Ce trebuie să faceți pentru a avea confort sufletesc

Foarte ușor oamenii se avântă în diferite dispute și judecăți despre ceea ce este bine și ceea ce este rău. Uneori ajungem la aceea că începem a-L judeca pe Dumnezeu, pentru că, dacă noi am fi în locul Lui, parcă le-am face pe toate mai bine…

Advertisement

Un om a plecat să-și pregătească lemne în pădure. Mai spre amiază, obosit de muncă, s-a așezat să se odihnească. Uitându-se de jos în sus la crengile stejarului sub care era culcat, omul a început să cugete în inima sa: „Uite ce copac măreț, însă ce măruntă este ghinda ce crește pe crengile lui. Pe un astfel de copac ar putea să crească și niște bostani.”

Advertisement

Cu acest gând el a închis ochii să doarmă, însă deodată o ghindă căzută din stejar l-a lovit dureros peste față. „Am greșit, – și-a zis omul – Dumnezeu e mai deștept decât mine, și bine a făcut că pe stejar crește ghindă și nu bostani.”

***

Dacă doriți să aveți confort sufletesc, străduiți-vă să vă acordați cu voința Dumnezeiască. Supunându-vă ei, ea vă va deschide ochii la multe lucruri și vă va fi ușor să trăiți.

Părintele Alexandru Iamandii

Extras din „153: Veniti de pranziti”, Ed. Cu drag, Chişinău 2012, pag. 37-38

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.