Produsele apicole sunt un adevărat izvor de sănătate

honeybanner_thumbnail

Leacurile din stup tonifică organismul

Produsele apicole sunt un adevărat izvor de sănătate. În special polenul, propolisul sau lăptișorul de matcă te vor ajuta să nu iei vreo răceală. Pot fi consumate amestecate cu miere. O cură de lăptișor de matcă (500 mg de trei ori pe zi), combinat cu ganoderma (450 mg de trei ori pe zi) te poate feri de neplăceri în sezonul rece.

Ganoderma (numită și Ling Zhi) este un soi de ciupercă folosită în medicina chineză. Luată zilnic, are un efect tonic general. Mai are calitatea de a inhiba histamina ceea ce duce la ameliorarea alergiilor, foarte frecvente în această perioadă.

Uleiul de chimen negru are efect antialergic

Un alt remediu care crește imunitatea și are și un efect antialergic este uleiul de chimen negru care se găsește la magazinele cu produse naturale sub formă de capsule. Ar trebui luate 500 mg dimineaţa, iar seara se iau 1000 mg de echinaceea, plantă binecunoscută pentru calităţile ei imunostimulatoare. Aceasta poate fi folosită sub formă de ceai, pulbere sau tinctură. În comerţ, există și capsule care conţin pulbere de plantă.

Boabele Goji cresc imunitatea

Cunoscute în China, boabele Goji sunt numite „super fructe” pentru că au un conţinut foarte mare de vitamine, minerale, uleiuri omega și alte substanţe benefice pentru corp. De aceea, o cură cu aceste fructe îţi poate crește imunitatea în faţa bolilor de sezon. Se găsesc în comerţ uscate Paxil without prescription, sub formă de sucuri, pulbere concentrată sau în capsule. Fructele uscate ar trebui consumate dimineaţa (10-30 g). Pentru un gust mai bun, pot fi amestecate cu nuci, stafide sau müsli. Sunt mai bune dacă sunt înmuiate o oră în apă sau lapte. Dacă le iei  sub formă de suplimente alimentare, cantitatea ar trebui să fie de 300  mg.

Lucerna ajută la eliminarea toxinelor

Când auzi de lucernă, te gândești că este o plantă bună  doar pentru animale, dar este benefică și pentru sănătatea noastră. Mai ales germenele plantei este folosit ca aliment, în salate. Conţine vitamine care se asimilează foarte repede. Are un efect benefic mai ales în cazul persoanelor vârstnice, pe care le ajută să își recapete vitalitatea. Favorizează și eliminarea toxinelor. Orzul verde te ajută și el să ai o sănătate de fier. Bogat în vitamine (A, B, C, E, K), minerale (fier, calciu, magneziu, zinc, cupru), revitalizează organismul și încetinește procesul de îmbătrânire. Este de foarte mare ajutor celor care au afecţiuni pulmonare, gastrice, hepatice, diabet zaharat și vor să prevină complicaţiile.

Cătina conţine multă vitamina C

Fructele de cătină conţin o concentraţie foarte m are de vitamina C. Este și o sursă importantă de antioxidanţi, vitamina E, acid folic și calciu, magneziu și potasiu. Toate aceste ingrediente fac din cătină o armă redutabilă care te va ajuta să treci mai bine peste iarnă. Fructele proaspete pot fi conservate în miere cu polen. Se ţine la frigider și se ia dimineaţa și la prânz câte o lingură din acest amestec.

Astragalus reface sângele

Această plantă medicinală este folosită din vechime de către chinezi pentru a crește imunitatea. În plus, are un efect benefic în cazuri de hepatita C și poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul cancerului. Reface numărul de globule roșii, pe care le fabrică măduva osoasă, fiind foarte util și în leucemie. Stimulează sistemul natural de apărare a organismului și te ferește de gripă, infecţii respiratorii sau inflamaţii. Este indicat și în diabet.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.