Povestire despre o femeie care s-a gândit să treacă la sectanţi

taierea_capului_ioan

O femeie din Jabalia (Backa, Serbia) povestea că mergea la întâlnirile Frăţiei ortodoxe şi ţinea foarte mult la dreapta credinţă.

Odată însă a venit la ea acasă un sâmbătar, vănzându-i cărţi eretice. Acesta a început să-i explice că secta lor era cea mai curată credinţă de pe pământ. A invitat-o să meargă şi la adunarea lor, ca să asculte şi să cunoască mai multe.

Îndoită în credinţa sa, femeia a hotărât să se ducă la această adunare sâmbăta următoare. Vineri seara, pregătindu-se de culcare, a stat înaintea icoanei Mântuitorului şi s-a rugat: „Doamne, Ţie mă încredinţez! Îndreaptă-mă Tu pe calea mântuirii!” Şi noaptea a avut un vis neobişnuit: Mucenicii lui Hristos sufereau pentru credinţă – unii erau tăiaţi de săbii, alţii erau aruncaţi în foc, alţii erau aruncaţi să fie sfâşiaţi de fiare, şi alţi mucenici erau răstigniţi pe cruce… Deodata văzu cum un cap retezat se rostogolea către ea. I s-a părut a fi chiar capul Sfântului Ioan Botezătorul, iar acest cap i-a spus: „Vezi cum au suferit aceştia pentru adevărata credinţă, iar tu laşi credinţa sfinţilor şi cauţi o alta?”

Femeia s-a trezit foarte tulburată. S-a intărit şi mai mult decât înainte în credinţa ortodoxă, iar la adunarea sectară nu s-a mai dus.

Sursa: Vestitorul ortodox via ortodox.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Dobroghii Georgiana Cristiana spune:

  Ce intervenție rapidă a lui Dumnezeu în viața ei, pentru a nu se abate de la dreapta credință! Dumnezeu să ne ferească de păcate care ne-ar putea face să ne pierdem sufletele. Amin!

 2. ana spune:

  Si daca visul nu a fost de la Dumnezeu? V-ati pus intrebarea asta?

 3. Metatron spune:

  Orice vis care te indeamna la bine e de-la Dumnezeu, ca numai Dumnezeu doreste binele omului.
  Draga ana eu te combat si te intreb pe dos, dar daca visul a fost de-la Dumnezeu?

 4. Roland iantschi spune:

  Cred ca tine de hazardul geografic.in care ne am nascut fel de bine puteam fi ….budisti ……muslim…..

 5. Metatron spune:

  Asa e Roland, dar cunoscand adevarata credinta avand norocul sa te nasti in zona ortodoxa, vei da mai mare raspundere pe lumea aialalta, ca unu care sa nascut in alt loc geografic si nu a cunoscut pe Dumnezeu.
  Nucred ca exista hazard, totul e dupa un plan Divin, iti spun din propria experienta, si din ce am inteles eu din scurta mea viata pe care o am pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.