Atenție! A apărut OREZUL DIN PLASTIC, un adevărat pericol pentru sănătate

orez-plastic

Cu puţin timp în urmă pieţele chineze erau invadate de ouă artificiale, iar acum se repetă fenomenul cu orezul, din… plastic!

Veştile cu privire la existenţa acestui orez sintetic au început să iasă la iveală treptat pe reţelele de socializare Facebook şi WhatsApp. Se speculează că, în prezent, orezul din plastic a început să pună stăpânire inclusiv pe piaţa de larg consum din Singapore, nefiind exclusă posibilitatea exportului către Occident!

Orezul sintetic vândut pe pieţele din China şi-a găsit, probabil, drumul şi către alte ţări asiatice, printre care Vietnam, Indonezia şi India. Potrivit multor consumatori, orezul sintetic se regăseşte şi în multe produse ale brandurilor de renume. În urma consumului acestui orez s-au raportat numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli de stomac şi gastrită, informeaza ampress.ro.

Fiind amestecat cu orez obişnuit, orezul sintetic este aproape imposibil de detectat!

Medicii avertizează că orezul din plastic, înmulţit cu răşini toxice, poate provoca leziuni grave la nivelul sistemului digestiv.

International Business Times susţine că orezul contrafăcut este fabricat dintr-un amestec de cartofi obişnuiţi, cartofi dulci şi răşini sintetice. Această escrocherie s-a înfiripat şi, o bună bucată de vreme, a continuat nestingherită în pieţele din Taiyuan şi Shaanxi. E greu de depistat, orezul având un aspect normal la prima vedere.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.