Peștera Sfântului Andrei – prima biserică din România!

pestera-sfantul-andrei

Sfântul Apostol Andrei a săvârșit prima liturghie pe pământul României, în peștera care astăzi îi poartă numele. Drept urmare, peștera situată în apropierea comunei constănțene Ion Corvin este prima biserică din România.

Prezența Sfântului Apostol Andrei în părțile Dobrogei a fost notată, în Biblie, în jurul anul 46 d.Hr, fiind amintit despre popasul făcut de Apostol pe teritoriul dregătorilor Cutusun și Dura, în satul Cuzgun, astăzi hotarul comunei Ion Corvin din județul Constanța.

În apropierea acelei așezări se află o pădure ce adăpostește două peșteri, care au servit apostolului și însoțitorilor săi drept loc de odihnă. Peștera a fost transformată în biserică, în pronaos aflându-se un pat scobit în piatră, care se spune că a servit drept loc de odihnă pentru Apostolul Andrei.

andrei3ManPesteraSfApAndrei26-1

Practic, peștera Sfântului Andrei este socotită ca fiind prima biserică de pe teritoriul țării noastre, iar astăzi, în acest loc, vin mii de credincioși spre a-l cinsti pe cel care a propovăduit Evanghelia strămoșilor noștri, potrivit crestinortodox.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Bonas Niculae spune:

    Nu stiu cate popoare se pot „lauda” cu o astfel de binecuvantare de a fi primit CRESTINISMUL prin Sfantul Apostol Andrei. El si astazi vegheaza la lucrarea sa, nelasand sa intre in TURMA LUI HRISTOS, lupii rapitori. Adevaratii CRESTINI stau de veghe si indeplinesc Cuvantul DOMNULUI pedicat de CEL INTAI CHEMAT la APOSTOLIE.

  1. 15 octombrie 2016
  2. 15 octombrie 2016
  3. 30 noiembrie 2020

    […] Peștera Sfântului Andrei – prima biserică din România! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.