Copiii nenăscuți sunt capabili să asculte și să „cânte” din pântecele mamei. VIDEO

Sarcina bebelus in burta

Copiii nenăscuți sunt capabili să audă în uter de la doar 16 săptămâni, cu 10 săptămâni mai devreme decât o arătau studiile anterioare.

Oamenii de știință de la Instituto Marqués, din Barcelona, au demonstrat că un fetus este capabil să detecteze sunete și, mai mult, chiar să „răspundă” la acestea folosindu-se de gesturi și mimică, încă din primele săptămâni în care se află în pântecele mamei.

Dr. Marisa Lopez-Teijon, care a condus studiul, a declarat că rezultatele arată cum copilul nenăscut răspunde la muzica transmisă intravaginal, prin mișcarea gurii și a limbi: „E ca și cum ar încerca să vorbească sau să cânte. Este incredibil..

În esență, se sugerează faptul că bebelușii pot începe să învețe înainte de a fi născuți.

Experimentul a fost efectuat pe femei gravide aflate între 14 și 39 săptămâni. Pe tot parcursul studiului, echipa a folosit ultrasunete pentru a observa reacția fătului, care au fost emise atât abdominal cât și intravaginal, printr-un difuzor special. Iar muzica folosită a fost de la Johann Sebastian Bach.

Noile cercetări ar putea ajuta la diagnosticarea unor probleme de auz pe care cei mici le-ar putea dezvolta.

Pentru video apasati aici

Nota noastră (cunoastelumea.ro): Cercetarea confirmă tradiția populară românească care spune că fătul poate să își audă mama, iar aceasta, dacă vrea să-i dezvolte calitățile, trebuie să-i vorbească zilnic, să îi cânte, și să facă alte lucruri care îi pot fi de folos. (Sursa: cunoastelumea.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.