„Acolo se cuibăreşte satana şi te pisează: Fură!, Dă în cap!, Ucide!, Bea!, Mănâncă! Distrează-te!, Destrăbălează-te!”

Ce face umanitatea de 2000 de ani? Aşteaptă Sfârşitul Lumii! Semne, minuni, secte neocreştine, creştine, unii pe deal.. unii la 1000 de ani, unii la 2000 de ani, Calendarul Mayaşilor, Profeţiile lui Nostradamus, prostii de tot felul. Şi se uită Dumnezeu la noi şi spune: Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, de curvărie nu se lasă, de băut nu se lasă, de fumat nu se lasă, de duşmănie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu! Ce-o fi în capul lor? Oare ăştia nu se gândesc că merg în iad? Şi îi lasă în prostia lor, caută OZN-uri, fac telescoape astronomice să vadă cerurile, galaxiile, caută extratereştri prin univers şi alte civilizaţii. Şi Dumnezeu râde de dânşii.

Şi atunci te întreb dragă domn al meu, cu buncărul, cu proviziile şi cu toate canalele pe sub pământ: Când s-a topit pământul, pe care Dumnezeul l-a făcut din nimic şi îl înnoieşte din nimic, ce faci tu măi…cu buncărul? Că ai titlu de proprietate?! Uite, Dumnezeu, calcă titlul tau de proprietate! Cu eşti tu un păduche puţin schizofren la minte să te pui cu puterea Celui care le-a creat pe toate din nimic? Ştiţi ce spune Dumnezeu? Băi da` ăştia sunt bolnavi rău la cap, eu cred că nu trebuia să propovăduiesc Evanghelia, trebuia să aduc nişte îngeri psihiatri întâi să îi tămăduiască psihic.

Mintea e Podul Dracilor, aşa spun sfinţii părinţi! Acolo se cuibăreşte satana şi te pisează: Fură!, Dă în cap!, Ucide!, Bea!, Mănâncă! Distrează-te!, Destrăbălează-te! El numai îţi şopteşte şi tu „fraierică colcăţel” percutezi şi le faci pe toate.

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Stoian Valerian spune:

  Accentul trebuie pus pe elementele pozitive, constructoare, pe obiectivele noastre ţintă.
  În Dumnezeu Este Iubirea necondiţionată, Iertarea şi Perfecţiunea Absolută.
  El, Dumnezeul nostru, Tatăl nostru ceresc nu foloseşte cuvântul „… tâmpit …” pentru fii lui.
  Libertatea de gândire, explorarea „necunoscutului” din ştiinţe, cunoaşterea istoriei înaintaşilor de oriunde şi oricând, învăţarea permanentă a generat progresul umanităţii.
  Asa a fost criticat şi Galileo Galilei de inchiziţie.
  La fel au fost criticate calculatoarele, apoi internetul, telefonia mobilă nu cu mult timp in urma de urmaşii acesteia. Acum aceştia din urmă îl/le utilizează peste tot inclusiv pe face-book.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.