„Banii mei nu sunt pentru omoruri, banii mei sunt pentru săraci. Sunt banii Bisericii!”

pr calistrat chifan

Religia noastră nu este o credință care să ducă la războaie și la omoruri.

Deci eu nu ma duc sa omor oameni pe strada ca nu gandesc ca mine. Eu nu pot sa impun cuiva principii de credinta. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne omoram intre noi!

„M-ai invins Galileene”

Sf. Vasile a trait cele mai crude vremuri pagane, in vremea Imparatului Iulian Apostatul, care din crestin s-a declarat pagan si vrajmas al lui Hristos.

Acesta, stiind ca Biserica are bani, a cerut pentru oaste sa mearga la lupta.

Sf. Vasile a spus: „Banii mei nu sunt pentru omoruri, banii mei sunt pentru saraci. Sunt banii Bisericii!” Si imparatul i-a spus: „Lasa ca ma intorc eu de la oaste si te invat minte. Am sa-ti arat eu cine e imparat in Cezareea.”

Imparatul a plecat la lupta si Sf Vasile s-a dus in biserica sa se roage. Si se rugau la Sf Mercurie. La un moment, Sfantul Mercurie s-a desprins din icoana si a plecat undeva, nimeni nu a mai vazut imaginea in icoana, si cand s-a intors pe sulita avea sange. Iar Sf Vasile, a inteles si a zis: „Dumnezeu ne-a izbavit!”

In lupta insa, acolo unde Imparatul era plecat, s-a trezit cu o sageata otravita in piept care l-a ingrozit si l-a facut sa strige in plin camp de lupta: „M-ai invins Galileene”!

Constiinta lui i-a spus ca doar Dumnezeu il poate invinge.

Parintele Calistrat Chifan

httpv://youtu.be/wSEcg7ceq6c

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.