Nu vă apucaţi să-i învăţaţi pe alţii, căci aceasta este uneltirea vrăjmaşului

Mulţumiţi Domnului pentru mila Lui şi nu o refuzaţi din mândrie.

Nu vă apucaţi să-i învăţaţi pe alţii, căci aceasta este uneltirea vrăjmaşului, care v-a ţinut sub tutelă până de curând şi v-a împins acum dintr-o rătăcire într-alta. Acum el a inventat pentru dumneavoastră altă momeală, ca să vă abată de la calea mântuirii. Amintiţi-vă din ce beznă v-a chemat Domnul şi ţineţi minte că mintea dumneavoastră nu a putut să facă altceva decât să vă ducă pe căile pierzării. Domnul nu v-a însărcinat să-i mântuiţi pe alţii, căci îi mântuieşte El Însuşi pe căile ştiute numai de El. Iar dumneavoastră urmaţi-vă calea purtând cu răbdare epitimia bolilor şi mulţumind pentru ea lui Dumnezeu.

Rugaţi-vă mai des cu rugăciuni scurte: „Doamne, binecuvântează!”, „Doamne, ajută!”, învăţându-vă să le faceţi pe toate în viaţă cu binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu. Ba să primiţi în inimă şi această rugăciune: „Doamne! Tu toate le ştii. Fă cu mine precum voieşti. Amin!”.

Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie asupra dumneavoastră! Urarea mea este să vă ţineţi tare de nepreţuitul mărgăritar al credinţei pe care vi l-a dăruit Dumnezeu.

Arhimandritul Ioan Krestiankin

Extras din „Povăţuiri pe drumul crucii”, Ed. de Suflet, Bucureşti, 2013, pag. 103

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Teodor spune:

    Domnul Dumnezeu lucreaza prin fiecare, trebuie doar sa tinem cont de invatatura Lui daca dam un sfat cuiva, adaptat nevoilor si starii sufletesti, duhovnicesti ale acestuia. Desigur, in multe cazuri ne raportam cand dam un sfat cu ce credem personal, sau din experienta personala a noastra,uneori gresing dar totodata este bine sa indrumam un om aflat in incercare si necaz catre un duhovnic cu experienta si rabdare sa trateze problema in complexitatea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.