Ceaușescu către Părintele Arsenie Boca: „Spune, popo, știi când am să mor?”

pr arsenie boca - nicolae ceausescu

Una dintre cele mai cu­noscute previziuni a fost ace­ea despre moartea sotilor Ceausescu.

Auzind despre harul pe care il avea Parintele, pe la sfarsitul anilor ’70 – incepu­tul anilor ’80, Nicolae si Ele­na Ceausescu s-au aratat ex­trem de interesati in a-l intal­ni pe Arsenie Boca si, astfel, l-au chemat la resedinta pre­zidentiala. Ceausescu, prin cea mai ignoranta si atee exprima­re, l-a intrebat:

Spune, popo, stii cand am sa mor?

Raspun­sul avea sa fie unul ce i-a cu­tremurat pe ambii dictatori la momentul respectiv:

Veti fi omorati intr-o zi de sarbatoare.

De aici a pornit proba­bil, intreaga nebunie a lor de a se proteja de un eventual asasinat, luand masuri foarte drastice de verificare a tuturor obiectelor si oamenilor cu care veneau in contact direct. Şocul acestora provenea cu siguranta din faptul ca vor fi omorati si nicidecum legat de momentul cand avea sa se intample nefe­ricitul eveniment (intr-o zi de sarbatoare), ca o pedeapsa a lui Dumnezeu. Ar fi trebuit sa le fie spre luare aminte intalni­rea cu Parintele Arsenie Boca, dar din pacate nu s-a intamplat asa. Ma gandesc la faptul ca in acel moment, poate, a fost o ultima mana intinsa Ceausestilor de catre Bunul Dum­nezeu pentru a le salva sufle­tele. Cu toate acestea, fiind in­sensibili la astfel de experien­te, n-au bagat de seama ca tre­buie sa se teama de Dumne­zeu si sa se pocaiasca. In ne­credinta lor, au continuat sa darame biserici si monumen­te importante, sa distruga sa­tele si traditiile romanesti, sa arunce poporul in frig, foame­te si intuneric, pe parcursul celei mai grele decade de comu­nism poststalinist, cea aparti­nand anilor ’80.

Laurentiu COSMOIU

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ma intreb oare Ceausecu chiar e in iad? la urma urmei in intreg blocul comunist numai el sa opus avorutrilor (si va rog sa meditati putin la faptul ca multi dintre cei nascuti sub regimul sau suntem in viata datorita decretului sau antiavort),el sa opus ocuparii Cehoslovacie oprind astfel un razboi mondial salvand milioane de vieti si tot el pentru o perioada relativ scurta a rupt lanturile datoriilor externe scapandune de sub jugul masonerie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.