce ameliorarea durerii la o rană sau chiar stocarea informațiilor personale într-un mod prin care sunt foarte bine criptate și greu de hack-uit.

Cu praful inteligent, medicii vor fi în măsură să acționeze în interiorul corpului tău fără a te deschide, iar informațiile ar putea fi stocate în interiorul corpului, adânc criptate, până când le deblochezi personal din rețeaua nano.

9. Cipurile cel mai cunoscute – Ciocanele implantabile 

9

Ciocanele implantabile împotriva normelor sociale.

Ridica probleme de confidențialitate și chiar indică o posibila anomalie.

Aceasta tehnologie ar putea fi folosita pentru a identifica fiecare ființă umană.

Deja, armata SUA are programe serioase în mișcare pentru a dota soldați cu cipuri RFID implantabile, astfel încât urmărirea trupelor poate fi facuta în întreaga lume.

Mulți critici sociali consideră ca extinderea acestui tip de ID este inevitabila.

Unii îl văd ca pe un pozitiv pentru: îmbunătățirea si combaterea criminalității, o revoluție pozitiva în informațiile medicale și o metoda de protejare a copiilor pentru a nu se mai pierde

Alții văd societatea orwelliana perfecta: un frate mai mare, care, cunoste toate si le vede pe toate, astfel poate controla orice.

Și altii vad prin aceasta tehnologie, primul mare pas fatal spre singularitate, acel moment în care umanitatea transformă viitorul său într-o era a software-ului.

Comentariu VT:

Iata ca omenirea este tot mai aproape de ultima parte a ei. Pecetea finala este pe cale sa devina ca parte integranta a vietilor noastre. Iar felul in care ne sunt prezentate aceste noi tehnologii, pare sa ii atraga pe o gramada de oameni.

Vremea cernerii adevarata va incepe in curand, nu cred ca este nevoie de vreo mare conflagratie ca lumea sa accepte aceste implanturi, avantajele aratate, mai ales cele cu aspect medical par destul de convingatoare. Cel rau nu este degeaba numit de Hristos, tatal minciunii. Toata acesta noua era tehnologica a inceput odata cu actele biometrice cu cip, cei care nu vor sa vada si sa recunoasca acest aspect, ori sunt orbi ori sunt din categoria celor care de fapt abia astepata noile tehnologii prezentate ma sus.

Iara odata implementat acest sistem electronic, lumea si-a creat impresia ca li s-a usurat viata, ca pot comnunica mai usor, ca pot trece prin punctele de control mai rapid, ca pot avea toate datele intr-un singur loc, ca pot deschide diferite usi mai rapid, ca pot face plati la distanta si repede, fara sa isi dea semana ca de fapt sunt doar simple iluzii, insa, toate aceste aspecte(spalari pe creier) ii fac pe multi dintre noi sa devina deschisi si catre noile tehnologii implantabile, implementandu-le noi iluzii de a devenii si mai fericiti si mai liberi. Cand colo, totul este exact pe dos.

Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne tina tari, vremea muceniciei este mai aproape de noi ca oricand!

Sursa: vremuritulburi.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.