L-am dus așadar înaintea icoanei ei și l-am întrebat: „Ea te-a păzit?” Copilul însă a răspuns „Nu”. Apoi m-a dus la fotografia Părintelui Paisie

Părintele Hristu Țantalis din Nea Mihaniona – Tesalonic, tată a nouă copii, ne povestește:

Câțiva dintre copiii mei se jucau pe terasa blocului. La un moment dat au început să sară peste gaura de aerisire a blocului. Unul din copiii mei, un băiețel de șase ani, care încă nu vorbea bine, a vrut și el să sară, dar nu a ajuns de cealaltă parte, ci a căzut în gol de la etajul al treilea.

Copiii s-au înfricoșat și au venit la mine să-mi spună ce s-a întâmplat. Atunci am alergat jos cu sufletul la gură ca să văd ce s-a întâmplat cu copilul, dar am rămas uimit când l-am văzut venind spre mine galben de frică. L-am dus la spital, dar medicii, după ce l-au consultat, mi-au spus că nu are nimic, nici chiar cea mai mică rană.

Am înțeles că este vorba de o minune și m-am gândit că Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ne Mihaniona l-a izbăvit pe copil. L-am dus așadar înaintea icoanei ei și l-am întrebat: „Ea te-a păzit?” Copilul însă a răspuns „Nu”. Apoi m-a dus la fotografia Părintelui Paisie, care era acolo alături, și mi l-a arătat cu degetul (ca și cum mi-ar fi spus că „Acesta m-a ținut”).

Extras din ”Viața Cuviosului Paisie Aghioritul, Minuni după adormirea sa”, Ed. Evanghelismos, București, 2005, pag. 343

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.