Nu căuta minuni, ci caută omul blând, care este minunea minunilor

smerenia

Sfinţii Părinţi spun: „Nu căuta minuni, ci caută omul blând, care este minunea minunilor”.

De aceea, să căutăm această blândeţe şi să tindem către ea, mai întâi de toate. Pentru aceasta, trebuie să ştim ce este blândeţea. Blândeţea este nerăutatea copilărească, şi nu numai copilărească, ci şi îngerească, şi nu numai îngerească, ci şi dumnezeiască.

Această blândeţe o avea şi Sfântul Tihon de Zadonsk. Atunci când un moşier mândru şi răutăcios l-a lovit în faţă, Sfântul Tihon a căzut la picioarele moşierului şi i-a cerut iertare.

Extras din Sfântul Ierarh Serafim (Sobolev) Făcătorul de minuni din Sofia, Predici, Ed. Adormirea Maicii Domnului, Bucureşti, 2007, pag. 78

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Pai de obicei un om frumos sufleteste , nu e mare frumuseste exterioare si nu e un sportiv cu patratele pe abdoment si are 1.80 cm, poate sa fie mai scund, sa aiba burta sau mai stiu eu ce defecte , dar la interior poti sa iti gasesti linistea pe care o cauti, fetelor uitati-va dupa baietii timizi care poate nu au curaj sa intre in vorba cu voi, pentru ca aceela va poate aprecia pe cand unu curajos si bagacios e posibil sa va lase ca il ajuta papagalul, bineinteles dupa ce isi face mendrele cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.