Minune în Catedrală: negativ al Icoanei Potirul Nesecat, apărut pe sticlă

negativ icoana minune catedrala khabarovsk rusia potirul nesecat 1_t

O minune a avut loc in Catedrala „Nasterea lui Hristos” din Khabarovsk, Rusia, care a sarbatorit recent 115 ani de la ridicarea sa: o icoana a Maicii Domnului, cunoscuta sub numele de „Potirul Nesecat”, a apărut în mod inexplicabil pe sticla de deasupra unei alte icoane, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit Departamentului de Informare al Eparhiei de Khabarovsk, minunea a fost observata accidental. Lucratorii bisericii se decisesera să curețe sticla asezata deasupra mai multor icoane, prin interior. Astfel, sticla a fost luata deoparte, intrucat Icoana Maicii Domnului a „Potirului Nesecat” părea „prăfuita”, iar „praful” era imposibil de curățat.

Muncitorii au decis să aducă sticla la lumină și au fost șocați: imaginea Maicii Domnului apăruse pe sticlă, exact ca un negativ foto.

negativ icoana minune catedrala khabarovsk rusia potirul nesecat 2

Icoana „Potirul nesecat”, a Maicii Domnului, se păstreaza in aceasta biserică, incepand din anul 2004. Este o copie fidela a icoanei făcătoare de minuni din Manastirea Visoțki din Serpuhov, care ii vindecă pe cei care se roagă înaintea ei, de dependenta fata de alcool si alte droguri, dupa cum informeaza un raport al revistei rusesti Pravmir.

Slujbele de mijlocire în fața Icoanei „Potirul Nesecat” au loc săptămânal la Catedrala Khabarovsk. Mai mult decât atât, persoanele dependente de alcool și droguri, împreună cu familiile lor, sunt tratate si vindecate aici de mai mult timp, proiectul unui centru de reabilitare ortodox fiind în curs de elaborare.

Parintele Vladimir Belogubov, eclesiarh al Catedralei, a subliniat:

„Pe de o parte, este binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noi, de a continua aceasta initiativa. Pe de altă parte, ca Maica lui Dumnezeu ii ajută nu doar pe oamenii cu o dependenta. Într-adevăr, această icoană simbolizează Potirul Nesecat al milei lui Dumnezeu fata de noi toți și, prin urmare, aceasta minune ar trebui să întărească credința noastră, în acest moment”.

Dupa cum informeaza aceeasi sursa, icoana minunata, nefacută de mână omeneasca, imprimata ca un negativ foto pe sticla de deasupra icoanei facatoare de minuni, va fi asezata, cat de curand, spre inchinare, pentru ca credinciosii sa poata vedea cu ochi lor aceasta minune.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.