Nu încerca să schimbi oamenii. Doar iubește-i. Iubirea este cea care ne schimbă!

E greşit să sperăm că persoanele din jur se vor schimba în bine, chiar atunci când nu există niciun indiciu că s-ar putea întâmpla acest lucru? Cum le-am putea ajuta mai mult?

Ca să schimbi ceva în jur, primul pas este să fii tu un exemplu. Nu promite când ești fericit, nu răspunde când ești nervos, nu decide când ești trist! Nu încerca să schimbi oamenii. Doar iubește-i. Iubirea este cea care ne schimbă!

Susţineţi că suntem singurii responsabili pentru libertatea, fericirea sau suferinţa noastră. Există însă oameni convinşi că toate relele le vin de la alţii, şi-au găsit nişte ţapi ispăşitori. Cum pot aceştia să-şi deblocheze acest tip de gândire?

Experiențe și experiențe de viață. Repetăm greșelile până învățăm lecțiile. Nu vârsta maturizează o persoană, ci experiențele pe care le-a avut. Tu nu mai ești cel de ieri și mâine nu vei mai fi cel de astăzi. Ca să poți fi fericit este nevoie să dai drumul lucrurilor care te fac trist. Și uneori orice rău are un beneficiu. Altfel oamenii ar renunța. Știți cum e: rău cu rău, dar mai rău fără rău! Exemplu de gândire disfuncțională. Avem nevoie să gândim în afara cutiei. E important să știi cine ridică steagul alb în interiorul tău! Cine te-a recunoscut când erai plin de noroi, prin sârma ghimpată a gândurilor tale și a spus: „ba nu, ești al meu!” Un nou stil de viață, cu ajutorul unei echipe pluridisciplinare (duhovnic, psihoterapeut, medic – dacă este nevoie și alți specialiști care doresc împreună creșterea calității vieții) se reconstruiește într-un an, doi, nu peste noapte.

Nu există loc în interiorul tău care să nu poată fi cucerit!

Care este citatul biblic sau patristic care vă reprezintă şi vă inspiră?

Inmul Dragostei (I Corinteni 13, 1-13). „Dragostea toate le crede… Dragostea nu cade niciodată… Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea”

Atunci când vă rugaţi, ce îi cereţi lui Dumnezeu pentru români?

Doamne, Te rog să alini toate sufletele rănite, să aduci pe cineva bun în viața celor singuri, să umpli cu iubire toate inimile care au uitat să iubească, să iei toate grijile celor care au necazuri și să-i ajuți pe aceia care nu au putere să ierte! Amin!

Omule, simte, iubește, strânge în brațe și prețuiește!

Sursa: sibiu100.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.