Părinţii tăi nu pot merge oriunde cu tine, în tabără de exemplu, dar Dumnezeu poate

Una din principalele treburi ale lui Dumnezeu este să facă oameni. Îi face ca să îi înlocuiască pe cei care au murit, pentru ca să fie destui oameni care să aibă grijă de lucrurile de pe pământ. Nu face oameni mari, doar bebeluşi. Cred că din cauză că sunt mai mici şi mai uşor de făcut. Aşa nu trebuie să piardă din timpul său preţios ca să îi înveţe să vorbească şi să meargă. Poate să lase asta în grija mamelor şi taţilor.

A doua treabă importantă a lui Dumnezeu este să asculte rugăciunile. Cred că există foarte multe rugăciuni, pentru că unii oameni, ca preoţii, se roagă uneori şi după ora de culcare. Dumnezeu nu are timp să asculte la radio sau să se uite la TV din cauza asta. Pentru că El aude totul, probabil are foarte mult zgomot în urechi, doar dacă nu cumva S-a gândit la un mod în care să îl oprească.

Dumnezeu vede totul şi aude totul şi este peste tot, ceea ce Îl ţine destul de ocupat. Deci nu ar trebui să îi pierzi timpul trecând peste mami şi tati şi cerând ceva ce ei nu ţi-au dat voie.

Ateii sunt oameni care nu cred în Dumnezeu. În Chula Vista nu cred că sunt… Cel puţin nu e niciunul care să vină la biserica noastră.

Iisus este Fiul lui Dumnezeu. El făcea toate treburile grele, ca mersul pe apă, facerea de minuni şi încerca să îi înveţe pe oamenii care nu vroiau să afle despre Dumnezeu. În final s-au săturat de predicile Lui şi L-au răstignit. Dar El era bun şi blând, ca Tatăl Său, şi I-a spus Tatălui Său că aceştia nu ştiu ce fac şi să-i ierte. Şi Dumnezeu a spus: Bine. (…)

Tatălui Lui i-a plăcut tot ce a făcut El pe pământ şi toate treburile grele, aşa că i-a spus că nu mai trebuie să plece. Poate să stea în Rai. Şi acum Îl ajută pe Tatăl Lui ascultând rugăciunile şi văzând care sunt importante, să se ocupe Dumnezeu de ele, şi de care se poate ocupa singur, ca să nu-L mai deranjeze pe Dumnezeu. Ca un secretar, doar că mai important.

Poţi să te rogi oricând, căci El te ajută sigur, pentru că au aranjat şi întotdeauna este Unul dintre ei de serviciu.

Întotdeauna ar trebui să mergi la biserică Duminica, pentru că Dumnezeu se bucură. Şi dacă vrei să bucuri pe cineva, acela e Dumnezeu!

Nu chiuli de la biserică ca să faci ceva care crezi tu că e mai distractiv, ca mersul la plajă. Nu e bine. Şi în plus, soarele nu iese oricum până la amiazi.

Dacă nu crezi în Dumnezeu, în afară de ateu vei fi şi foarte singur, pentru că părinţii tăi nu pot merge oriunde cu tine, în tabără de exemplu, dar Dumnezeu poate. E bine să ştii că El este lângă tine când ţi-e frică, în întuneric sau când nu poţi să înoţi şi eşti băgat la fund de băieţii mari.

Dar… n-ar trebui să te gândeşti numai la ce poate face Dumnezeu pentru tine. Cred că Dumnezeu m-a pus aici şi El mă poate lua înapoi când vrea.

Şi… din asta cred în Dumnezeu.

Temă pentru acasă scrisă de Danny Dutton, 8 ani, clasa a III-a, California

Articol relatat de portalul apostolatintarafagarasului.blogspot.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.