”Cazanul Diavolului”, unul dintre cele mai bizare locuri de pe Pământ: ”A devenit nedetectabil după ce a coborât în iad” – FOTO+VIDEO

FOTO descopera.ro

„Cazanul Diavolului” este o denumire demnă de un film de groază, pe când, de fapt, este doar un loc misterios situat pe râul Brule din Minnesota, Statele Unite ale Americii.

La un moment dat, râul se împarte în doua cascade diferite: prima alimentează Lacul Superior, iar destinaţia celei de-a doua este un pic mai misteriosă.

Este un mare mister atât pentru oamenii de ştiinţă, cât şi pentru pasionaţii de natură. Nimeni nu-şi poate explica unde se termină fluxul acestui râu. A doua cascadă dispare imediat după ce intră într-o gaură din pământ.

Aceste orificii, denumite „Kettels”, sunt situate pe întreaga suprafaţă a statului Minnesota şi, adesea, pot fi urmărite destul de uşor. Dar când este vorba de „Cazanul Diavolului” niciun test din multitudinea efectuată nu a putut elucida ce se întâmplă cu apa şi unde dispare aceasta. Oamenii de ştiinţă au încercat de multe ori să arunce un GPS în această cascadă, dar dispozitivul a devenit nedetectabil după ce a coborât în „iad”.

Dacă e să excludem reperele misterioase, e foarte curios să aflăm ce fel de fenomene geologice nedescoperite ar putea fi responsabile de acest punct bizar.

httpv://youtu.be/sXnepGcGSpo

Surse: descopera.roScience Dump

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.